M131 (TT) Kuber versus Hekttor

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

M131 (TT) Kuber versus Hekttor

Příspěvekod PetrL » pon 08 říj, 2007 10:40 am

Chci zkusit štěstí s lepty. Vybral jsem si model Hurvínka. Jak jsem zjistil, lept nabízí Kuber i Hekttor. Dokážu posoudit jen to, že od Kubera je pro mne příznivější cena a střecha odlitá z plastu. Houmr také zvolil Kubera. Už to by možná mohlo stačit, ale přesto: může někdo posoudit, v čem se tito dva výrobci liší a usnadnit mi tak rozhodování?
PetrL

Příspěvekod Otto Černý » pon 08 říj, 2007 11:49 am

HekTTor Hurvínka dělá snad pouze jen v TT, Kuber asi v obojí (HO i TT). Pak by jej měl dělat i DK model.

Na Kubera jsem slyšel vesměs negativní reference, ačkoliv jsem sám nic z jeho produkce nezkoušel stavět, dám na zkušenosti jiných a tedy o koupi čehokoliv od něj neuvažuji.

HekTTor je dobrý. Už jsem od něj pár stavebnic (ale ne M131) stavěl a není problém.

Hurvínek od DK Modelu se mi zdá oproti HekTToru lepší právě díly odlévané střeše, s tou bude méně práce jak s leptanou...
Otto Černý

Příspěvekod Houmr » pon 08 říj, 2007 1:37 pm

No já můžu posoudit jen HO a co se týče leptu jsem s výrobkem o Kubera naprosto spokojen. Vše pasovalo tak jak mělo a to je pro mne důležité.
Houmr

M131(TT) Kuber versus Hekttor versus DK

Příspěvekod PetrL » pon 08 říj, 2007 2:37 pm

Neočekával bych, že kdo vyrábí kvalitní výrobek, bude mít rozdílnou kvalitu podle velikosti. Takže naopak očekávám, že když je Houmr spokojen s HO, budu i já spokojen s TT. Spíš mne ale zajímá, v čem se uvedení tři výrobci liší, když rozdíl v cenách je dost podstatný (až 100%):roll: Kuber 350,-, Hekttor 480,-, DK-Model 710,-Kč
PetrL

Příspěvekod juroH0 » pon 08 říj, 2007 5:09 pm

zrejme je to somarina ale mozno robia tie lepty z ineho materialu :lol:
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod Otto Černý » úte 09 říj, 2007 11:41 am

Juro: nemyslím si. Materiál bude určitě stejný. V tomhle směru může být důvod pouze v principu obchodování: čím víc nakupuješ, tím lepší máš cenu. Tedy koupíš 10 tabulí plechu za jednu zaplatíš x. Když koupíš 100 tabulí téhož plechu, máš jednu za x-5% atd. Ale samozřejmě si netroufám posoudit který ze zmíněných výrobců má větší prodejnost.
Takže rozdíl bude asi jinde - počet dílů, tloušťka plechu, modelová věrnost, odlitky střechy, množství detailů apod. Taky ta dražší stavebnice může obsahovat dvojkolí, obtisk, spřáhla a nevím co ještě....
Otto Černý

Příspěvekod Hekttor » pát 12 říj, 2007 4:09 pm

K vašemu uvažování dovolím si připojit link, pomocí kterého si můžete stáhnout návod k našemu Hurvínku ve formátu *.pdf .

http://www.hekttor.biz/files/M131_navod_003.pdf
Hekttor

Příspěvekod Hekttor » sob 13 říj, 2007 7:55 am

Aktuální nabídka: pokud by se někdo odhodlal porovnat stavbu našeho modelu Hurvínka s aspoň s jedním z konkurenčních, dovoluji si nabídnout nejvýhodnější cenu - 50 % slevu.
Hekttor

Zpět na Stavba lokomotiv