žst.LIPOVÁ_N/1:160

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod chameleon » úte 23 bře, 2010 8:19 pm

Petr Berka píše:No a teď zbývá jen dodělat "angličany".
Plánujete dodělat pohyblivá tělesa v TT také pro angličany :?: To by bylo super! :wink:
chameleon

Příspěvekod Petr Berka » čtv 25 bře, 2010 9:01 am

chameleon píše:
Plánujete dodělat pohyblivá tělesa v TT také pro angličany :?: To by bylo super! :wink:

Zatím je neplánuji, na H0 jsou připraveny vzorky, na N jsou připravené na leptání a na TT zatím není uděláno nic, protože nikdo mi o ně zatím nepsal. Ale teď koukám, abych si sehnal angličana od Tilliga na TT, abych to mohl k němu napasovat... Nebo se najde nějaký dobrodinec, který ho na 2 měsíce zapůjčí? Vrátím nepoškozeného! Jen ho potřebuji proměřit a pak hotový prototyp odladit, aby to k sobě dobře pasovalo.
http://www.petr.berka.biz
Petr Berka

Příspěvekod Radek Mende » čtv 25 bře, 2010 2:27 pm

Petr Berka píše:
chameleon píše:

Zatím je neplánuji, na H0 jsou připraveny vzorky, na N jsou připravené na leptání a na TT zatím není uděláno nic, protože nikdo mi o ně zatím nepsal. Ale teď koukám, abych si sehnal angličana od Tilliga na TT, abych to mohl k němu napasovat... Nebo se najde nějaký dobrodinec, který ho na 2 měsíce zapůjčí? Vrátím nepoškozeného! Jen ho potřebuji proměřit a pak hotový prototyp odladit, aby to k sobě dobře pasovalo.

Pokud by jsi ho měl kupovat jen proto aby jsi mohl napasovat těleso,
tak to Ti ho raději půjčím.
Mám nakoupené DKW i Baeseler a dříve než za dva měsíce se k instalaci nedostanu.
Nehledě na to ,že bych si také vzal tělesa na dva angličany.
TT DCC , PC ovládání Model Jop+ FCS,v současné době i N moduly
http://www.radyme.websnadno.cz
Radek Mende

Re: žst.LIPOVÁ

Příspěvekod milan ferdián » ned 05 zář, 2010 10:34 am

Jelikož je to už půl roku ,co se zde nic nehnulo,tak svítá naděje na další pokračování.Jistě jste si všimli změny názvu tématu.Důvodem bylo ,že jsou již dvě Třemešné rozestavěné,dále vím o dalších dvou se stejným tématem v modelových velikosti (H0/H0e) a aby se nepletli pojmy,změnil jsem název nä žst.LIPOVÁ.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Irudzi » ned 05 zář, 2010 12:02 pm

milan ferdián píše:Jelikož je to už půl roku ,co se zde nic nehnulo,tak svítá naděje na další pokračování.Jistě jste si všimli změny názvu tématu.Důvodem bylo ,že jsou již dvě Třemešné rozestavěné,dále vím o dalších dvou se stejným tématem v modelových velikosti (H0/H0e) a aby se nepletli pojmy,změnil jsem název nä žst.LIPOVÁ.

Ahoj Milane a kolegové modeláři,
moje Třemešná ve Slezku opět tak trochu stagnuje, ale nevzdávám to!!! Kolega Pavel Piškytl a já se neustále potýkáme s nějakými problémy, jako je výroba šablon a stavba vlastních výhybek+kolejiva H0e. Naposledy to byl velký odvod tepla při pájení v šabloně, kdy vznikali studeňáky jak...cosi...a přišla na řadu tedy tvrdá eloxáž duralové šablony. Čímž se to tedy velice zlepšilo, avšak čas a další problémy na sebe nenechali dlouho čekat a je tu další....prostě pořád něco.
Zde alespoň ukázka ze stavby výhybek- http://irudzi.rajce.idnes.cz/Stavba_vyh ... ejiva_H0e/
a tady stavím s kolegou MM2 TUčko - http://irudzi.rajce.idnes.cz/Stavba_TU47/
No a aby toho nebylo málo, onemocněl jsem nemocí zvanou pásový opar a tak ač jsem doma, nejsem vůbec schopen samou bolestí usedět u pracovního stolu déle než 3minuty, abych něco udělal. Vy co jste tuto věc v sobě a na sobě měli jistě víte o čem je řeč.
Tož tak...KDYŽ SE DAŘÍ, TAK SE DAŘÍ :!: :evil:
Irudzi

Příspěvekod milan ferdián » ned 05 zář, 2010 2:10 pm

Jo,jo ,všechno je běh na dlouhou trať.Vytrvej,nemoc časem zmizí a my se brzo dočláme :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » ned 05 zář, 2010 4:21 pm

Irudzi píše: ..... onemocněl jsem nemocí zvanou pásový opar .....

Ouuu, to bolí !!! Ale má to aspoň prý jednu výhodu :wink: (jak tvrdí doktoři) - že prý podruhé pásový opar dostat nemůžeš ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » sob 11 zář, 2010 4:49 pm

Opět další malý krůček k realizaci,za to důležitý.Kolega Dašek mi před chvíli dovezl kovové držáky nohou.Velký dík :wink: Ty již budou nesmrtelné aneb sběrači kovů nemají šanci :mrgreen: Jeklová hliníková noha tam zajela ,jak do másla.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod depo201 » sob 11 zář, 2010 5:00 pm

Milane prosím o foto, brzy začnu toto řešit na stavbu své staničky
depo201

Příspěvekod milan ferdián » ned 12 zář, 2010 12:23 pm

depo201 píše:Milane prosím o foto, brzy začnu toto řešit na stavbu své staničky

Jakmile se foťák vrátí z výletu,tak držáky blejsknu. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » sob 18 zář, 2010 1:37 pm

Držáky nohou.Nejsou nabarvene,ale hotove a to je pro mne důležité.Manipulace nasazení hliníkových nohou je blesková.Díky Daškovi a díky Bobovi za jeho nápad. :wink:

http://milanf.rajce.net/zst.LIPOVA

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vojtas » pon 01 lis, 2010 7:54 pm

Otázka pro Petra Berku .jak řešíte to aby se návěstidlo otočilo o 90°? A ne jenom o malý kousínek, protože to je to proč se moje výměnová návěstidla nehýbají ani po dvou měsících.Obrázek
TT
vojtas

Příspěvekod Radek Mende » pát 28 led, 2011 10:46 am

Jelikož se "válím "v lázních Dolní Lipová,napadlo mě projít si toto téma,
a uvědomil jsem si,že není mnoho Milanových plánků zdokumentováno ve finální podobě.
A tak sem vkládám odkaz hotové odbočky Odry http://radyme.websnadno.cz/Odry.html?fotka=1#foto .
Třeba to Milana nakopne k další práci :D
TT DCC , PC ovládání Model Jop+ FCS,v současné době i N moduly
http://www.radyme.websnadno.cz
Radek Mende

Příspěvekod milan ferdián » pát 28 led, 2011 10:55 am

vojtas píše:Otázka pro Petra Berku .jak řešíte to aby se návěstidlo otočilo o 90°? A ne jenom o malý kousínek, protože to je to proč se moje výměnová návěstidla nehýbají ani po dvou měsících.Obrázek

V modelové velikosti "N"jsou to jen makety,ale díky i zato. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 28 led, 2011 11:10 am

Radek Mende píše:Jelikož se "válím "v lázních Dolní Lipová,napadlo mě projít si toto téma,
a uvědomil jsem si,že není mnoho Milanových plánků zdokumentováno ve finální podobě.
A tak sem vkládám odkaz hotové odbočky Odry http://radyme.websnadno.cz/Odry.html?fotka=1#foto .
Třeba to Milana nakopne k další práci :D

Což o to nakopnutí a pokračování je velký zájem,když vy mi furt nedáte odpočinout :lol: :lol: :lol: Díky za vložený odkaz. :wink: Když už jsi v té Lipové,tak si projdi tu krásnou staničku.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly