DCC ROCO

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 06 bře, 2008 10:29 am

Michale díky! To je přesně to vysvětlení co jsem potřeboval... :D

Buď srdcovky zapojím nebo holt PECO!!!

A jak ty dekodéry ROCO - utáhnou PECO přestavníky?? Nebo má člověk raději koupit LENZ (pak ale zase ppně nepujde nový Rocomotion plus centrála ROCO...)
Petr Zatrepalek

Příspěvekod michal_n_cz » pát 07 bře, 2008 3:54 am

Petr Zatrepalek píše:Michale díky! To je přesně to vysvětlení co jsem potřeboval... :D

Buď srdcovky zapojím nebo holt PECO!!!

A jak ty dekodéry ROCO - utáhnou PECO přestavníky?? Nebo má člověk raději koupit LENZ (pak ale zase ppně nepujde nový Rocomotion plus centrála ROCO...)

U toho Pika právě není co zapojovat - prostě bez proudu. Jedině vykuchat celou srdcovku a udělat novou. Zbytečná práce. Piko vypadá na první pohled laciněji. Piko A-Gleis = laciná vyhýbka+drahý přestavník a bez přepínacího kontaktu pro polarizaci srdcovky. Peco naopak dražší vyhýbka+lacinější přestavník. Přepínací kontakty se dají přikoupit - pěkně to vyřešil Houmr - zatím se spoléhá na kontakt jazyků ale pro jistotu si předřipravil vodiče pro případný přepínací kontakt.

S centrálou Roco ti půjde prakticky jakýkoliv dekodér příslušenství co umí DCC formát. Peco přestavníky určitě utáhnou LENZ LSxxx. ESU SwitchPilot umí PECO dle manuálu. Má navíc i zpětnou vazbu pomocí RailCom, což by do budoucna mohla být zajímavá elegantní věc - až to bude fungovat... Já teď budu pořizovat dekodéry od f. Marathon (cca 1300 za 8-mi výstupový, výrobce tvrdí, že PECO umí taky. Tady ve fóru ale někdo psal že mu při impulzu 0,1 s při více přestaveních signalizuje přetížení. Roco nevím, ale pokud to někdo vyzkouší... Možná by mohl Michal D. vrámci té avizované prezentace.

Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 07 bře, 2008 7:32 am

Díky za info, k Michalovi do aťasu určitě na tu prezentaci pujdu, ten nový ROCO systém mě dost zajímá. Protože jsem od přírody člověk lenivý :D , tak si radši taky připlatím za to PECO! Těch pár piko vekslů prodám nebo použiju na diorámy...

Když už člověk do vláčků dává takový prachy, je blbost aby "vyhořel" na nespolehlivých výhybkách a přestavnících!
Petr Zatrepalek

Příspěvekod VRBKA » pát 20 lis, 2009 12:50 pm

Pánové,já se přiznám,já pár piko vyhýbek použil a pujdou ven. Vozy na nich skáčou jak kozy(jazyky jsou nižší než kolej) a vyboušené zapuštění jazyků do koleje má ostrou hranu. Tak že při jízdě proti ni to doslova mlátí. Po Peko jedou jak po másle.
ARTUR
VRBKA

Příspěvekod StaraPakna » úte 29 pro, 2009 4:35 pm

Dá se naučit DCC Fleischmann multimaus (tedy ROCO) česky? Vzhledem k tomu že ankličtina mi moc nejde čeština by se mi líbila :)
Začínám a každý začátek je těžký, mám to ale na koho svést mám tři syny.
Moduluju N-ko
StaraPakna

Příspěvekod StaraPakna » sob 02 led, 2010 9:43 am

StaraPakna píše:Dá se naučit DCC Fleischmann multimaus (tedy ROCO) česky? Vzhledem k tomu že angličtina mi moc nejde čeština by se mi líbila :)

Nikdo neví?? :shock:
Moduluju N-ko
StaraPakna

Příspěvekod Radek » sob 02 led, 2010 10:57 am

HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod StaraPakna » sob 02 led, 2010 12:09 pm

Radek píše:http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?t=837&highlight=%E8e%9Atina

Velmi děkuji, Michal D. tu možnost měl pak odputovala směr ROCO a dál už jen dotazy jak to udělat. Nu zatím se peru se slovníkem :wink: :wink:
Moduluju N-ko
StaraPakna

Re: DCC ROCO

Příspěvekod A2C » pát 06 srp, 2010 10:03 am

Pekný deň prajem, chcel by som poznať Váš názor.

Pôvodne som mal na koľajisku kúpený Roco Multimouse Startset s boostrom 10761
a k tomu som teraz dokúpil za mimoriadne výhodnú cenu ďalší Startset Roco Multimouse s boostrom 10764.

Ako ich správne zapojiť na jedno koľajisko?

kedysi sa mi zdalo že to fungovalo nasledovne, na pôvodnom startsete mám zapichnutú Multimouse do primárneho Master konektora, z slave vyvediem kábel do boostra 10764 tam to zapojím na master a do slave môžem zapichnúť druhú multimouse?

teda toto si snáď dobre pamätám.

Ale trápi ma táto vec, napájanie koľajiska z druhého boostra môžem spojiť s napájaním z prvého boostra?

Alebo budem s ním napájať iba iné časti koľajiska ktoré sú tak či tak prepojené koľajivom, alebo musím koľajisko prepoliť na polovicu? teda doslova prepilovať koľaje?

snáď toto niekto už skúšal predomnou :lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Houmr » pát 06 srp, 2010 1:30 pm

Já myslím, že je vše jasně nakresleno v návodu jak co a kam zapojit.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Jojo » pát 06 srp, 2010 1:55 pm

To maš take velke kolajisko ,že potrebuješ 2 ks booster? Pokial viem 10 761 bol starý booster k minimau.alebo lokomaus. Či sa to da prepojit neviem. Samotný booster od Roco je totižto 10 765. :shock: :D :roll:
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod A2C » pát 06 srp, 2010 5:30 pm

> Homer, ďakujem, len som nemal návod musel som pohľadať, ale diki za správny smer :D
> Jojo, si si istý že nutne treba použiť krabičku ktorá má zrejme vnútornosti rovnaké ale musí mať na sebe napísané 10765?

Faktom zostáva že ak budem chcieť použiť oba boostre tak musím koľajisko rozdeliť.

Koľajisko mám veľké, nie však plochou ale dlžkou koľají. pripočítajme k tomu vyšší odber mašín ktoré stúpajú do kopca, s zvukovým dekodérom a osvetlenými vagónmi za sebou tak potom neviem neviem či to jeden 3A booster zvládne. Podstatný je však fakt že ak som kúpil tento druhý Multimouse startset za 50€ tak prečo nevyužiť z neho už všetko.
A2C

Příspěvekod Jojo » pát 06 srp, 2010 5:40 pm

Ja som sa kedysi, o to zaujímal aj tu boli na to otazky,ale neviem ako to chceš zapojit???? Nemaš jednoznačne booster IN a booster OUT.Nepoznam vnutorné zapojenie? Nejde len o krabicku. :D
Jojo

Příspěvekod A2C » pát 06 srp, 2010 5:56 pm

boostru ide len o ten signál podľa ktorého sa má správať teda DCC, preto ak vyvediem slave a dám ho do Master mal by počúvať povely z mastera.
A2C

Příspěvekod Jojo » sob 07 srp, 2010 8:23 pm

Vyskušaj a napíš. :shock: :D
Jojo

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi