Odklizové loko

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Re: Odklizové loko

Příspěvekod juroH0 » ned 18 črc, 2010 8:04 am

Rôzne výkresy sú na stránke http:/ /vystrihovacky.sk/news.php vrátane 17E5, 26Em, 27E. Stránka vyžaduje registráciu...
http:/ /www.vystrihovacky.sk/showphoto.php?photo_id=193
http:/ /www.vystrihovacky.sk/showphoto.php?photo_id=194
http:/ /www.vystrihovacky.sk/showphoto.php?photo_id=195
treba vymazať medzery
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod Lubomír Dudek » pon 26 črc, 2010 2:03 pm

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jen tak pro srandu. :wink:
Ta první fotka je nějak seřízlá,ale příště se polepšim
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod zaza.office » pon 26 črc, 2010 2:35 pm

Podle čísla sokolovská. Vypadá jakoby projela pod násypkama v upravně uhlí, aspoň vím, že na patině namám později co zkazit...Jinak ohledně mého modelu: Pojezd remotorizován, dnes bych rád připevnil masky podvozků středního dílu a podívám se na uchycení pantografů, jež jsem dnes obdržel poštou.
zaza.office

Příspěvekod Hloubkar » pát 30 črc, 2010 9:40 am

Skvělý fotky. Díky za ně. je vidět, že tahle mašina by potřebovala pořádnej walkaround. Typák je dobrej akorát na chycení základních tozměrů, ale všechny ty madla a další vehementy tam holt vidět nejsou. Kdybych to měl blíž, tak bych tam vyrazil. Severní Čechy jsou přecijen trochu z ruky. Leda, že by mi ji dotáhli sem do Pardubic a já bych jí prolez a nafotil do posledního šroubečku :twisted: :D
H0- měřítko králů! těm se to do hradu všechno krásně vejde
VI. epocha ČR Analog
Hloubkar

Příspěvekod zaza.office » pon 02 srp, 2010 4:48 pm

Tak nějaký ten pokrok by byl...

Obrázek
zaza.office

Příspěvekod Lubomír Dudek » stř 04 srp, 2010 5:10 pm

Bude to sice ještě hodně práce,než z toho bude model,ale nevypadá to špatně.To téma o modelech odklizovek je takovej oříšek.Kastle 26em by se dělala s plastu kvůli členitosti povrchu dost špatně,ale daly by se líp sehnat vozy na uhlí.Nadruhou stranu 17E by se dala vyrobit určitě líp,ale zase postavit k ní vagóny by byla práce stokrát horší než v případě normálněrozchodných.Navíc kolejivo by bylo nutno taky vyrobit.Jedině udělat ústupek,použít kolejivo N,stanovit ho jako 900 mm a zbytek k němu domodelovat podle měřítka.Ovšem ty vozy jsou opravdu problém.
dioráma by ovšem bylo nebezpečný.
Držim palec a věřim,že se to někomu povede
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod zaza.office » čtv 05 srp, 2010 6:43 pm

Lukáš Hetfleisch: Přesně tak, ten článek jsem četl. Na fotky přiložené k článku jsem koukal, když jsem dělal kapotáž lokomotivy. :mrgreen:
zaza.office

Příspěvekod zaza.office » čtv 05 srp, 2010 7:28 pm

Lukáš Hetfleisch: Co si budeme namlouvat, ono o železnici nevychází již skoro nic pořádného. Loko 26Em jsem již bohužel v provozu nezastihl, znám ji jen z fotek. Podle vysokého čísla to tipuji na nějaký mostecký kousek (ta se soupravami LHček) No já vlastně ještě před nějakými dvěma lety ještě ani pořádně nevěděl, kde Most a Sokolov je, natož jak vypadá pocrchový důl...
zaza.office

Příspěvekod zaza.office » pon 27 zář, 2010 5:14 pm

Tak po delší odmlce hlásím postup prací na mém modelu. Úspěšně jsem dokončil konzoly s hlavními smetáky, dnes se podařilo spáchat pojezdy pod krajní díly a nyní čekám na doání SMD LED. Fotky dodám snad zítra, v tuto dobu už nejsem schopný pořádně fotit. Mezitím zkusím namyslet naznačení bočních pantografů, jelikož se mi nepodařilo sehnat sběrače TT ani N :(
zaza.office

Příspěvekod zaza.office » pon 27 zář, 2010 5:32 pm

Lukáš Hetfleisch: Děkuji. Něco jsem našel na zdejším obchodu. Hlavní sběrače jsem koupil na Aukru. Jedná se o sběrače na E69 PIKO, ale myslím že postačí. Boční sběrače udělám opravdu asi jen atrapy, funkční sběrače asi dělat nebudu, vzhledem k tomu, že nehodlám dělat funkční boční TV.
zaza.office

Příspěvekod maayaa » pon 27 zář, 2010 5:36 pm

sběrače dělá http://www.sommerfeldt.de a nějaký jsem kupoval v Plzni v modeltrainu i ty co jsou v nabídce Tilliga jsou tušim od nich.Akorát teda to nejsou uplně přesně ty samý a navíc je pár tak za 350-450
TTe moduly,TT,polní dráhy
maayaa

Příspěvekod zaza.office » pon 27 zář, 2010 5:40 pm

Sommerfeld mě také napadl, ale na papírový model dávat takovéto pantografy se mi moc nechce. Ty hlavní mě stály včetně pošty do 150 korun. O vzhled mi ani tak moc nejde...Zkoušel jsem se optat i na K-Reportu, ale žádná odezva bohužel.
zaza.office

Příspěvekod E27 » úte 28 zář, 2010 8:57 am

Prajem pekný deň.

Prepáčte, že sa zapájam do diskusie, ale chcel by som sa podeliť o pár info a rád.

Najprv by som azčal asi tým, že na povrchové doly a oceliarne sa už špecializujem niekoľko rokov. Vzhľadom na fakt, že som robil aj rušňovodiča mi to ostalo v srdci. Na istý čas som modelárčenie zavesil na klinec, ale nakoniec som sa do toho pustil znova. A do čoho? Do povrchových dolov HDBS alebo Sokolovskej uholnej. Ešte neviem.

Na rad prichádza model E27, robím ho z plastu a mosadze, takže dúfam, že sa mi to podarí. O priebehu stavby by som Vás informoval.. Všetko je v mierke 1:87 (H0). Pohon bude asi z motorčeka na modely veľkosit "N"

Tak len toľko na začiatok, dúfam, že táto sekcia ostane dlho otvorená.
E27

Příspěvekod zaza.office » úte 28 zář, 2010 9:13 am

Tak tady je slíbená fotka. Jednotlivé konstrukční celky, některé zkusmo poskládané k sobě.
Obrázek
zaza.office

Příspěvekod E27 » čtv 30 zář, 2010 10:49 am

Dnes som surfoval po nete a objavil som takúto zaujívavosť.

127.506 bez postranných zberačov. V rámci modernizácie viem, že sú na tieto krásavice inštalované polpantografy, ale aby bez postranných?

Obrázek

Obrázek
E27

PředchozíDalší

Zpět na Stavba lokomotiv