Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY

Příspěvekod depo201 » pon 26 črc, 2010 7:14 pm

aj u nás v poloblechách malá "velká" novinka
http://img62.imageshack.us/content_roun ... ia=mupload

20 cm modul se závorama viessmann, blikačky maloserie, vyzváněcí rařízení MTBBUS PR3B
Já jsem udělal hrubou stavbu, Mirek s jeho úžasnou dílnou zapojil elektroniku, provizorně zabudováno do kolejiště
Krajina snad do konce prázdnin :)
Taková příjemná oddechovka, která nás celkem pozlobila a ještě trochu zblobí :D
depo201

Příspěvekod mlha » úte 27 črc, 2010 3:05 pm

Ty závory mohls dát proti sobě,jinak nemám námitky,když si budete chtít zajezdit tak napiš.Ve čtvrtek jedem do Brna do kžm na čumendu
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod depo201 » stř 28 črc, 2010 6:10 am

ahoj,
ohledně závor, u nás jsou všude na jedné straně.... v Pavlovicích, kam by měly přijít, nejsou vůbec. Je to doplněk pro synátora.
Ozvem se a zastavíme
depo201

Příspěvekod maayaa » stř 28 črc, 2010 5:27 pm

pokud to mají být mechanický závory tak ty jsou na jedný straně,protože k jednomu stojanu jsou přivedený dráty od pohonu a od toho stojanu je pak podchod pod kolejema ke druhýmu,takže táhnout to i pod silnicí je zbytečná komplikace.Něco jinýho je pohon závor elektrickej,tam se dávají závory proti sobě
TTe moduly,TT,polní dráhy
maayaa

Příspěvekod depo201 » stř 28 črc, 2010 6:12 pm

ano, u nás paní stále točí klikou (sokolnice) a jde jí to stále bravurně :)
depo201

Příspěvekod mlha » stř 28 črc, 2010 6:14 pm

tak jestli to bude i s paní tak je to ok, :D
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod depo201 » pát 30 črc, 2010 8:51 am

Když jsem zmiňoval ty Sokolnice, leží na trati 300 Brno-Přerov
Zkusil jsem z nudy nákres zkrácený tak, aby byla délka dopravní koleje 2400mm dle normy.
Výměny EW3 15ks, na dopravních čtyřstvětelná odjezdová, 3 vlečky :) , na pravé straně směr Brno-Chrlice mechanické závory přes silnici směr Telnice, za levým zhlavím přejezd se zařízením AŽD. Stanice je elektrifikovaná

http://img204.imageshack.us/img204/5867/sokolnice.jpg

pěkný námět, což?
depo201

Příspěvekod mlha » pát 30 črc, 2010 2:37 pm

chtělo by to na tu desku kus koleje z každé strany,začínat vexlou se mě moc nelíbí
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod depo201 » sob 31 črc, 2010 5:20 am

to byl pokus, jak to stlačit na co nejmenší prostor aby normě vyhovovalo, délka dopravní koleje je 400m v reálu. i zkrácená verze se mi domů nikam nevejde :)

..takže jdem s Mirou do nezkrácené verze Hodonína (joke). Ta má v téčku cca 15m, v HO kolem dvaceti :wink:
depo201

Příspěvekod mlha » sob 31 črc, 2010 7:02 am

To trumfnete naše zkrácené veselí
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod milan ferdián » sob 31 črc, 2010 9:16 am

Jasně,ještě máte k dispozici žst.Břeclav,žst.Uherské Hradiště .Ještě štěstí ,že už žst.Hulín v modulu existuje.Pánové,uvědomte si jednu věc.Tyto mega projekty nikdy nedotáhnete do konce :!: A to z finančních,časových důvodů ,nemluvě o nekonečné údržbě,takových monster.A kde je teprve obsluha celé stanice a průběžný servis během setkání.Jak chcete posunovat,když hloubka celého modulu stanice bude 1200mm :!:
To už jsou mi milejší žst.Otrokovice,kde je možnost celý projekt dotáhnout dokonce nebo od Irudziho žst.Třemešná ve Slezsku.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » sob 31 črc, 2010 9:41 am

Tady je jeden snímek nedokončené stavby modulu stanice.Zhlaví výhybky soustava T/6°,kolejivo CODE40.Takto prostě někdy končí.Foto je z roku 2007.Do dnešních dnů nejsem schopen tento stav rozdejchat.A to šlo jen o menší stanici než ty vaše připravované :!:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » sob 31 črc, 2010 9:50 am

Milane promiň,ale stanice Uherské Hradiště se mě nezdá o moc složitější jak Vizovice,o jednu kolej víc a jedno zhlaví do oblouku.Myslím,že o Veselí už jsme si psali a vysvětlili si to,stavět se bude,možná příští rok budou první fotky položených kolejí.Milane jak je velká Stará Paka?12 metrů?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod milan ferdián » sob 31 črc, 2010 10:48 am

mlha píše:Milane promiň,ale stanice Uherské Hradiště se mě nezdá o moc složitější jak Vizovice,o jednu kolej víc a jedno zhlaví do oblouku.Myslím,že o Veselí už jsme si psali a vysvětlili si to,stavět se bude,možná příští rok budou první fotky položených kolejí.Milane jak je velká Stará Paka?12 metrů?

Stará Paka má těch cca ,jak píšeš 12,6metrů.Dělejte ,jak myslíte,budou to vaše starosti.Mám před sebou plán,ještě jedne stanici a to Staré Město-Velehrad.Jinak Starou Paku ,si klidně prohlédni v projektech na našich stránkach.Data jsou v PDF.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Irudzi » sob 31 črc, 2010 11:07 am

Milan Ferdián (tímto ho velice zdravím) měl opravdu asi na mysli Staré Město u Uherského Hradiště a se stavbou Veselí má 100% pravdu. Protože postavit takovou stanici do podoby aby se na ní dalo dívat ( tedy př. veškeré staniční osvětlení, vegetaci, budovy, doplňky, patinu všeho okolo), prostě aby to nebyla jen překližková deska s funkčními a zaštěrkovanými výhybkami, ale aby ta stanice žila, je opravdu na velice dlouhou dobu a to nemluvím o Milanem zmíněné údržbě takového monstra, skladování a přepravě.
Vždyť mojí Třemešnou ve Sl. plánuji vzhledem k financím, času který mohu věnovat modelařině dostavit až za 2-3 roky a to je to jen malá stanice. Na které je však potřeba co se úzkého rozchodu týče udělat doma na koleni snad úplně vše - podvalníky, funkční podv. jámu, kolejivo a výhybky H0e....
Irudzi

PředchozíDalší

Zpět na Moduly