Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Martin HO píše:To TTmili.
Mně jako cestujícího nezajímá, že vlaky jsou jednoho s.p. ČD, Cargo druhého a infrastruktura SŽDC. To je mi fuk a musí to všechno fungovat. Ale ono nefunguje nic (snad kromě Carga - nákladní dopravy, která byla vždy výdělečná).
Když čekáš na vlak nakonec zpožděný o 50 min a nemáš si ani kam sednout, mrzneš, prší na tebe nebo do tebe na nástupišti pere slunce, tak mně vůbec nezajímá, čí je to vina, když se ty drážní součásti nejsou schopny mezi sebou domluvit ve prospěch zákazníka. To jsou jen hry se slovíčky.
Ano, chlubí(!) se tím, že zmodernizují letos 58 vozů vlaků vyšší kvality, ale k čemu mi to jako bude? U nás na západě stále jezdí tatrovácké Baiky z r. 75 s koženkou na Os a s nima se nic dělat nebude, protože se očekává nákup jednotek.Yarda píše:Současné vedení ČD se snaží lidi přitáhnout zpět do vlaků, konečně začíná investovat i do vozového parku (nejen do pendolina),
To sice ano, ale musíte mít vyděračskou IN kartu, kterou nemám takže pro mě další nula bodů.Yarda píše: nabízí různé akční slevy (e-liška), jednotný tarif mezi krajskými městy a při tom nemá na nic peníze. Takže myslím, že je třeba si uvědomit souvislosti a namísto laciné kritiky ČD raději začít jezdit vlakem - to jediné jim pomůže...
Otázkou je kde.. U nás v lese se to podařilo roztrhnout (zreformovat) už v r 93 podle modelu jako na drahách - tedy trať(les) vlastní stát a hospodaří v něm akciovky. Docela železničářům těch 10 let závidím....Yarda píše:Vladimíre, kdyby se s reformou železnic začalo v r.1990, namísto v r.2005, tak dnes mohly být dráhy o 15 let dále, nemyslíš...?
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků