Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod mlha » úte 11 kvě, 2010 6:18 pm

tady je link na pár dalších fotek
http://mlha40.rajce.idnes.cz/Milan_-_vlacky/
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod kecu.p » pát 14 kvě, 2010 3:23 am

Německé příhradnové návěstidlo bylo skutečně pouze jen s terčíkovým ramenem. Proto bych to tak nechal. Mě se to tak líbí :-) Ale bojim se že to Tčko (traťový telefon) je moc "tlusté" ve srovnání s návěstidlem. Dále je nevhodně umístěno za návěstidlem, bývá před ním, nebo nejhůře (po staru) v úrovni návěstidla. A také není jen tak na zemi, ale má svůj sloupek opatřený bezpečnostním nátěrem. Jinak se mi to velmi líbí :-) Jen tak dál.
H0 DCC + H0e analog
KŽM Sokolov

ČSD ep. 3 a 4
kecu.p

Příspěvekod depo201 » ned 16 kvě, 2010 6:08 am

kecu.p píše:Německé příhradnové návěstidlo bylo skutečně pouze jen s terčíkovým ramenem. Proto bych to tak nechal. Mě se to tak líbí :-) Ale bojim se že to Tčko (traťový telefon) je moc "tlusté" ve srovnání s návěstidlem. Dále je nevhodně umístěno za návěstidlem, bývá před ním, nebo nejhůře (po staru) v úrovni návěstidla. A také není jen tak na zemi, ale má svůj sloupek opatřený bezpečnostním nátěrem. Jinak se mi to velmi líbí :-) Jen tak dál.

Díky za info, pokusím se ještě časem doladit.
depo201

Příspěvekod MirekTT » stř 19 kvě, 2010 7:19 pm

Trošku se začínám šťourat v plánované normorovince s mostem: http://mirektt.rajce.idnes.cz/ModulyII/#DSC05147.JPG . Né, nelekejte se, aktualizeca není modelová, ale skutečnostní.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » čtv 20 kvě, 2010 6:37 am

Držím palec....

byla to ale neskutečná kosa při tom focení.... :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 20 kvě, 2010 11:23 am

MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » čtv 20 kvě, 2010 1:11 pm

No těbůh,ručně řezat ,nikdy :!: Mirku ,ty máš určitě ještě zdravé ruce.Ty oválné průduchy jsou právě určené pro kabeláž.Co se týče vodních toků,žádná norma není.Záleží jak jsi konstrukčně šikovný :wink: Když jsi tedy vyvrtané otvory určil pro svoji kabeláž,jak budeš spojovat modul s ostatními bratříčky :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod depo201 » čtv 20 kvě, 2010 2:31 pm

Nejsem si jistý, ale na krajích modulu mi to přijde klasicky normované, snížené jen v prostřední části vkůli vodě :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 20 kvě, 2010 2:45 pm

Ruční přířez byl brnkačka, ale chce to pilku s tvrdými zuby a tuhým plátkem. Oválné otvory na krajích jsou v normě a budou sloužit k propojování. Nevím, jak to chodí na klubových setkáních a ikdyž je neplánuji - kromě ježdění s Michalem - tak jsem otvory zachoval i uprostřed. Pro své instalace mám otvory raději zvlášť. Večer bude pokračování.
MirekTT

Příspěvekod Radek » čtv 20 kvě, 2010 5:09 pm

Jestli do toho půjdeš se stejným grifem jako na panelku, tak se je na co těšit :wink:
Pokud je na řeku málo místa, tak co udělat jiný námět a na most udělat jinou, hlubší konstrukci. Jak vidno v HO, nic není nemožné: http://magazin.modely.biz/gallery.php?a ... zek_id=273
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod mlha » čtv 20 kvě, 2010 5:12 pm

Miro a co kdyby měla řeka barvu andré?to ještě nikdo nemá :D
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod MirekTT » čtv 20 kvě, 2010 7:07 pm

Radek píše:Jestli do toho půjdeš se stejným grifem jako na panelku, tak se je na co těšit :wink:
Pokud je na řeku málo místa, tak co udělat jiný námět a na most udělat jinou, hlubší konstrukci. Jak vidno v HO, nic není nemožné: http://magazin.modely.biz/gallery.php?a ... zek_id=273

Jo znám. Ono ve skutečnosti je to velmi plítké, žádná hloubka ani výška mostu. Jde jen o to, když budou moduly sestaveny do tratě, aby na sousedních nebyla moc hluboká suchá proláklina. Vypadalo by blbě, kdyby údolí vedle bylo níž, než hladina toku tady. Já tam budu mít rozdíl 1,5cm. Snad to bude stačit. Je to další věc, na kterou je třeba dát majzla a myslím, že i při sestavování klubových layoutů tohle zohledňují. O velkém viaduktu zatím neuvažuju, ale kdysi jsem koketil s ivančičákem.

mlha píše:Miro a co kdyby měla řeka barvu andré?to ještě nikdo nemá :D

No, asi ji ponechám v přírodní hnědozelené, ale dnes mi vydatně pomáhá vavřineček :D

Teď ještě pár foteček přibilo. Chtěl jsem to dodělat celé, ale nejprve to musí uschnout. Pak to musím přebrousit a dorovnat nepřesnesnosti. Pak teprve přijdou předtvarované bočnice a čela.
MirekTT

Příspěvekod petrh » čtv 20 kvě, 2010 8:54 pm

teda Miro, ty jedes jako draha, gratulace, urcite se u tebe budu ucit a inspirovat...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Myšpulín » pát 21 kvě, 2010 5:22 am

Mirek nám tu názorně předvádí, že i s ručním nářadím se nechá udělat krásná práce, ta, z které mají všichni ostatní strach. Je sice pravda, že k ručnímu nářadí potřebujeme taky ruce, ale ty už máme od přírody, že :D :D

Takže ostatní, nebát se, nebát se, nebát se!!! (Nebo to bylo jinak? :lol: )
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod MirekTT » pát 21 kvě, 2010 6:30 am

Pánové dík, ale musím se k něčemu přiznat. Jsem dost levoruký a tento handicap jsem se snažil vykompenzovat "lepším" nářadím. Bohužel to nefunguje. Alespoň u mě ne. S tou čepovkou to jde zkrátka líp, míň bordelu, míň hluku a řeže to kupodivu téměř stejně rychle, jako přímočárka. A dělá čistější a rovnější řezy, které netřepí.
Pedagogický rozměr, který tu naznačil Myšpulín, jsem do toho chtěl vnést taky, to se otevřeně přiznávám. Vím, že dílnu má málokdo zvás. Primárně tomu ale předcházela praktická potřeba zlikvidovat domácí zásoby odřezků, to musím přiznat též. Příští kusy už budou asi pocházet z přířezu.
No a vy teď už víte, že to jde i bez náročného vybavení, prostoru a zvláštních schopností :wink:
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Moduly