milan ferdián píše:Tomáši,pán asi myslel výšku 5,0 cm .Samozřejmě, že v té době byli pokusy a snahy zrealizovat kolejiště ve formě segmentů nebo modulů s nenormovanýn rozhraním.Když se podíváš do staré A-4 od MAZELU z roku 1975,tak tam spatříš něco podobného.Rok 1988,první pokusy o jednoduchých modulů/segmentů,velikost TT,dokonce byli zrealizované.Osobně jsem je viděl va výstavě v Českém Těšíně.
Musíš si ,ale uvědomit ,že v té době ,jsme byli rádi,když jsme získali nějaký prostor sami pro sebe,tak jsme se snažili ,tehdy z dostupných materiálů, postavit hlavní stanici,kousek skryté stanice o dvou kolejích,kousek vedlejší tratě a malou koncovou stanici.![]()
Moje první kolejiště ,když mi bylo 10 let,bylo segmentové.Modelová velikost H0/1:87.Skládalo se ze tří dílů.Dnes se tomu směju,ale v té době ,jsem si sám ,zhotovil rámy kolejiště a úložnou kostru z dřevěných latí.Jediné na co jsem zapoměl a neuvědomil si,postavit celé kolejiště na nohy a nad postelí.
Jistě se zde ozvou další pamětníciA propó ,spojení segmentů pomocí stavebnice Merkuru používa například Michal z TRAINMANIE...
Tak tohle jsem vážně netušil,že už tyhle pokusy byly tak dávno,já myslel,že to všechno začalo se vznikem profilového kolejiva.
Je mě jasný,že jako člen klubu,kde jste na profesionální úrovni,jezdíte po akcích atd..se na toto díváš jako na exotiku.Jenže já jako tvor né příliš zručný...v 10 letech jsem taky začal s vláčkem,ale měl jsem jen osmičku s jednou kusou kolejí..a měl z toho radost....si neumím představit,že bych začal stavět něco,kde přesnost hraje prim.Spoustu lidí,se už obětovalo a já bych je nerad sklamal.Tohle se mi líbilo hlavně proto,že je to fakt až neskutečně jednoduchý a zvládne to i člověk s oběma levýma rukama jako jsem já