Výroba skály

Postupy, návody a dotazy k výrobě doplňků - stromy, porosty, stavby, no prostě vešketé příslušenství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 11 dub, 2010 3:25 pm

Dan Buchtela píše:
Petr Zatrepalek píše:Barvy NOCH jsou matné, takže není třeba je přestříkávat lakem.

Ahoj Petře,
pokud jsem zmiňoval použití laku, tak ne kvůli zmatnění, ale kvůli tomu, že barvy WS/Noch nejsou vlastně barvy, ale jen tekuté pigmenty, které se časem mohou setřít, takže proto konečná fixacve lakem.

Záleží kde máš skálu umístěnu... Zatím se mi nikdy nestalo že by se to setřelo. Na zdi je samo něco jinýho...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mnitka » sob 17 dub, 2010 11:01 pm

mnitka

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 18 dub, 2010 8:33 am

Skála super, ten domeček už bohužel mín.... Typická stará bytovka s novými plastovými okny (jejich usazení je ale bohužel cik cak, holt digitál je svině) a omítkou na polystyrenovým zateplením (typická "novodobá" barva omítky...). Bohužel ale chybí ono pro všechny baráky charakteristické předsazení omítky před podezdívku (mimochodem co ta hrozná škvíra mezi podezdívkou a zdí?), také to chce udělat podbití střechy, tohle co máš na obrázku působí hrozně hračkovitě...

Ta skála je vedle toho 250% skok k 1*!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mnitka » ned 18 dub, 2010 6:33 pm

Typická stará bytovka s novými plastovými okny (jejich usazení je ale bohužel cik cak, holt digitál je svině) a omítkou na polystyrenovým zateplením (typická "novodobá" barva omítky...). Bohužel ale chybí ono pro všechny baráky charakteristické předsazení omítky před podezdívku (mimochodem co ta hrozná škvíra mezi podezdívkou a zdí?), také to chce udělat podbití střechy, tohle co máš na obrázku působí hrozně hračkovitě...

Petře, teď jsi mě tedy sjel... :), podezdívka a dům je jedním z odložených projektů (odložených na neurčito)
chyby uznávám a jsem si jich vědom.

pro ostatní..., na mých stránkách je popis výroby skály z předchozího odkazu.

http://mnitka.webnode.cz/diorama/skala/
Naposledy upravil mnitka dne ned 18 dub, 2010 8:31 pm, celkově upraveno 1
mnitka

Příspěvekod Radek » ned 18 dub, 2010 7:05 pm

Krásné a poučné. :wink:
Díky Radek
PS: Obzvlášť mě potěšila přítomnost muže ve žlutém, jehož dlouhodobá absence vyvolávala nepříjemnou nejistotu stran jeho zdravotního stavu :lol:
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod jobr » ned 18 dub, 2010 9:51 pm

mnitka píše:pro ostatní..., na mých stránkách je popis výroby skály z předchozího odkazu.

Mohl bys pro pomalejsiho a neznaleho vice objasnit pouziti spreju a redeni lihem? Strikal jsi skalu stridave temi spreji a do toho strikaci pistoli redil lihem. Pripadne jak jinak jsi barvil?
Diky
H0 DCC, navrat k masinkam kvuli detem :-)
jobr

Příspěvekod mnitka » pon 19 dub, 2010 5:05 am

Mohl bys pro pomalejsiho a neznaleho vice objasnit pouziti spreju a redeni lihem? Strikal jsi skalu stridave temi spreji a do toho strikaci pistoli redil lihem. Pripadne jak jinak jsi barvil?
Diky

Směs barev ze sprejů jsem zředěnou lihem nanášel stříkací pistolí, použítí barev ze sprejů není důležité lze zvolit jakýkoli druh barev.
Já jsem volil tuto možnost z důvodu velké zásoby sprejů a také rychlé schnutí práci je výhodou.
mnitka

Příspěvekod MirekTT » pon 19 dub, 2010 5:20 am

To já se chci zase zeptat, co je pod trávou za podklad. Je to přírodní prach a zemina, nebo je to něco průmyslového? Dále ta tráva je statická, nebo jde o foliáž? Mě se to strašně líbí a chtěl bych to použít na svých modulech.
Celkově moc pěkné, koncept i provedení :wink:
MirekTT

Příspěvekod mnitka » pon 19 dub, 2010 6:06 am

To já se chci zase zeptat, co je pod trávou za podklad. Je to přírodní prach a zemina, nebo je to něco průmyslového? Dále ta tráva je statická, nebo jde o foliáž?

Mirku, děkuji za pochvalu...
Jak píšu na svých stránkách, vše je vyrobeno při co nejnižších finančních nákladech, ne že by peníze nebyly, ale koupí produktu specializovaných výrobců stejně získáš to co nasbíráš za domem. Takže, zemina je z pole co na něj koukám z okna svého bytu :wink:.
K trávě: mé foliážové obodbí je u konce, experimentoval jsem tak dlouho až jsem se dostal k obyčejné statické trávě. Na zmiňovaném dioramatu je použita tráva tří délek a dvou barev (žádná foliáž). Foliáže různých druhů jsem použil například zde http://mnitka.rajce.idnes.cz/ja_a_chemi ... G_2299.JPG kolem potoka.
mnitka

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 19 dub, 2010 6:30 am

mnitka píše:
Typická stará bytovka s novými plastovými okny (jejich usazení je ale bohužel cik cak, holt digitál je svině) a omítkou na polystyrenovým zateplením (typická "novodobá" barva omítky...). Bohužel ale chybí ono pro všechny baráky charakteristické předsazení omítky před podezdívku (mimochodem co ta hrozná škvíra mezi podezdívkou a zdí?), také to chce udělat podbití střechy, tohle co máš na obrázku působí hrozně hračkovitě...

Petře, teď jsi mě tedy sjel... :), podezdívka a dům je jedním z odložených projektů (odložených na neurčito)
chyby uznávám a jsem si jich vědom.

pro ostatní..., na mých stránkách je popis výroby skály z předchozího odkazu.

Sorry za tu kritiku, ale když uděláš tak nádhernou skálu, byla by škoda zbytek pod...at "nedotažením" jiných věcí. :wink:
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 19 dub, 2010 6:32 am

Jestě k té trávě - tu stat. trávu jsi nanášel flokovačkou? Nebo "jen tak"? S tím že to není foliáž jsi mě dostal - je to fakt povedený!!!
Petr Zatrepalek

Příspěvekod MirekTT » pon 19 dub, 2010 6:59 am

Petr Zatrepalek píše:S tím že to není foliáž jsi mě dostal - je to fakt povedený!!!

No právě, taky jsem zíral. Takže jak, flokovačka, nebo snad ten vysavač?
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pon 19 dub, 2010 9:22 am

Pánové,
co spáchat juhomoravský workshop na téma K.R.A.J.I.N.A?
depo201

Příspěvekod MirekTT » pon 19 dub, 2010 9:34 am

depo201 píše:Pánové,

BINGO :!:
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » pon 19 dub, 2010 1:46 pm

depo201 píše:Pánové,

Skusím to napsat za Mnitku už nám to na schůzi popisoval.Vemeš si např.prázdnou plastovou láhev od kečupu.Do vnitř dáš trávu.Zašpuntuješ a do víčka uděláš malinkou dírku.Jak s tím klepneš,a tráva vylítne dírkou,vidíš to co je na obrázku..
Snad jsem to popsal dobře :lol: :lol: :lol:
Jinak já používám trávy tří velikostí,začnu nejmenší a pak du nahorů.Pokud se použije ta vysoká hned,není jak hřebík,ale spíš se povaluje."zatravňovač" mám samo domo cca 14Kv funguje k plné spokojenosti,akorád budu muset vymyslet lepší sítko,to čajový je furt moc velký a do různých zákoutí se s tím nevlezu

http://tauvec.rajce.idnes.cz/2009-09-26/#003.JPG
http://tauvec.rajce.idnes.cz/2009-09-26/#004.JPG
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Výroba doplňků