Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
Předně, děkuji za pochvalu,
čekal jsem kdy se ozveš Petře... , skála by mohla být světlejší, to je pravda, ale i tak to není špatné..., počkejme co stím udělá vegetace.
Momentálně řeším co bude před ní..., koleje , voda, cesta atd.
Materiálem je sádra, co se týče času... to co je vidět se dá zvládnout do 120ti minut i s barvením, z praskání strach nemám už několikrát jsem ze sádry tvořil něco podobných rozměrů a nikdy to neprasklo.
Houmr píše:Předně, děkuji za pochvalu,
čekal jsem kdy se ozveš Petře... , skála by mohla být světlejší, to je pravda, ale i tak to není špatné..., počkejme co stím udělá vegetace.
Momentálně řeším co bude před ní..., koleje , voda, cesta atd.
Materiálem je sádra, co se týče času... to co je vidět se dá zvládnout do 120ti minut i s barvením, z praskání strach nemám už několikrát jsem ze sádry tvořil něco podobných rozměrů a nikdy to neprasklo.
Takže jaký jsi vlastně zvolil postup, vlastní odlitek, kupovaná forma? Rozepiš se troškuMyslím si, že i nafocený postup by hodně lidí ocenilo
Tomáš píše:Já bych měl pár obecných otázek:
A)sádra kterou používáte na odlévání je klasická ta v sáčku za 10kaček? nebo to je nějaká jiná,např na sadrokartony atd.co má delší dobu spracováni.
B)ty formy jsou ze silikonu,takže kdybych si koupil např. toto http://www.dimensor.cz/produkty/lepidla ... 00818.html
Mohl bych si někde v přírodě udělat taky takovou formu?
Všechno co Noch nabízí je totiž jen "kamínek" já bych potřeboval vytvořit skalní masiv,kterým bych pak prozazil tunel.
Takže jaký jsi vlastně zvolil postup, vlastní odlitek, kupovaná forma? Rozepiš se trošku Myslím si, že i nafocený postup by hodně lidí ocenilo
Já bych měl pár obecných otázek:
A)sádra kterou používáte na odlévání je klasická ta v sáčku za 10kaček? nebo to je nějaká jiná,např na sadrokartony atd.co má delší dobu spracováni.
B)ty formy jsou ze silikonu,takže kdybych si koupil např. toto http://www.dimensor.cz/produkty/lepidla ... 00818.html
Mohl bych si někde v přírodě udělat taky takovou formu?
Zatím jsem zkoušel jen dlažbu a zdivo - do připravené ohrádky se odlije monoblok sádry, po jejím zavadnutí se vhodným nástrojem (dláto, nůž, šroubovák, hřebík) vytvoří reliéf. Toto celé se může pak zaformovat do Lukoprenu a využívat nadále pro další odlévání do sádry.
Petr Zatrepalek píše:Barvy NOCH jsou matné, takže není třeba je přestříkávat lakem.
Petr Zatrepalek píše:Mám kontakt na Klause Spörleho - výrobce excelentních forem pro výrobu zdiva, portálů, schodišť, dlažby a silnic, ale bohužel nemá zájem o distribuci svých výrobků ale jen o přímý /koncový prodej za ceny od 50 EUR bez poštovného výš.
Takže jaký jsi vlastně zvolil postup, vlastní odlitek, kupovaná forma? Rozepiš se trošku Myslím si, že i nafocený postup by hodně lidí ocenilo
Dan Buchtela píše:Stejnou kvalitu jako Spoerle nabídne již za týden Langmesser Modellwelt...představí vlastní silikonové formy na veletrhu v Dortmundu, pro začátek 26 druhů různého zdiva a pod. ve velikosti H0. Cena za formu bude od 20 do 30 Euro. Rovněž i zde bude zatím možný pouze přímý prodej, ale zájemcům budu schopen alespoň zprostředkovat dopravu z Německa, čímž ušetří 17 Euro poštovného (k Langmesserovi nejméně 1x měsíčně jezdím se zbožím, neboť je to německý distributor Model Scene).
Takže už teď můžete mrknout na jejich stránky:
http://www.langmesser-modellwelt.de/
nabídka forem již byla zveřejněna.
Stejnou kvalitu jako Spoerle nabídne již za týden Langmesser Modellwelt...představí vlastní silikonové formy na veletrhu v Dortmundu, pro začátek 26 druhů různého zdiva a pod. ve velikosti H0. Cena za formu bude od 20 do 30 Euro. Rovněž i zde bude zatím možný pouze přímý prodej, ale zájemcům budu schopen alespoň zprostředkovat dopravu z Německa, čímž ušetří 17 Euro poštovného (k Langmesserovi nejméně 1x měsíčně jezdím se zbožím, neboť je to německý distributor Model Scene).
Takže už teď můžete mrknout na jejich stránky:
http://www.langmesser-modellwelt.de/
nabídka forem již byla zveřejněna.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků