Další pára v TT - ČSD 312.8500

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod VladikC » úte 30 bře, 2010 9:49 pm

Zde velké množství foto BR 89 ve službách DR http://www.kdtroeger.de/h.htm a http://www.kdtroeger.de/ahe.htm .
VladikC

Příspěvekod Pavel Rydlo » úte 30 bře, 2010 10:57 pm

Jarda H. píše:Bohužel stránky "parniloko.vlaksim" jsou nyní nedostupné ?! Doufám, že jen dočasně - bylo by škoda, kdyby zmizely. Byly tam zajímavé informace.

Zkuste štěstí s http://www.archive.org. Zmiňovaná stránka je přes tento "dohledávač" ještě přístupná (třeba její verze z června 2008: http://web.archive.org/web/20080624235855/http://parniloko.vlaksim.cz/web/loko/rady/300/31282/31282.html).
Jen s obrázky má tento systém zřejmě problém - dost často nejsou dostupné příslušné historické verze. A stejně tak od roku 2008 uběhlo už dost času a tenhle systém mohl mnohokrát zaspat. Každopádně aspoň něco, řekl bych.
TT (krabicove, s vyhledem na DCC, epocha prozatim neurcena - IV, V?)
Pavel Rydlo

Příspěvekod ladino1 » stř 31 bře, 2010 8:00 pm

To Střelec. Leptané a barvené tabulky se dají objednat na www.bankovi.cz. Mám jich již několik a jen samé dobré zkušenosti. Dodávají po 4 kusech, trochu delší dodací lhůty. Vyrobí Ti číslo jaké chceš.
ladino1

ladino 1

Příspěvekod Střelec » čtv 01 dub, 2010 6:11 am

Díky za informaci. Prozkoumám nabídku a uvidím, co se přesně bude hodit
Střelec

Br 89 PMT

Příspěvekod Střelec » čtv 01 dub, 2010 6:18 am

Doma mi pobíhá ještě Br 89 od PMT, což je ale typově zcela jiná lokomotiva, než T3 od Jatt/Jago. Vzhledově má blíž k některým variantám řady 310. Rozvod a celková proporce jsou ale odlišné. Jezdily stroje tohoto typu u nás? Po obou válkách se zde toulao mnoho "exotických" lokomotiv.
Střelec

Příspěvekod radula63 » čtv 08 dub, 2010 8:02 pm

Trochu odbočím od tématu (tak snad prominete)
radula63 píše:Obtisky u pana Kwasnici, ale nevím co s ním je, jelikož mám u něho objednáno a zatím bohužel nic ...

Toto jsem psal o kousek výše. Ledy se pohnuly a zde je citace z e-mailu:
"...nějak jsme si s kolegou Kwasnicou vyměnili vyřizování internetových objednávek... ...Dám Vám vědět, až budeme moci splnit celo uVaši objednávku, popř. by jste chtěl prozatím zaslat její část? S pozdravem Černohorský"

Tolik citace. Teď jsme si vyměnili pár e-mailů, situace se vyjasnila, já už zaplatil a příští týden (po dotisku některých aršíků) mám mít celou objednávku doma (cca na 10 modelů). Takže na parostroji se dají obtisky objednávat dál. :D Z mé strany mi byly vždy všechny předchozí objednávky ihned vyřízeny, a že se to teď "zaseklo" ? Nu což, i to se někdy může stát. :wink:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod VladikC » pát 09 dub, 2010 7:22 am

Nechtěl bych v žádném případě vypadat jako agent Aukro.cz , ale draží se další dvě lokomotivy BR 89 jedna DR a druhá K.P.E.V. Je to stále ten stejný člověk, již prodával tři a nyní další dvě .
VladikC

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 09 dub, 2010 8:36 am

a jak si pokročil s plánovánim kolejiště Vládíku?
Bude to něco většího,nebo zvolíš spíše miniscénu?K P E V je dost širokej pojem,tak se pochlub,zda už si se vyhranil.Ta T3 je úžasná a jestli bude kolem 4 tis,tak do ní jdi.Nevim teda ,jakou technikou jsou přesně vybaveny modely bývalého JaTTu(myslím převody a druh motoru),ale ty s té novostavby jsou úža a určitě si výhledově koupím ještě jednu.
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod VladikC » pát 09 dub, 2010 9:33 am

Zdravím,

jsem Vladimir, ale je to moc dlouhé. :-)

Určitě budu dělat něco velmi malého, kvůli místu, ale také těm tolik přetřásaným financím. Asi něco ve stylu té kresby s časopisu, co sem někdo vyvěsil. Ta se mi opravdu moc líbí. Zatím, stále jako úplný začátečník v oboru, sháním podklady a nakupuji materiál a nové nástroje. Ložiska Peho, kovové nárazníky, pořídil jsem si stříkací pistoli Fengda BD 136 (za 720,- Kč), předtím jsem své modely pouze štětkoval, tmely, barvy apod. Ze starých modelářských časů mi toho moc nezbylo. Nejdříve hodlám vylepšit vozy vozy ložisky Peho, pak je "dodělat" - madla, stupačky, komínky apod. následně přestříkat. U známého mám domluvený tisk obtisků, znaků, popisků apod. I vícebarevných, A4 vychází asi na 500,-, tiskne někde v Holandsku. Chtěl bych také zkusit nějaké přestavby, nějaké plánky již mám. Hodně se inspiruji na modech H0, jsou tam úžasné věci. No a mezitím budu rozmýšlet to malé kolejiště.

Na T3 jsem již přihazoval, ale měl jsem maximum 4000,- Kč. Bohužel mne někdo přehodil a cena skončila na 4500,-. Za 5500,- se dá pořídit nová. Teď bych také šel do těch 4000,-, uvidíme. :-)
VladikC

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 09 dub, 2010 9:55 am

Tak ti držim palce Vladimíre.dobrej začátek.Já musim přiznat,že můj poslední plán na kolejiště opět skončil v šuplíku a rozhodl jsem se postavit to kolejiště,co jsi vzpomínal.(děkuju za směr)Nebudu modelovat dráhu KPEV,ale DRG II ep.krom černejch lokomotiv a pár na tu dobu novějších vagónů by to ale mělo sedět i na KPEV.provozovány budou dvě soupravy s lokomotivou a jeden motorový vůz.mám tu domovskou Br 89se čtyřma nákladníma(dva krytý,jeden plošiňák a jeden s uhlim na doplnění zauhlování) a se třema osobníma jezdí Br 78(je možná trochu nevhodná,ale dobře jezdí a já ji mám moc rád),no a motor by měl být výhledově VT 135.škoda,že se nikdo neozval na tu třícestnou výhybku,byla by tam perfektní.Mám zatím základní rám,na kterej přijde na pomocnym rámu vybudovat kolejové pole.zbytek bude polystyrén.sám jsem zvědav,kdy to bude jezdit,neboť na to nemám tolik času,ale pomalu pracuju. :wink:
jinak sory,že to píšu zrovna sem
Lubomír Dudek

Příspěvekod MOL » sob 10 dub, 2010 5:57 pm

Dnes měli pruské T3 v Sebnitz za 125 éček (šedou a zelenou) Takže se nebojte, překupníci nakoupili plné tašky. Co nejdříve se objeví na aukru.
MOL

Příspěvekod Jarda H. » sob 10 dub, 2010 6:21 pm

MOL píše: ... pruské T3 v Sebnitz za 125 éček (šedou a zelenou) ..... překupníci nakoupili plné tašky. Co nejdříve se objeví na aukru.

Nebojíme se :lol: , už jedna na Aukru je (zelená T3) za cenu Kup teď , 4.999,- Kč .... takže vejvar necelé dva litry :wink:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radula63 » sob 10 dub, 2010 7:21 pm

Jarda H. píše:
MOL píše: ... pruské T3 v Sebnitz za 125 éček (šedou a zelenou) ..... překupníci nakoupili plné tašky. Co nejdříve se objeví na aukru.

Nebojíme se :lol: , už jedna na Aukru je (zelená T3) za cenu Kup teď , 4.999,- Kč .... takže vejvar necelé dva litry :wink:

Skoro 2 litry. Tomu se říká "džop"! :shock:
Že se tu občas sklouzne na jinou řeč než 312.8 mi nevadí - vždyť BR89 nebo T3 je tatáž mašinka!
Mimochodem - brzo udělám fotorecenzi na BR 58 od JAGO. (1. výrobní série 20ks jde právě na německý trh)
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod VladikC » ned 11 dub, 2010 8:52 am

radula63 píše:
Skoro 2 litry. Tomu se říká "džop"! :shock:
Že se tu občas sklouzne na jinou řeč než 312.8 mi nevadí - vždyť BR89 nebo T3 je tatáž mašinka!

No tak to je fakt "pěkný" obchod. Já jsem včera "pořidil" na Aukro.cz tu pruskou T 3 za 4151,- Kč, překvapivě černá BR 89 se vydražila za pouhých 3655,- Kč. Zdá se, že příznivců K.P.E.V. je mezi modeláři více. :D Sledoval jsem všechny ty aukce a zelená se vždy vydražila za větší částku než černá.
VladikC

Příspěvekod Lubomír Dudek » ned 11 dub, 2010 9:54 am

Otázka na Radka:
Liší se po konstrukční stránce modely T3(89) s dřívějších sérií pro Jatt a ty ,co se vyrábějí dnes? myslím použitej motor,setrvačník ano,ne.převod do síly nebo do rychlosti.osvětlení,celkový vzhled?

No a Vladimírovi gratuluju ke koupi a přeju,ať fachčí jak má.můžeš kdyžtak prozradit jméno toho pána,co ti jí prodal?
Lubomír Dudek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)