TOMÁŠ/BRNO/TT_moduly (NNR)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod Myšpulín » čtv 08 dub, 2010 8:07 am

milan ferdián píše:
Myšpulín píše: Tomáš je prostě Tomáš.

:D :D :D :D :D

Z mé strany to bylo myšleno tak, že tady někdo něco chce, ale moc se mu nechce se o tom pobavit a upřesnit, když mu druhý podává pomocnou ruku. Ale co, zatím mě to baví. :lol:

Tomáš píše: Jako že jsem se nedíval

Přehlídnout se může každý, na to se nečerti. Podle mého to Milan ani takhle nemyslel. Jen tu tiše sleduje tudle debatu ...

Jinak k tomu loži. Nevím jak ty, ale já si tedy takhle z jedné čáry nejsem vůbec schopen představit ten vlak na té trati a tedy určit, jestli terén půjde tudy či jinudy. Když jsem takhle maloval svůj plán, zakreslil jsem si nejen rozchod, ale i šíři pražců a podle normy i průjezdný průřez, abych viděl, jak daleko musí být opěrné stěny apod. A hlavně spodek kolejového lože, podle kterého jsem řezal čela segmentů a tvar pláně pod tratí.

Než todle člověk napíše, je v diskuzi plno dalších příspěvků. No jo, asi jako H0-kář si budu muset stáhnout znova normy, abych to nakreslil pro TT.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Tomáš » čtv 08 dub, 2010 8:22 am

Myšpulín píše:
milan ferdián píše:
Myšpulín píše: Tomáš je prostě Tomáš.

:D :D :D :D :D

Z mé strany to bylo myšleno tak, že tady někdo něco chce, ale moc se mu nechce se o tom pobavit a upřesnit, když mu druhý podává pomocnou ruku. Ale co, zatím mě to baví. :lol:

Tomáš píše: Jako že jsem se nedíval

Přehlídnout se může každý, na to se nečerti. Podle mého to Milan ani takhle nemyslel. Jen tu tiše sleduje tudle debatu ...

Jinak k tomu loži. Nevím jak ty, ale já si tedy takhle z jedné čáry nejsem vůbec schopen představit ten vlak na té trati a tedy určit, jestli terén půjde tudy či jinudy. Když jsem takhle maloval svůj plán, zakreslil jsem si nejen rozchod, ale i šíři pražců a podle normy i průjezdný průřez, abych viděl, jak daleko musí být opěrné stěny apod. A hlavně spodek kolejového lože, podle kterého jsem řezal čela segmentů a tvar pláně pod tratí.

Než todle člověk napíše, je v diskuzi plno dalších příspěvků. No jo, asi jako H0-kář si budu muset stáhnout znova normy, abych to nakreslil pro TT.

Tak já bych se o tom bavil od rána do večera. :lol: .jenže něco jiného je debatit někde u piví než to psát,ne že by se mi psalo blbě,ale prostě to není ono...ano přesně souhlasím s tím,že by to mělo být nějak naznačeno,jak to bude pak vypadat...ale abych řekl pravdu nikdy jsem to moc neřešil...prostě jsem udělal trať a pak k ní nějak nenásilně dotvořil krajinu..tady bych rád vycházel z reality,takže to tam budu vše muset nějak nenásilně zakomponovat...zdi atd...vše bude vycházet z toho,že trať povede z drtivé vědšiny na náspu "vysokým náspu"
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » čtv 08 dub, 2010 8:29 am

Když se podíváš na normu NEM122, na pravou stranu normy kde je svah ,je tam něco :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » čtv 08 dub, 2010 8:43 am

milan ferdián píše:Když se podíváš na normu NEM122, na pravou stranu normy kde je svah ,je tam něco :?:

Však jo já to tak budu mít na obě strany
Tomáš

Příspěvekod Myšpulín » čtv 08 dub, 2010 8:44 am

Tomáš píše: Tak já bych se o tom bavil od rána do večera. :lol: .jenže něco jiného je debatit někde u piví než to psát,ne že by se mi psalo blbě,ale prostě to není ono...ano přesně souhlasím s tím,že by to mělo být nějak naznačeno,jak to bude pak vypadat...ale abych řekl pravdu nikdy jsem to moc neřešil...prostě jsem udělal trať a pak k ní nějak nenásilně dotvořil krajinu..tady bych rád vycházel z reality,takže to tam budu vše muset nějak nenásilně zakomponovat...zdi atd...vše bude vycházet z toho,že trať povede z drtivé vědšiny na náspu "vysokým náspu"

Bohužel to mám do Brna trochu z ruky. Jak to máš ty sem k nám? A přenosnýho počtáře bohužel nevlastním.

Hele, uvědom si, že tady neděláš deskový kolejiště na rovný placce. Chceš mít plno strží a hlubokých údolí a pro to, abys je měl kde tvořit, musíš mít dána čela a boky segmentů. No a aby sis tyto díly mohl vyrobit, musíš vědět, co a jak. Vždyť pro segment toho moc dopředu znát nepotřebuješ. Hlavně vrch pláně tratě a hrubý tvar těch bočnic.

Ale nic, jdu hledat normu. Tam se dozvím víc.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod milan ferdián » čtv 08 dub, 2010 8:45 am

Tomáš píše:
milan ferdián píše:Když se podíváš na normu NEM122, na pravou stranu normy kde je svah ,je tam něco :?:

Však jo já to tak budu mít na obě strany

Tak není co řešit,ikdyž při pohledu na plánek ,stále vidím ,že v určitých partiích budou...
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » čtv 08 dub, 2010 8:57 am

Myšpulín píše:
Tomáš píše: Tak já bych se o tom bavil od rána do večera. :lol: .jenže něco jiného je debatit někde u piví než to psát,ne že by se mi psalo blbě,ale prostě to není ono...ano přesně souhlasím s tím,že by to mělo být nějak naznačeno,jak to bude pak vypadat...ale abych řekl pravdu nikdy jsem to moc neřešil...prostě jsem udělal trať a pak k ní nějak nenásilně dotvořil krajinu..tady bych rád vycházel z reality,takže to tam budu vše muset nějak nenásilně zakomponovat...zdi atd...vše bude vycházet z toho,že trať povede z drtivé vědšiny na náspu "vysokým náspu"

Bohužel to mám do Brna trochu z ruky. Jak to máš ty sem k nám? A přenosnýho počtáře bohužel nevlastním.

Hele, uvědom si, že tady neděláš deskový kolejiště na rovný placce. Chceš mít plno strží a hlubokých údolí a pro to, abys je měl kde tvořit, musíš mít dána čela a boky segmentů. No a aby sis tyto díly mohl vyrobit, musíš vědět, co a jak. Vždyť pro segment toho moc dopředu znát nepotřebuješ. Hlavně vrch pláně tratě a hrubý tvar těch bočnic.

Ale nic, jdu hledat normu. Tam se dozvím víc.

Ty čela jsme si už včera s Mirkem ujasnili z drtivé vědšiny to bude RR..jak se tady ukáže,tak ho poprosím o doplnění těch zbytků,nebudete tomu věřit,ale já si to už 100% nepamatuju
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » čtv 08 dub, 2010 9:16 am

To je škoda,že už jsi vše zapoměl.To RR tu snad vidím mimo stanici,snad 2,3 :shock:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » čtv 08 dub, 2010 9:20 am

milan ferdián píše:To je škoda,že už jsi vše zapoměl.To RR tu snad vidím mimo stanici,snad 2,3 :shock:

Akorád ten spodek a ty dva spodní kraje budou mít jiný čela..bohužel jsem si to včera nezapsal a plánky si vzal Mirek...co se týče odvoďnění tak u nich to zase bude naopak tam kde budou čela RR tam příkop bude
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 08 dub, 2010 10:12 am

Trochu jsem pátral po obrázku abych vám to mohl ukázat nic není nad obrázek
Dovolil jsem si zapůjčit tuto fotku od Zababova:
tohle je přesně ono :P :P :P :P

http://tauvec.rajce.idnes.cz/cela/#frankental1_04.jpg

úplně dokonalý.Z leva hank jak sviňa z prava trochu mírněji..
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » čtv 08 dub, 2010 10:33 am

Tomáš píše:Trochu jsem pátral po obrázku abych vám to mohl ukázat nic není nad obrázek

Ale to je N_ko :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » čtv 08 dub, 2010 10:49 am

milan ferdián píše:
Tomáš píše:Trochu jsem pátral po obrázku abych vám to mohl ukázat nic není nad obrázek

Ale to je N_ko :D

Nejde o měřídko,chtěl jsem tu ukázat jak bych si to představoval..pokud tohle je Nko ta v TTčku to bude ještě luxusnější krpál..tím líp
Tomáš

Příspěvekod depo201 » čtv 08 dub, 2010 10:50 am

Že se do toho moncu...

Do rozhraní RR jdou přece rygóly vyřezat při trošce trpělivosti i doma. Stačí si z pořezáku donést obdelník a dle nákresu vyřezat, vybrousit ....

V NN nejsou potřeba ... blbě se to doma bude dělat pouze na ZN

http://zababov.cz/index.php?id=199

Navíc když to nebude normované, tak se dá ten druhý díl přibrousit napřesno k tomu, co se třebas lehce nepovede....
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 08 dub, 2010 11:49 am

milan ferdián píše:No ty rygoly/odvodňovací příkopy/ budeš muset mít tam. kde je potřeba odvést povrchovou vodu z kolejového lože.I na modelovém kolejišti prší... :wink: Například v zářezu tratě...

Neboj, já to ohlídám :wink:
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » čtv 08 dub, 2010 11:56 am

Jinak co se týče čel jde jednak o celkové zjednodušení, jednak převzetí prvků z reálu, jednak kompromisy. Čela sice máme dána, ale dle čel se to nestaví, protože už 1cm od čela může kopcovitost vypadat zcela jinak.
Klíd přátelé, klídek, nebojte se. O tohle se nebojte. Společně se pojdme bát o realizaci a dokončení :wink:
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Moduly