Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 29 bře, 2010 6:25 pm

depo201 píše:Tome mohl by jsi 10.4. na stavební setkáníčko? Nám s Mirkem to vyhovuje.

Není tu třeba někdo, kdo to zde čte a váhá či rozmýšlí, že by se k nám amatérům z okolí brněnska přidal?

Rádi bychom uvítali ještě nějaké kolegy do modulovky
:wink:

No já teda nevím ale amatéři jsme všichni ;-)

No a co hoši z KMŽ Brno ? K těm jste si cestu nenašli ?
Ti mají přeci už pěkný kus modulovky v TT hotový ?
Zdenek Valter

Příspěvekod depo201 » pon 29 bře, 2010 6:32 pm

Ahoj,
my se pokoušíme o přilehlou trať (255) k jejich 256, já si chodím k Jirkovi Veselému pro rady. To on mě vlastně uvrtal do Velkých Pavlovic :D, jenže oni jedou provozně v analogu a my jsme oba s Mirkem na DCC, chystám se ale ve čtvrtek zeptat, jestli nebudou přecházet na digital.
depo201

Příspěvekod Matasss » pon 29 bře, 2010 6:53 pm

Mě bodužel vždycky , když jste měli sraz mě do toho něco vlezlo. Já bych byl ochotny se k vám přidat , i když jsem začal stavět segmenty v H0. Předtím jsem dlouho (cca 5 let) Dělal v TT .
Matasss

Příspěvekod MirekTT » pon 29 bře, 2010 7:13 pm

Matasss píše: Já bych byl ochotny se k vám přidat , i když jsem začal stavět segmenty v H0.

Přeci žádný problém postavit si třeba jen jeden modul. :wink: Já vlastně mám jen tu dvojdílnou zatáčku. Po ní bych chtěl rovinku s mostkem a na konec vratnou technosmyčku. Všeho všudy 4metry poohýbaných i rovných kolejí a jedna výhybka. Celkem jedna tabule překližky krapet polystyrenu, pěny a perlitu no a zbytek příroda. Zkrátka s modulovkou se dá začít i skončit kdykoliv. A digitál? Těm dvěma kolejnicím je jedno, co do nich pustím.
Pro mně bylo hlavním motorem to, že Michal staví mé "rodné" nádraží. Mně se do nádru moc nechce, ale zato to je skvělá příležitost, jak si ve vláčcích zhmotnit kousek dětsví. Stavím místa, kde jsme jako děcka blbli.
Takže vítán je každý. Pouze mírné podmínky jsou dodržet měřítko, rádi bychom i normu. Jestli analog nebo digi. Na modulu je to fuk, pokud tam nebude žádné příslušenství řízené počítačem.
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » pon 29 bře, 2010 7:30 pm

Jen já jsem černá ovce :lol: Já sbírám jen prvky tratě 244,ale kdyby do toho šel někdo se mnou 8) ..
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » pon 29 bře, 2010 7:35 pm

Tomáš píše:ale kdyby do toho šel někdo se mnou 8) ..

Tak bys začal stavět i dle normy :P
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » pon 29 bře, 2010 7:46 pm

MirekTT píše:

Tak to už by stálo za zváženou,protože pak bych na to nebyl sám.třeba bych založil svoji normu :lol: :lol: ..Nejhezčí úsek trati má pouhých 9km...úplně vidím na modulu to rozbočení za Bránicema na Krumlov 244 a na ivančice 244a...další modul most..pak ta 244a co se plazí po skále až do Ivančic... :P...mít tělocvičnu,tak do toho du sám
Naposledy upravil Tomáš dne pon 29 bře, 2010 7:47 pm, celkově upraveno 1
Tomáš

Příspěvekod Matasss » pon 29 bře, 2010 7:47 pm

Přeci žádný problém postavit si třeba jen jeden modul.
Přesně tak jak říkáš . Normu by to chtělo tak ale pokud se má jednat o přilehlou trať k KMŽ 256 tak bude norma asi stejná jako mají oni (jestli vůbec mají). byl bych ochotné si nějaké ten modul postavit :wink:
Matasss

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 29 bře, 2010 7:57 pm

Tomáš píše:
MirekTT píše:

Tak to už by stálo za zváženou,protože pak bych na to nebyl sám.třeba bych založil svoji normu :lol: :lol: ..Nejhezčí úsek trati má pouhých 9km...úplně vidím na modulu to rozbočení za Bránicema na Krumlov 244 a na ivančice 244a...další modul most..pak ta 244a co se plazí po skále až do Ivančic... :P...mít tělocvičnu,tak do toho du sám

Proč vymýšlet vymyšlené (Mám na mysli normu rozhraní) ?
Zdenek Valter

Příspěvekod Tomáš » pon 29 bře, 2010 7:57 pm

Ještě zpět k tomu Workšopíku..tento první je jasnej..a co ten další opravdu věnovat vozidlům...čímdál víc mě vrtá v hlavě použít do leptů ty V100 místo Vilingera,ale sám to rozhodně zkoušet nehodlám,musel bych to vidět...takže sehnat někoho,kdo mi to nározně předvede...
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » pon 29 bře, 2010 7:57 pm

Jako upřímně Tome, já jsem v té oblasti projezdil autem okolí deset let a tehdy jsem se ubezpečoval, že jednou budu mít mega kolejiště a na něm všechny tyhle věci včetně starého ajfela přes údolí. Taky se mi hodně líbí železniční přejezd nad Moravskými Bránicemi, kde je to sice na kopci, ale trat je v takovém supr zářezu, nebo kamenolom u Krumlova. A to nemluvím o štrece do Ivančic po tom úbočí nad údolím s řekou. Přece se to dá nakombinovat, myslím moduly z jiných oblastí. Prostě stavěj, co máš rád, ale kompatibilní. A pokud si na tom chceš zajezdit doma, udělej si toho hada, ty koleje na prkýnku na koberci. Budeš to mít rychleji, levněji a dřív. Já ty svoje zatáčky budu taky tak provozovat. Akorát jak budou přibývat moduly, budu likvidovat hada.
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » pon 29 bře, 2010 8:00 pm

K těm vozidlům nevím Tome. Já momentálně nic nestavím a ani se mi do toho moc nechce, ale pokud bude Michal chtít....... Ikdyž ho budu spíše motivovat ke krajinotvobě, protože ta mi vůbec nejde. Ty bys nám s ní moch ale píchnout :wink: A my ti pak sesmolíme mašinku :lol:
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » pon 29 bře, 2010 8:01 pm

Zdenek Valter píše:
Tomáš píše:
MirekTT píše:

Proč vymýšlet vymyšlené (Mám na mysli normu rozhraní) ?

De o to,že jsem velmi stísněn..na jedné straně žena a na druhé osobní prostor..a do tohoto prostoru mi mormomodul bohužel nevleze..ač nerad musel jsem se s tím smířit...dalo by se pochopitelně uvažovat i tak,že bych postavil jeden normo modul,ten bych někam asi uskladnil,jenže to jsem pak odkázán trvale navštěvovat setkání a to je opět můj problém...takže si hold musím vystačit se svou vlastní normou...nejde o nic jiného,než o zmenšeninu,té platné normy...ale slyšel jsem,že existují i nějaký redukce..žolík..takže definitivně stracen nejsu
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pon 29 bře, 2010 8:06 pm

MirekTT píše:Jako upřímně Tome, já jsem v té oblasti projezdil autem okolí deset let a tehdy jsem se ubezpečoval, že jednou budu mít mega kolejiště a na něm všechny tyhle věci včetně starého ajfela přes údolí. Taky se mi hodně líbí železniční přejezd nad Moravskými Bránicemi, kde je to sice na kopci, ale trat je v takovém supr zářezu, nebo kamenolom u Krumlova. A to nemluvím o štrece do Ivančic po tom úbočí nad údolím s řekou. Přece se to dá nakombinovat, myslím moduly z jiných oblastí. Prostě stavěj, co máš rád, ale kompatibilní. A pokud si na tom chceš zajezdit doma, udělej si toho hada, ty koleje na prkýnku na koberci. Budeš to mít rychleji, levněji a dřív. Já ty svoje zatáčky budu taky tak provozovat. Akorát jak budou přibývat moduly, budu likvidovat hada.

řekli jsme že poslední návrh,je definitivní. :lol: :lol: :lol: ..ne opravdu,už od prvního setkání jsem uvažoval o normo modulu,ale nejde to,postavil bych jeden max dva a šlus,takže had by byl definitivně ukončen
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » pon 29 bře, 2010 8:19 pm

Tomáš píše:poslední návrh,je definitivní

Jasnačka, respektuji. 8)
Možná bych se v budoucnu nechal uvrtat k přestavbě hektora. Mám starou BR107 tuším, ale s dobrou kastlí a taky vé100vku startku a k tomu sadu leptů Hekttor/hektor včetně toho rámu. Celolept nechci a odlitek zcela bez detailů, které by nahradily lepty se nedělá. Zbývá tedy původní BTTBkabát přešitý dle poslední mo´dy.
Jinak Michal má moc hezky načatého Brýla z té BR218. Dost dobrej nápad. Takže se možná dočkáš. :wink:
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava