radi píše:kvasha: No jasně,napřed musíš nastavit v dekodéru mašiny "zpomalení"-CV 4 . Já mám nastavenou hodnotu 1. Pak Ti mašina nezastaví hned na fleku,ale ještě chvíli pojede.Tak jsem došel k těm 80 cm.
Jo tak to je mi jasný, platí to i v případě kdy potřebuješ nouzově BREAKnout kolejiště, nebo to platí jen v případě, kdy jde do kolejí proud?! předpokládám, že B je správně
radi píše:Ramp znamená vzdálenost od začátku úseku ( jak sw detekuje obsazení vjíždějícím mašinou) po čelo nebo střed nebo konec vlaku( podle toho co nastavíš- přednastavené je čelo) kde vlak zastaví. Takže když zadáš ramp např 500 ( je to v mm)a zaškrkneš červenou vlaječku, tak by Ti měla mašina čelem zastavi právě těch 500 mm od začátku úseku. Je tu ale ten zádrhel,že když jede mašina na max. rychlost a má nastavený zpomalení větší než 0 tak může ujet setrvačností více než máš definovanou délku ramp.Proto jsem psal,že min.délka úseku by měla být cca 80 cm. Samozřejmě to jde ošetřit tím,že předchozí úsek nadefinuješ jako brzdí,pak je nastavení ramp trochu jiné. Radim
No on bude zádrhel ještě i jinde. Sice v tom, že mám-li délku lokomotivy 25 cm a mám-li jen jednu hnanou nápravu (která vytváří odpor a tedy aktivuje obsazení koleje, např. LB101) a lokomotiva "couvá", pak nastavení ramp neplatí, je nutné přičíst vzdálenost čelo vs. náprava, která vytváří odpor?! To se mi zatím taky vyřešit nepodařilo
Přes tohle všechno se mi nechce přistoupit na magnetické kontakty ...