Odlitky !!!ČESKÝCH!!! Es

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

O kolik kusů Es budete mít zájem?

1 ks
1
5%
2 ks
5
24%
3 ks
2
10%
4 ks
3
14%
5 ks
7
33%
Jiné (prosím napsat níže přesný počet)
3
14%

Celkem hlasů : 21

Odlitky !!!ČESKÝCH!!! Es

Příspěvekod TTmili » stř 17 bře, 2010 9:11 pm

Možná to tu už jednou bylo nebo něco, určitě jsem se o tom už zmínil takže stručně. Prosím všechny aby zatrhnuli počet vozů které by si vzali. Bude to odlitá kastle ("dřevěná" podlaha) a pojezd s 6000mm rozvorem který bude dodáván kompletní s kinematikami, závažím i koly (mám to předběžně ujednané u p. Hovorky - LOCO).
Rozepisuji zde pouze 1 až 5 ks, kdo bude chtít víc ať zatrhne poslední možnost a napíše kolik jich bude chtít. Jinak uvítám i návrhy na zlepšení a podobně.
Naposledy upravil TTmili dne stř 17 bře, 2010 9:36 pm, celkově upraveno 1
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jarda H. » stř 17 bře, 2010 9:26 pm

Tzn. že je nabízen de facto nebarvený model = samostatně (myšleno nespojená) skříň a komplet podvozek, bez spřáhel (?!) ..... jaká je přibližná cena za toto :?:

PS : byla by možnost vzít třeba jenom podvozky, bez skříně ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod TTmili » stř 17 bře, 2010 9:33 pm

No dá se to tak říct. Otázkou je kolik si přesně řekne p. Hovorka za pojezd, podle odhadu (vzhledem k ceně Vtr - Start) by ovšem ta cena neměla být víc než nějakých 150Kč, a pokud vím tak Hanis říkal že za komplet (i s nárazníky a pojezdem, tudíž původní verze odlitku) by byla taky někde kolem 150Kč. Tudíž odlití pouze samotné kastle nevyjde zas tak draho (dle mého názoru tak 70 - 100Kč) tudíž by snad celková cena neměla jít moc přes 250Kč, a to podotýkám za téměř kompletní model (chybí barva, popisy, spřahla).
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod MOL » stř 17 bře, 2010 9:49 pm

Mohl by mi někdo vysvětlit proč přichází na trh znovu odlitky es, když už jsou na trhu 2 stavebnice a počítá se s továrním modelem (Kühn)? A bude se jednat o odlitky, nebo výlisky?
MOL

Příspěvekod TTmili » stř 17 bře, 2010 10:06 pm

Moment. Dvě stavebnice? Vím maximálně o jedné, nabízel jí nedávno nějaký slovák, chtěl za ní něco okolo 300Kč pokud vím a to pouze za odlitek korby a podvozku, navíc z Tillig Es-ky takže se špatným rozvorem. Na trhu je pochopitelně Es od Tilligu, jenže to je paskvil, něco mezi rumunskou (jugoslávskou) a pro mě neznámou (pravděpodobně německou) Es. Původně mělo ROCO připravovat nový Es, ale není po něm ani vidu, ani slechu, ze stránek zmizel a navíc se opět typově jednalo o stejný vůz který nabýzí Tillig. O Kuehnovi nic nevím, možná máš nějaké zákulisní informace ale oficiálně Kuehn žádné Es nechystá a i kdyby chystal tak předpokládám že se nepiplal s českýma. To znamená šestimetrový rozvor, rovná vrchní hrana (podobně jak u Eas), "zpevněný" podvozek konstrukcí bočnice a moh bych v odlišnostech pokračovat. To co chci nabýzet je naprosto česká Es která jezdí jen u nás a na slovensku, podobně jako vozy Raj, nebo jiné. Když se podíváš na Easy nebo Fallsy, taky se může zdát že jejich výroba fy.Detail byla zbytečná, oba modely přece Tillig dělá, ale ne naše. Jinak podvozek, kinematika a tak by byli odstříknuté, korba bohužel pouze odlitá ale myslím že v poslední době se víc než dokázalo že odlitky mohou být velice kvalitní.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod MOL » čtv 18 bře, 2010 8:41 am

Aha, tak to se omlouvám. Já to pochopil jako Eso 363. Ještě jednou se omlouvám;)
MOL

Příspěvekod Tomáš » čtv 18 bře, 2010 12:00 pm

dovolím si doplnit obrázek,aby bylo jasno o čem se bavíme :wink:

http://tauvec.rajce.idnes.cz/Budkovice_ ... 160026.JPG
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod vojta suchan » čtv 18 bře, 2010 1:07 pm

Nevím proč se tu hádáte o rozvor ,ale ten kdo byl někdy na parostroji :roll: ví že Es ČSD ,ČD ,ČDC mají rozvor buď 5400mm(z jugoslávie,madarska(starší)) nebo 6000mm(z Č.Lípy(novější)), :idea: parostroj vám to řekne stejně jako mě :D .
TT,TTe ep.V-VI ČD
vojta suchan

Příspěvekod TTmili » čtv 18 bře, 2010 8:02 pm

MOL: Vpohodě, omyly se stávají. Hold jsem doufal že jsem to napsal dostatečně jasně, ale asi ne. Každopádně do Esa (363) bych se nepouštěl to skutečně nemá cenu, dokonce jsem napočítal 4 stavebnice a jednu hodotovou plus toho Kuehna.

vojta suchan: Hádání se o rozvor je u těchto vozů na místě, vzhledem k tem rumunským a jugoslávským patlaninám od Tilligu. Jelikož dělám celou čs. Es-ku tak je těch 6 metrů rozvoru dost podstatných, to je jako bych u ní neudělal ty "závojíčky" co kryjí rám. Snad všichni aspoň tuší co myslím.

Jenom možná jsem to udělal blbě. Zatím to nechám tak jak to je (pouze hlasování) ale až bude připravená výroba tak bych potřeboval vědět kdo chce kolik, tudíž ideálně kdybyste mi psali SZ s tím kolik kusů chcete.
TT
DIGITÁL
TTmili

Es

Příspěvekod Hanis85 » ned 21 bře, 2010 7:08 pm

Jinak se přesně jedná o tohle dělala to Česká Lípa http://www.parostroj.net/katalog/nv/for ... 0&razeni=0. Na těch dovozových se prý propadala podlaha tak to bylo vyřazované. Ten vůz od BTTB nebo Tilligu se dá taky použít ale u nás jsou dnes už převážně ty české.
Hanis85

Re: Odlitky !!!ČESKÝCH!!! Es

Příspěvekod 6LenkaPe » ned 05 zář, 2010 5:48 am

Chtěl bych se zeptat jestli je stavebnice Es už na světě a kde se dá popřípadě koupit a za kolik.
6LenkaPe

Příspěvekod TTmili » ned 05 zář, 2010 7:33 am

Moje stavebnice zatím není, byla kousek před dokončením když se objevila stavebnice od Malé Železnice. V té chvíly jsem to víceméně pověsil na hřebíček. Ale teď jsem se díval na cenu a 265Kč za komplet když to porovnám s tím co jsem chtěl nabýzet já není málo. Připomínám že na mé stavebnici by byl kopletní pojezd LOCO s kinematikami, nápravami uloženými v kovu, skříň by byla odlévaná tak aby seděla na podvozku. Jediné co by chybělo by byli vlastní spřáhla a leptané doplňky. Ptám se tedy zda tenhle svůj výtvor mám dokončit a jaký o něj bude zájem?
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 05 zář, 2010 5:30 pm

myslím ,že bys to měl dokončit aspoň v limitované serii třeba na objednávku a když si to člověk nekoupí tak ho rozmest tady na foru ,ale záleží na tobě ,no dát třeba 350kč za vagon není moc ,konkurent taky nemá lepty a je to bez obtisku tak nevím já sem pro
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod TTmili » ned 05 zář, 2010 8:16 pm

Takže po chvilce hloubání a hlavně po pár pozitivních reakcích jsem se rozhodl že ten mustr přecejen dodělám když už jsem tak blízko a nechám odlít.
Proto prosím všechny co mají opravdu zájem ať mi napíši SZ s přesným počtem kolik jich vezmou a aspoň uvedeným e-mailem. Nevím jestli se mi některé SZ nesmazali ale i tak jsem ze SZ vytáhl jen 20ks, zatímco zde je odhlasovaných minimálně 56ks.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod 6LenkaPe » úte 07 zář, 2010 6:32 pm

Měl bych zájem asi o 10kusů, ale asi bude dost záležet na na ceně této stavebnice. Na kdy je naplánováno její dokončení?
6LenkaPe

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)