Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod Tomáš » čtv 25 úno, 2010 9:43 am

já su úplně KO :lol: včera jsem to vzal od sáblíkové až po slováky dneska.Bohužel už v 9h mě čekalo hlídání. :D
Jinak stůl máme bloklej,jsme zase tam co minule
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod depo201 » čtv 25 úno, 2010 9:45 am

Tomáš píše:já su úplně KO :lol: včera jsem to vzal od sáblíkové až po slováky dneska.Bohužel už v 9h mě čekalo hlídání. :D
Jinak stůl máme bloklej,jsme zase tam co minule

já též , včera ráno vstal ve 4, šel do práce, na hokejovej zápas, potom hned domu na Sáblíkovou a ve 4 ráno vstal na finy. ted jsem v práci a překonávám první krizi :D
depo201

Příspěvekod depo201 » pát 26 úno, 2010 8:27 am

dobré to bylo včera, dnes již mírně horší :D
depo201

Příspěvekod depo201 » pát 26 úno, 2010 9:47 am

http://www.elektrickevlacky.cz/index.php?cPath=63 tady máme ten sortiment ČD, ČSD hodně ks skladem....
depo201

Příspěvekod MirekTT » pát 26 úno, 2010 12:06 pm

Tady jsou ti Bankovi, co tisknou tamponem http://www.bankovi.cz/
MirekTT

Příspěvekod MAREKHO » pát 26 úno, 2010 2:08 pm

Sraz byl bezva........ :lol: :lol: :lol:
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod Tomáš » pát 26 úno, 2010 3:25 pm

Schůze dopadla podle očekávání bezva....

jinak tady nějaká fy.co by nám mohla udělat ty čela
http://www.tech-centrum.cz/php/tc21.php
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » pát 26 úno, 2010 6:02 pm

Taky musím přiznat, že osobní setkání má rozhodně velký význam v modelářském sebevzdělávání a navíc jsem poznal nové kamarády. Určitě se těším na další sraz a pokusím se lépe připravit a "něco" přinést.
Jinak Tome ta firma vypadá dobře. Chtělo by spočítat, kolik by vyšlo z plotny překližky normočel a pak se u nich zeptat, za kolik by tu plotnu naporcovali. Kluci, když mi dáte podklady, rozhodím v pondělí dotazy na firmy, které se tady po okolí řezáním zabývají. Bude se nám pak lépe rozhodovat.
Teď mě napadá ješte taková pitomost. Jeden z mých bývalých subdodavatelů - reklamní agentura - pracuje s plastovými deskovými materiály. Občas jednou za měsíc likvidují odřezky a zbytky. Někdy z našeho pohledu celkem užitečný zdroj materiálu. Kdyby byl zájem, mohl bych po dohodě z části poupravit jejich odpadovou politiku. Vzorky těchto plastů bych přinesl na další setkání.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pát 26 úno, 2010 6:34 pm

čau kluci,
tady jsou normované čela
http://zababov.cz/index.php?id=199

Myslím, že by na té plotně nemusely být jen čela, ale i bočnice a hlavně výztuhy, které musí mít podle normy ty oválné díry průměru 30mm na protažení elektroinstalace.

Jak už včera zaznělo, čím víc lidí se sejde (řekněme rezumný počet do 10ks), tím to bude lepší. Každýmu jde nějaká práce líp a můžeme si poradit.

Já jsem třeba modulovku ochotnej dělat i v jiném měřítku, než své TT. Kolejiště např. v H0 se mi domů nevejde.... nicméně zaím jsme tři téčkaři :wink:
depo201

Příspěvekod MirekTT » pát 26 úno, 2010 6:48 pm

Mě vysloveně cestování+modulovka neláká, ale po včerejšku bych se zvyklat nechal na jeden - dva kusy něčeho užitečného. No měřítko se mi moc měnit nechce. Ale máš pravdu v tom,že než jenom čela, asi by bylo lepší pálit celou bedýnku. I Tomášovi by se pak líp dělali ty zmenšeniny. Jen by seřízl všechny příčné kusy na potřebnou šířku.
Ještě mě napadlo nechat pálit čela ZZ a do jejich reliéfu nechat předpálit čáru RR a NN. Jejich případná úprava by byla jednodušší. Pokud by někomu nevadily rýhy na hotovém čele modulu.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » pát 26 úno, 2010 6:58 pm

MirekTT píše:Ještě mě napadlo nechat pálit čela ZZ a do jejich reliéfu nechat předpálit čáru RR a NN. Jejich případná úprava by byla jednodušší. Pokud by někomu nevadily rýhy na hotovém čele modulu.

dost dobrej nápad!

Já si třeba svoje moduly zapracuju do kolejiště. Proto sem oslovil při návrhu Michala Šuhajdu, protože sám sem to nezvládl.

Jestli dovolíte, tak o víkendu bych měl začít stavbu POKUSNÉHO MODULU. Hodím sem vždy nějaký odkaz, jak práce pokračují. Můžem si to nějak okomentovat.
depo201

Příspěvekod depo201 » sob 27 úno, 2010 7:26 am

Obrázek

brý den, trošku jsem upravil schéma Pavlovic.

Stanice - 3 moduly, na které navazuje obloukový modul (R1000, 45°) modul s přejezdem směr Zaječí a modul s vjezdovým návěstidlem. A tímto asi vše začne. Pokud by to nešlo, tak nebude taková škoda.

http://www.mapy.cz/#mm=FP@sa=s@st=s@ssq ... 32816@z=16
depo201

Příspěvekod MirekTT » sob 27 úno, 2010 8:48 am

Jsem doma :D
Ale teď vážně. Budeš na tom vjezdu modelovat i ten meruňkovej sad? Mohl bych ti poradit s tvary koruny, strukturou kmene a větvovím. Teď je nejvhodnější doba pro plánování výroby stromů, protože jsou bez listí a lze snadno odezřít tvar koruny. Bývá rozdíl mezi meruňkou za domem na zahradě a mezi plantážním sadovým stromem. Tedy pokud chceš jít do takových detailů. Skoro to samé platí i o ořešácích, které byly v tvé modelové epoše kolem té silnice na rakvice. Jeden dva by tam byly pěkné. Ten sad by stačilo znázornit jako výseč - okraj sadu - max deset stromků.
MirekTT

Příspěvekod depo201 » sob 27 úno, 2010 11:11 am

MirekTT píše:Jsem doma :D
Ale teď vážně. Budeš na tom vjezdu modelovat i ten meruňkovej sad? Mohl bych ti poradit s tvary koruny, strukturou kmene a větvovím. Teď je nejvhodnější doba pro plánování výroby stromů, protože jsou bez listí a lze snadno odezřít tvar koruny. Bývá rozdíl mezi meruňkou za domem na zahradě a mezi plantážním sadovým stromem. Tedy pokud chceš jít do takových detailů. Skoro to samé platí i o ořešácích, které byly v tvé modelové epoše kolem té silnice na rakvice. Jeden dva by tam byly pěkné. Ten sad by stačilo znázornit jako výseč - okraj sadu - max deset stromků.

Ahoj, plánuju návštěvu Pavlovic, když jsem tam byl, tak jsem fotil jen stanici po přejezd, ted ale potřebuju ještě krajinu kolem vjezdového návěstidla. Takže vyfotím vše co půjde a to co nejdřív.
depo201

Příspěvekod depo201 » ned 28 úno, 2010 7:24 pm

Mirku, myslím, že jediná meruňka která mi vyjde na modul, neporoste na stromě :D
Za přejezdem, je směrem napravo polňačka a malé políčko, které zřejmě zabere většinu prostoru. Cesta bohužel pokračuje přes celý modul souběžně s kolejemi. To mi v KŽM nedoporučovali, blbě se na to napojuje další modul, který už nemusí být přímo z pavlovicka, takže polňačka přijde stočit směrem nahoru do sadu, kolem pole.... levá strana je neobdělaná louka - divočina.
Tam asi budu improvizovat, nevzpomeneš si co tam bývalo, když jsi byl kluk? Já bych to viděl na nějakou vyšlapanou cestičku a v políčku udělat místy sešlapané obilí od parchantů co si tam hráli a zničili část úrody :))
depo201

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava