POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Lubomír Dudek » stř 24 úno, 2010 1:29 pm

Rozhodně bych nezamykal.ať si tu stěžuje,kdo chce....
Jen už bych nereagoval na dávno probrané.
Ono se to zas uklidní.
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod vvitty » stř 24 úno, 2010 1:40 pm

protoze se to tu zvrhlo v pretahovani a vzajemne obvinovani, takze uz stejne vlakno neni prehledne a probirat se 20 strankama, nez neco koupim na aukru ci MB, jestli tu nahodou dotycny neni uveden?

ale ja moderator nejsem, takze prijemnou zabavu :D
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jarda H. » stř 24 úno, 2010 2:50 pm

Abych to odlehčil :lol: :lol: :lol: docela jsem se zasmál nad inzerátem na modelbazaru, kopie zde :

Nestacim se divit
železniční modely › TT › ...ostatní
Předem děkuji za Váš zájem. Ocenil bych, kdyby mi někdo poslal na učet milion korun. Nemusi to byt najenou, stači po malých částkách.
Své jméno tu urcitě uvádět nehodlám, a také adresa je založena za tímto účelem! Nikdo přece nemusí vědět kdo vlasně jsem.

Peníze potřebuji co nejdříve, protože nemám na chleba!
Tak by se mohlo stát, že do zitřka umřu a ani Vám neodpovím.
Cena: 1 000 000 Kč
e-mail: milionkorun@seznam.cz
region: neuvedeno
vloženo: 23.2.2010 13:36, inzerát č. 281286
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod luboš32 » stř 24 úno, 2010 3:25 pm

:lol: penize na chleba nema ,ale na internetové pripojeni ano :lol:
luboš32

Příspěvekod Myšpulín » čtv 25 úno, 2010 6:34 am

Reaguji na příspěvek Jardy H. Nejsem právník, ale myslím, že tady by se dalo o dotyčném tvrdit, že to je podvodník. Ovšem náhradou několika slov za jiná a lehkou přestylizací by se ten inzerát nechal napsat čistě a snad i právnicky nenapadnutelně. A dotyčný by podvodník nebyl.

A teď již obecně:

Ono mnoho typů "podnikání" je založeno na tom, že lidé nejdříve jednají a pak teprve myslí. Uvedu příklad: Koupě knihy po samostatných listech. No nekupte to, když 20 listů stojí 200 Kč. Ovšem že ta kniha má listů 200 a koupíte si ji svázanou za 800, již nikdo nezkoumá. A takto bych mohl pokračovat.

Ano, toto vlákno je potřeba, ale k něčemu úplně jinému, než tu je. Má upozorňovat na lidi, kteří "notoricky" překrucují fakta a to, co prodávají, popisují jinak, přikládají fota jiných věcí, prostě jinak matou ty, kteří by si chtěli danou věc koupit a stav dané věci nemají jak jinak zjistit a ověřit. Bohužel o ceně, kterou za danou věc tito lidé chtějí, informují naprosto přesně a tudíž ta "podvodná" není, ať je jakákoli.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Rtep » čtv 25 úno, 2010 7:54 am

No já bych se na to podíval trochu jinak.
Pro uskutečnění obchodu jsou potřeba dva lidé. Ten který prodává a ten který chce koupit. Ten který prodává dává k zvážení podmínky. Ten který kupuje musí tyto podmínky vyhodnotit a zvážit jaká rizika pro něj plynou, nebo zda by nenašel výhodnější nabídku. Pokud koupí a za kolik je to jenom jeho věc. Omlouvání se neznalostí neplatí. Takže když koupím předražený model je to moje chyba, ale nemohu potom prodávajícího za čas nazvat překupníkem nebo podvodníkem. Já jsem vyjádřil svobodnou vůli věc koupit a taky jsem tak učinil.
V případě, že budu uveden v omyl nebo mi zaplacené zboží není dodáno a termín dodání se řídí smluvním ujednáním to je nutno potom prokázat mohu požadovat zrušení obchodu. Takže opatrně o označování za podvodníka (poroz nebráním je) dotyčný to může hravě využít a otočit proti Vám.
Jednoduší je nekupovat ignorovat.
Trestný čin podvodu suchým konstatováním trestního zákoníku

§ 250 Podvod
(1) Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu nikoli malou.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, nebo
b) způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek.
(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.
Rtep

Příspěvekod Jarda H. » čtv 25 úno, 2010 8:44 am

K probíhající diskuzi bych ještě hodil dvě poznámky :

1) dneska se sejdou tři právníci nad jednou věcí a mají na to čtyři různé názory :lol: :lol:

2) je nutný rozlišovat dvě věci, které se tady v diskuzi často spojují - neprávem :!: Pokud koupím relativně předražený model, nemohu za pár dní či týdnů kontaktovat prodejce s tím, že to bylo drahé apod. Bez ohledu zda je to jen překupník či obyčejný prodejce, který natáhne cenu. Je opravdu na kupujícím, zda to koupí.
To je jeden problém zde diskutovaný, ale druhý je zcela jiný - pokud koupím něco, co NEODPOVÍDÁ popisu, stavu modelu a obrázkům před koupí, je to PODVOD ! ! ! Často se tady tyhle dva problémy spojují do jednoho. Praktickky to přede mnou popsal i Rtep.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 25 úno, 2010 9:37 am

Když jsem toto vlákno zakládal, bylo určené především pro informování této komunity před kokrétními lidmi s podvodným jednáním (veme peníze, nepošle to co má). Určitě sem patří i ti, kterí nabízejí starou PIKO mašinu či vagon či jiné vláčkové věci za cenu jež 200-300% převyšuje částku na trhu obvyklou. To že se sem napíší i upozornění na překupníky, není na škodu věci -minimálně z toho důvodu, že si člověk dá pozor a prověří si cenu. Co ale určitě tady do vlákna nepatří, je vyřizování osobních antipatií v duchu některých zde uvedených příspěvků.

Považuji však za korektní, že se zde napadená osoba brání - a navíc na to má nezadatelné právo!

A pokud jde o aukce typu E-bay, Aukro - výhodou e-bay je, že komentář udílí POUZE KUPUJÍCÍ takže prodávající si dá sakra pozor aby mu díky špatným komentářům nezablokovali účet!

Dále - AUKRO, E-bay i modelbazar - i tam se najdou regulerní obchodníci (nechci jmenovat, ale jsou uvedeni třeba i u ROCO jako jeiich distributoři, přesto od nich nikdy nevydíte dan doklad a tím i reklamace je problematičtější), přesto je právě na každém z nás, zda si nabízenou věc koupí - a s plným vědomím případného rizika... Pokud je toto riziko kompenzováno zajímavou cenou či atraktivitou nabízené věci, je podle mě vše v pořádku!

Dále prosím všechny do tohoto vlákna přispívající, aby už nadále sem do vlákna psali jen konkrétní případy podvodného jednání - jen tak budeme mít všichni ostatní z těchto informací užitek... Zde bych si dovolil pro tento účel vymezit pojem PODVODNEHO JEDNANI!

PODVODNE JEDNANI = NEDODANI ZAPLACENEHO/OBJEDNANEHO ZBOZI, NEBO DODANI ZBOZI JEZ VYRAZNE NEODPOVIDA TOMU CO BYLO PRI KOUPI DOHODNUTO.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod radekkrupka » čtv 25 úno, 2010 9:40 am

Přesně tak. Tohle vlákno mělo primárně za účel upozorňovat na

- osoby, které někomu prodaly buď věc, která svým stavem neodpovídala inzerátu. Čili byla poškozená, velmi opotřebená ač byla inzerovaná jako vitrýnovka.
- osoby, které na dobírku pošlou krabici vycpanou novinama

Tyto druhy obchodníků lze jednoznačně označit jako podvodníky. Vzhledem k vymahatelnosti práva u nás je proto prospěšné dozvědět se o nich dříve, než od nich něco koupím.

Později se k tomu začaly nabalovat upozornění na malovýrobce, kteří navzdory vybraným zálohám neplní závazky. Což považuji také za užitečnou informaci. Nenazýval bych je podvodníky, ale přidal bych na opatrnosti.

Diskuze ohledně nepřiměřených výdělků obchodníků a překupníků pouze "zasvinily" toto vlákno a učinily ho tak nepoužitelným. Založte si na to vlákno v sekci off-topic a tam se hádejte...

(Petr mě předběhl...)
radekkrupka

Příspěvekod Tomáš » čtv 25 úno, 2010 9:48 am

mě by stačilo když pošlete káždej 50kč :D :D :D je nás tady 1312 registrovaných ... :shock:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod luboš32 » čtv 25 úno, 2010 9:55 am

Nevím jak to funguje zde ,ale na PC forech ,které navštěvuji jsou moderátoři ,kteří tyto off-topic mažou.Tohle vlákno není třeba vůbec zamykat a mělo by nadále sloužit k tomu čemu bylo vytvořeno.
Jen by se mělo promazat to co tu vůbec nepatří.
luboš32

Příspěvekod Papa.smurf » čtv 25 úno, 2010 3:43 pm

Zdravím pánové. Chtěl jsem se zeptat, zda nemá někdo informace k osobě prodávající na modelbazaru pod e-mailem 'adam.gruna@tiscali.cz'. Jednomu kolegovi jsem přeposlal jeho nabídku modelů TT a samozřejmě po provedené platbě je prodávající nekontaktní a modely neposílá. Sice mi nevznikla žádná škoda, ale svým způsobem to beru jako podraz i na mou osobu, protože jsem ho "doporučil". Děkuji za případné zprávy.
Papa.smurf

Příspěvekod michal_n_cz » pát 26 úno, 2010 10:44 pm

Petr Zatrepalek píše:A pokud jde o aukce typu E-bay, Aukro - výhodou e-bay je, že komentář udílí POUZE KUPUJÍCÍ takže prodávající si dá sakra pozor aby mu díky špatným komentářům nezablokovali účet!

- jen upřesním - komentář udělují samozřejmě obě strany - prodejcům cca před 2 roky byla odepřena možnost udělit negativní hodnocení.
- jen kvůli negativním komentářům od kupujících se účty neblokují na e-bay ani na aukru. Pokud jako kupující jen udělíte negativní komentář a současně nenahlásíš problém administrátorům tak se vůbec nic neděje a prodejci bude stále umožněno uzavírat nové transakce! Bude max. omezen (nesplní kritéria) v možnosti účasti na PowerSeller programech (na aukru SuperProdejce) atd.
Nevím co je v tom za výhodu - já jsem cca pře necelýma 2 lety sledoval dosti specifické aukce ebay - mega prodejní akce německých drah DB (DeutscheBahn) prodávala jízdenky do různch míst v Evropě a zvolily trochu nešťastnou taktiku, že napřed vystavily pár set aukcí za SofortKaufen řádově v cenách 70-100 EUR - prodaly kvanta a asi po týdnu ty samé produkty byly k mání od 1,-EUR a končilo to cca min o 20% levněji, prodaly zase kvanta. Naštvaní uživatelé co napřed koupili za relativně vyšší cenu to nervově nevydrželi a naklikali jim tam ze msty negativy - dalo se to přesně najít 10:31 někdo koupil SofortKaufen a 10:32 prodejci okamžitě udělil sprostý negativ. Zároveň u tohoto druhu prodeje nefunuje klasická možnost odstoupení od kupní slouvy - vše bylo náležitě popsáno v popisu i přímo na stránkách DB a zároveň v souladu s AGB ebay. Bohužel si nejsem schopen vzpomenout uživatelské jméno, ty komentáře tam určitě jsou - pěkné počteníčko, se to tam červenalo...
Takže nemožnost udělit negativ prodejcem je spíše volný prostor pro vyčuránky a ty co si pletou on-line aukci PC hrou.

Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod milan ferdián » čtv 01 dub, 2010 5:56 pm

Jeden vykuk a pro vás velmi zvýšená opatrnost :wink:
franta.rachota@seznam.cz
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » sob 10 dub, 2010 6:35 am

Na webu masinky.cz jsem narazil na "zajímavé" upozornění...

http://www.masinky.cz/clanek/6661-Pozor ... /index.htm

o co se jedná? O vlackytt.blog.cz?
radekkrupka

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím