Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
depo201 píše:Tomáš píše:No 8mm smrkovku mají všude.Bohužel buk a v 10 nikoliv.Tutíž zbývá jen koupit celou tu plotnu a nařezat ji.A to je v domácích podmínkách téměř nereálné.Nedovedu si představit jak v kuchyni rozřezávám plotnu 2,5m x1,5.Prostě bez formátové pily jsem nahranej.
Tím pádem zase trochu uvažuji o DTD,nebo OSB,protože to mi nařežou prakticky všude.
Pak další otázka,jak tu 10mm překližku spojujete?já zatím vždy dělal jen s tloušťkou 18mm a ta se dá sešroubovat samořezkama.
No budu muset někoho sehnat kdo mi to nařeže,nejlíp i celý smontuje.Řeším tady jak udělat moduly tak aby neobtěžovali rodiné přislušníky,a budu dělat brajgl se stavbou modulů.![]()
Aby to neskončilo dřív než to začne.Bohužel žádný stolaře neznám
Toméé, vždyť sem ti dával udičkuhttp://www.kili.cz/preklizky/c-1101/ si tam zavolej a napiš jak jsi dopad, klidně SZ
petrh píše:mam velice pozitivni zkusenost, ze truhar je schopen ti tu desku objednat, dle souboru s rezy pripravit, cele to muj udela ais za 1450 kc, coz si mylsim neni spatna cena...jen si to chce chvili sednout a rozkreslit vse co je treba an desku... nebo mi nabizi dokonce, ze si mohu koupit desku odriznout na modul a zbytek u nej zdarma uskladnit na nejakou dobu:) co zkusit toto, nerikej, ze v brne neni ochotny truhlar?
Tomáš píše:depo201 píše:Tomáš píše:No 8mm smrkovku mají všude.Bohužel buk a v 10 nikoliv.Tutíž zbývá jen koupit celou tu plotnu a nařezat ji.A to je v domácích podmínkách téměř nereálné.Nedovedu si představit jak v kuchyni rozřezávám plotnu 2,5m x1,5.Prostě bez formátové pily jsem nahranej.
Tím pádem zase trochu uvažuji o DTD,nebo OSB,protože to mi nařežou prakticky všude.
Pak další otázka,jak tu 10mm překližku spojujete?já zatím vždy dělal jen s tloušťkou 18mm a ta se dá sešroubovat samořezkama.
No budu muset někoho sehnat kdo mi to nařeže,nejlíp i celý smontuje.Řeším tady jak udělat moduly tak aby neobtěžovali rodiné přislušníky,a budu dělat brajgl se stavbou modulů.![]()
Aby to neskončilo dřív než to začne.Bohužel žádný stolaře neznám
Toméé, vždyť sem ti dával udičkuhttp://www.kili.cz/preklizky/c-1101/ si tam zavolej a napiš jak jsi dopad, klidně SZ
Ale ano já vím, Kili znám velmi dobře,mockrát jsem tam nakupoval viz víš.Mám od nich i pracovní desku v kuchyni.Jenže oni neřežou je to jen velkoobchod.Max jsou schopni desky zakrátit do požadovaného rozměru pro transport.A to ještě od 10ks nahorů...ale jinak jsou slušní
Tomáš píše:petrh píše:mam velice pozitivni zkusenost, ze truhar je schopen ti tu desku objednat, dle souboru s rezy pripravit, cele to muj udela ais za 1450 kc, coz si mylsim neni spatna cena...jen si to chce chvili sednout a rozkreslit vse co je treba an desku... nebo mi nabizi dokonce, ze si mohu koupit desku odriznout na modul a zbytek u nej zdarma uskladnit na nejakou dobu:) co zkusit toto, nerikej, ze v brne neni ochotny truhlar?
Ano přesně takhle jsem uvažoval.V Kili koupím Plotnu bukové překližky.S nějakým stolařem truhlářem se domluvím zavezu mu plotnu a on mi to připraví.Bohužel tam kde jsem zatím byl mi bylo sděleno,že jsou zavaleni prací až do léta.No pak mi pán řekl,že to je moc malá práce...malej kšeft...a pak že je krize
....peníze nejsou zas až tak rozhodující,protože to chci mít hezký,bude to už navěky....no budu muset hledat
milan ferdián píše:Tomáš píše:petrh píše:mam velice pozitivni zkusenost, ze truhar je schopen ti tu desku objednat, dle souboru s rezy pripravit, cele to muj udela ais za 1450 kc, coz si mylsim neni spatna cena...jen si to chce chvili sednout a rozkreslit vse co je treba an desku... nebo mi nabizi dokonce, ze si mohu koupit desku odriznout na modul a zbytek u nej zdarma uskladnit na nejakou dobu:) co zkusit toto, nerikej, ze v brne neni ochotny truhlar?
Ano přesně takhle jsem uvažoval.V Kili koupím Plotnu bukové překližky.S nějakým stolařem truhlářem se domluvím zavezu mu plotnu a on mi to připraví.Bohužel tam kde jsem zatím byl mi bylo sděleno,že jsou zavaleni prací až do léta.No pak mi pán řekl,že to je moc malá práce...malej kšeft...a pak že je krize
....peníze nejsou zas až tak rozhodující,protože to chci mít hezký,bude to už navěky....no budu muset hledat
Je škoda ,že jsem tak daleko a málo času....Pro mě brkančka..![]()
![]()
Tomáš píše:milan ferdián píše:Tomáš píše:petrh píše:mam velice pozitivni zkusenost, ze truhar je schopen ti tu desku objednat, dle souboru s rezy pripravit, cele to muj udela ais za 1450 kc, coz si mylsim neni spatna cena...jen si to chce chvili sednout a rozkreslit vse co je treba an desku... nebo mi nabizi dokonce, ze si mohu koupit desku odriznout na modul a zbytek u nej zdarma uskladnit na nejakou dobu:) co zkusit toto, nerikej, ze v brne neni ochotny truhlar?
![]()
určitě tě nezlomím??
milan ferdián píše:Tomáš píše:milan ferdián píše:Tomáš píše:petrh píše:mam velice pozitivni zkusenost, ze truhar je schopen ti tu desku objednat, dle souboru s rezy pripravit, cele to muj udela ais za 1450 kc, coz si mylsim neni spatna cena...jen si to chce chvili sednout a rozkreslit vse co je treba an desku... nebo mi nabizi dokonce, ze si mohu koupit desku odriznout na modul a zbytek u nej zdarma uskladnit na nejakou dobu:) co zkusit toto, nerikej, ze v brne neni ochotny truhlar?
![]()
určitě tě nezlomím??
Jak ? Ty máš k dispozici formátku ?
depo201 píše:Tome, volal jsem do Kili a normálně řežou, cena za celou plotnu 2250x1250 je 776,- (buk truhářský 10mm) . Přířez 54,- m2
vše ostatní ve čtvrtek
Tomáš píše:depo201 píše:Tome, volal jsem do Kili a normálně řežou, cena za celou plotnu 2250x1250 je 776,- (buk truhářský 10mm) . Přířez 54,- m2
vše ostatní ve čtvrtek
HM...tak to jsou novinky..ještě loni po létě jsem od nich bral kuchyňskou desku a chtěl ji zakráti a řekli,že to nedělaj....že by krize rozšířila jejich program
depo201 píše:Tomáš píše:depo201 píše:Tome, volal jsem do Kili a normálně řežou, cena za celou plotnu 2250x1250 je 776,- (buk truhářský 10mm) . Přířez 54,- m2
vše ostatní ve čtvrtek
HM...tak to jsou novinky..ještě loni po létě jsem od nich bral kuchyňskou desku a chtěl ji zakráti a řekli,že to nedělaj....že by krize rozšířila jejich program
linku by ti nenařezali takto, ale plošnej materiál do týdne od zaplacení zálohy. myslím, že velice dobrá zpráva. Já si byl včera v KŽM pro normované čela a srovnání materiálu buk/smrk je drtivý ve prospěch buku.
btw: tohle jsem našel v zababovské normě:
Minimální šířka mechanického rozhraní je stanovena na 200 mm, vždy minimálně 100 mm od osy koleje.
takže ani ty nejsi ze hry venku. nemyslím tím všechny moduly co chceš doma, ale třeba jeden by jsi někdy udělat mohl
Jo třeba v budoucnu bych mohl dělat nějakej ten "žolík" redukce..depo201 píše:
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků