Petr Zatrepalek píše:Jo a co to máš vlastně za most? 10 cm výška už je de facto HO!
Je to tento most http://www.mojett.cz/?p=5460
Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
Petr Zatrepalek píše:Jo a co to máš vlastně za most? 10 cm výška už je de facto HO!
milan ferdián píše:maayaa píše:no a co něco takovýho? http://www.n-tram.de/_deu/produkte/minimodule.html http://www.n-tram.de/_deu/dioramen/galerie.html
Jenom můžu vydat povzdech
Tomáš píše:Petr Zatrepalek píše:Jo a co to máš vlastně za most? 10 cm výška už je de facto HO!
Je to tento most http://www.mojett.cz/?p=5460
Petr Zatrepalek píše:Ještě ke stavbám a mostům - tvůj most ex Vero je dnes prodávaný jako Auhagen - ten tvůj most i jiný další se pořád vyrábějí jako HO/TT univerzál. A pokud nemáš ještě koupený "nádraží" doporučuji Auhagen 13231 Altmittweldu - vypadá hodně jako malé české nádražíčko nebo o něco větší 13220 Klingenberg-Colmnitz
Tomáš píše:
HM myslím,že tohle je naprosto geniální.Proč vymýšlet něco novýho.Upravím si rozměry pro svoji potřebu a je vymalováno.
Teď už to jen vyrobit,a to bude další past![]()
Petr Zatrepalek píše:Tomáš píše:
HM myslím,že tohle je naprosto geniální.Proč vymýšlet něco novýho.Upravím si rozměry pro svoji potřebu a je vymalováno.
No být tebou tak se toho tak nehrnu - za prvé, MDF je dřevotříska co má tendenci se případným vlhkem kroutit, za druhé - na fotkách "hotových" DĚTSKYCH modulů je stále vidět ten styrodur a taky jak nenavzují hrany styroduru na hrany hranolů. Věř mi, že budeš-li věnovat péči patině, reálně udělané krajině atp, a vybodneš se na hezký "orámování" (tapeta, natřené a mořené dřevo aj) a eliminaci "mezer" mezi materiály, budeš hodně zklamanej celkovým výsledným dojmem. Děláš to jako dioramátka/chlubítka - tak na to pamatuj!! Já bych to stále dělal tím způsobem jak jsem ti maloval - s využitím techniky spoje modulů viz railnet, jen ale ze spoda modulu, aby to tak nerušilo při bočním pohledu na modul.
Ale jako inspirace má tento odkaz stejně jako to Nko 1*** !!
Tomáš píše:Petr Zatrepalek píše:Tomáš píše:
No být tebou tak se toho tak nehrnu - za prvé, MDF je dřevotříska co má tendenci se případným vlhkem kroutit, za druhé - na fotkách "hotových" DĚTSKYCH modulů je stále vidět ten styrodur a taky jak nenavzují hrany styroduru na hrany hranolů. Věř mi, že budeš-li věnovat péči patině, reálně udělané krajině atp, a vybodneš se na hezký "orámování" (tapeta, natřené a mořené dřevo aj) a eliminaci "mezer" mezi materiály, budeš hodně zklamanej celkovým výsledným dojmem. Děláš to jako dioramátka/chlubítka - tak na to pamatuj!! Já bych to stále dělal tím způsobem jak jsem ti maloval - s využitím techniky spoje modulů viz railnet, jen ale ze spoda modulu, aby to tak nerušilo při bočním pohledu na modul.
Ano to máš svatou pravdu.Ovšem nejsem si 100% jist,že dokážu v domácích podmínkách,takovou prvotřídní práci.Už jsem se ptal známýho (stolař) jestli by mi to udělal,ovšem mi bylo řečeno že jsou zavaleni prácí a nemaj čas.tuto odpověd jsem dostal i v dalších dvou krámech.Ale asi budu vycházet s tvých nápadů,jen najít někoho kdo to vyrobí
depo201 píše:Tomáš píše:Petr Zatrepalek píše:Tomáš píše:
Ano to máš svatou pravdu.Ovšem nejsem si 100% jist,že dokážu v domácích podmínkách,takovou prvotřídní práci.Už jsem se ptal známýho (stolař) jestli by mi to udělal,ovšem mi bylo řečeno že jsou zavaleni prácí a nemaj čas.tuto odpověd jsem dostal i v dalších dvou krámech.Ale asi budu vycházet s tvých nápadů,jen najít někoho kdo to vyrobí
v brněnským bauhouse ti to nařežou do 1,5h (8mm překližka smrk), jen trvej na přesném rozměru a před zaplacením si to přeměr vypůjčeným metrem ze sektoru nářadí...máš to bez otřepů, jen to zasmirkuješ.
Uživatelé procházející toto fórum: hummus a 0 návštevníků