Starý sergej GUTZOLD

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Příspěvekod fillipho » úte 16 úno, 2010 5:10 pm

ok klucí všem moc děkuji a uvidíme co se dá dělat :-)
H0 III-IV epocha v DR - stará produkce PIKO a GUTZOLD - analog
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod alf » úte 16 úno, 2010 7:18 pm

Musím potvrdit kolegy,sergej je prostě hlučný - snad nejvíc ze všech modelů co mám-starších.Sergeje mám asi 4 a řvou všechny :lol: Jeden kolega tomu taky říkal "olejová dieta"zvlášť pokud sergej delší dobu stál..Já bych verzi DR docela uvítal,čístě z nostalgie..na burze je čas od času..
alf

Příspěvekod fillipho » úte 16 úno, 2010 9:47 pm

Ok už jsem se s tím smířil :-). Celou jsem ji rozebral, spodek pod motorkem jsem vystlal, motorek rozebral a vyčistil, vše peomazal a složil zpět, ale nevím proč, teď mi svítí opačně než před tím, při jízdě do předu svítí dozadu, s el.jsem nic nedělal tak jen doufám že jsem nepřepóloval motorek nebo něco tomu podobné, složil jsem ho tak jak rozložil, je funkční ale ted to svítí obráceně :-(chjo.....
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod kubulak » stř 17 úno, 2010 8:51 am

Jen k tomu zvuku - doporucuju si na Youtube najit nejaky videa pravych Sergeju, jak tahnou nalozenej vlak dreva / uhli nekde na Slovensku do kopce :) Je tam toho spousta :)
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Myšpulín » čtv 18 úno, 2010 6:03 am

fillipho píše:... teď mi svítí opačně než před tím, při jízdě do předu svítí dozadu, s el.jsem nic nedělal tak jen doufám že jsem nepřepóloval motorek nebo něco tomu podobné, složil jsem ho tak jak rozložil, je funkční ale ted to svítí obráceně :-(chjo.....

Zatím nikdo nereaguje, tak to zkusím teoreticky, neb jej nemám (jen ragulina).
1) postavit na kolej spolu s jinou loko. Jedou obě stejným směrem? Ano - motor v pořádku, ne - přepólovat motor nebo jej otočit (spodem nahoru).
2) jsou někde poblíž žároviček takové stříbřitošedé destičky asi 1 x 1 cm tloušťky kolem 1 mm? Ano - vyndat a zasunout opačně, ne - hledat, co způsobuje ten svit jedním směrem (skoro bych řekl lépe hledat, určitě to je toto).
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod George V. » čtv 18 úno, 2010 7:54 am

fillipho píše:Ok už jsem se s tím smířil :-). Celou jsem ji rozebral, spodek pod motorkem jsem vystlal, motorek rozebral a vyčistil, vše peomazal a složil zpět, ale nevím proč, teď mi svítí opačně než před tím, při jízdě do předu svítí dozadu, s el.jsem nic nedělal tak jen doufám že jsem nepřepóloval motorek nebo něco tomu podobné, složil jsem ho tak jak rozložil, je funkční ale ted to svítí obráceně :-(chjo.....

...jestli jsi rozebíral i motorek, tak jsi prohodil magnety.

To A2C:

...podle obrázků je dost jetej. Jde to poznat podle spodků podvozků - nádech do žluta - majitel nešetřil olejem (na šicí stroje :D ). Je to podle všeho starší kousek, tipuju polovinu 70-tých let, viz. třmen spřáhla podobný nákl. vozům PIKO. Novější výrobky z WEB Plasticart Zwickau z 80-tých let měly třmeny typu Schicht. Jinak docela raritka, s černými podvozky jsem jich moc neviděl.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod fillipho » čtv 18 úno, 2010 8:00 am

...jestli jsi rozebíral i motorek, tak jsi prohodil magnety.

asi máš pravdu díkec za radu, dnes to zkusím :-)
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod A2C » čtv 18 úno, 2010 9:46 am

No nič dnes sa asi už nedá len tak komukoľvek veriť, aspoň to že má tie čierne podvozky ma ukľudnilo.

Snáď to časom bude mať aj hodnotu nového Sergeja ČSD :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod George V. » čtv 18 úno, 2010 12:00 pm

...to těžko. Už dneska je cena sergeje ČSD od Roco nedozírná...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod A2C » čtv 18 úno, 2010 1:52 pm

To áno, ale časom budú novšie a novšie edície a raz sa zberateľská hodnota snáď zvýši. Alebo chceš tým povedať že je to oničom a nikdy to nebude zberateľský kúsok keď vravíš že ani teraz ich veľa nie je?
A2C

Příspěvekod Kalimero » čtv 18 úno, 2010 6:05 pm

Novější výrobky z WEB Plasticart Zwickau z 80-tých let měly třmeny typu Schicht. Jinak docela raritka, s černými podvozky jsem jich moc neviděl.

Ty černé podvozky mají jen v provedení DR, ČSD mají jen šedé,dnes už bohužel mnohdy zažloutlé.S těmi spřáhly je to sice fakt, ale Sergej co vím se tomuto trendu dlouho vymykal, takže klidně může být mladší, já jsem jej s těmito spřáhly kupoval v 85 roce.[/quote]
Kalimero

Příspěvekod A2C » čtv 18 úno, 2010 6:37 pm

vy mi kazíte jednu radosť za druhou :lol:
A2C

Příspěvekod fillipho » čtv 18 úno, 2010 9:32 pm

Tak pánové teď už mám doma i druhého a to už posledního sergeje a ten je jak novej, je až moc tichej oproti tamtomu, takže teď hledám chybu. V motorku není ten šlape jak víno, po vyčištění, ale příjde mi že hlučej převody, co nejčastěji používáte na mazání?? olej na šicí stroje je asi blbost nebo ne?
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod Kalimero » čtv 18 úno, 2010 9:44 pm

Zas tak úplná blbost to není,dřív se běžně používal, ale je fakt že je řídký-na uklidnění by bylo asi potřeba něco hustšího.To že to může být převodama jsem naznačoval už výše když jsem doporučoval výměnu podvozků.No, iniciativě se meze nekladou, já sám se spokojím s tím kraválem,aspoň vím co se blíží za mašinku. :lol:
Kalimero

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 19 úno, 2010 12:33 am

K mazání se dá dobře použít lékařská vazelína (bílá) k dostání v každé lékarně bez předpisu.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

PředchozíDalší

Zpět na Stavba lokomotiv