Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod cipisekmp » sob 09 led, 2010 7:00 pm

Ahoj, no ja si to myslel ze tohle asi bezna flokovacka nezvladne. Netusite jak tu foliaz vytvorit? Predstava: Nejaka geotextilie nebo podobny podklad a pak necim nalepit statiku a pod., ale ma to hacek kdyz nartu geotextilii napr herkulesem tak kdyz na to dam statiku tak to vse stvrdne a uz se to neda tvarovat. Mate nekdo nejaky napad? Neocekavam zazrak ale kdyz si nachystam rekneme foliaz na stole a pak uz to budu jen trhat a lepit tak si stim uz pak udelam co chcu a nebude takovy binec kolem modulu.
Mimochodem par dalsich fotek z ruznych zalezitosti kolem modulu: http://cipisekmp.rajce.idnes.cz/
Ahojte Cipisekmp.
cipisekmp

Příspěvekod Matasss » sob 09 led, 2010 7:51 pm

Tak jako základ je použita geotextílie bo co to je... na tom je drcené molitan,a potom statika. Musel bys použit několik druhů... Navíc newím , jak bys udělal jednotlivý trsy... Taková věc se podle mě v běžných domácích podmínkách udělat nedá. Já používám statiku jenom na "jednotné" povrchy (louky atd.)
H0 - digitál - V - segmenty - lokálka - inspirace trať 255 , 256
Matasss

Pavlovice

Příspěvekod depo201 » úte 02 úno, 2010 12:19 pm

Kolegové,
potřebovasl bych pomoc s rozhodováním....

V plánu po dokončení SN na mém kolejišti, je stavba modulové stanice Velké Pavlovice (cca podzim 2010) , ležící na trati 255 Hodonín- Zaječí.

tady návrh z mého ořezaného WT:
[img]http://img684.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img684/2433/pav4.png&via=mupload[img]
[/img]http://img191.imageshack.us/img191/8313/pav2.png[img]

Teď k problému. Abych stanici mohl napasovat do kolejiště, musí mít délku 280cm, což je dobré, protože skoro nemusím zkracovat staniční koleje, ale dělit 280cm na tři díly také není zrovna nejlepší řešení (93,33cm?)
Jde mi o napasování modulů do přepravního boxu. Poradí zkušenější moduláři prosím?

Pro info:
Měřítko TT
Veksle :EW3
kolejivo Tillig

soubor do wt http://ulozto.cz/3858521/pavlovice.tra kdy si chtěl někdo hrát :)
depo201

Příspěvekod depo201 » úte 02 úno, 2010 12:28 pm

ach jo, ty obrázky.... [/img]
depo201

Příspěvekod MirekTT » úte 02 úno, 2010 3:07 pm

Co se týče Pavlovic - máš SZ
MirekTT

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 04 úno, 2010 7:34 am

Sice na jiném vláknu, ale velmi inspirativní! U mě 1* a doporučuji prohlédnout Pavlovy nové stránky celé.

http://moduly.vlakytt.cz/index.php?opti ... &Itemid=55
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Re: Pavlovice

Příspěvekod michal_n_cz » čtv 04 úno, 2010 9:59 am

depo201 píše:Teď k problému. Abych stanici mohl napasovat do kolejiště, musí mít délku 280cm, což je dobré, protože skoro nemusím zkracovat staniční koleje, ale dělit 280cm na tři díly také není zrovna nejlepší řešení (93,33cm?)
Jde mi o napasování modulů do přepravního boxu. Poradí zkušenější moduláři prosím?

Řešení je několik. Zohledni tvoje přepravní možnosti - t.j. čím budeš moduly přepravovat, zdali je budeš nakládat sám nebo ti někdo pomůže atd. Tak jak to má navržrné to můžeš dát i do jednoho boxu s tím že ten kratší modul pro přepravu jen nastavíš modulem délky 20cm - jen dřevěná hrabička s otvory bez kolejí. Tři stejné moduly 93,33cm taky žádný problém. Všechny 3 v jedné bedně mohou být ale dosti těžké na to, abys je třeba tahal do 3 patra bez výtahu. Velikost té bedny bude také záležet na tom s jakým rozestupem v ní budou moduly uchyceny - je to dáno výškou staveb, vegetace atd. něco může být pro přepravu oddělávací.
Nabízí se taky možnost dát to do dvou beden a pořídit si třeba další modul širé trati příslušné délky do páru do druhé bedny.
Nebo se vyrobí další rám do páru, ale bez kolejí, jen s deskou a tento bude sloužit pro přepravu a na setkání bude namontován pod tímto modulem. Zavětruje nohy modulu (bude to stabilnější) a ve vhodné výšce vznikce taková polička, což je na setkáních určitě užitečná věc - na odkládání různých věcí atd.,které pak nemusí ležet na zemi pod modulem. Může z půdorysu vučuhovat a vznikne přímo stoleček pro obsluhu stanice, která tam bude mít telefon, jízní řády a další potřebné provozní pomůcky.
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod depo201 » čtv 04 úno, 2010 1:51 pm

Díky za náměty, vše raději pořádně zvážím.... líbí se mi varianta 2 v 1 boxu.
V Pavlovicích je těsně za zhlavím směr Zaječí přejezd, navíc mi chybí vjezdové návěstidla. Na druhou stranu, nerad bych se při složení soumodulí proboural manželce do kastróla :)
depo201

Příspěvekod Tomáš » čtv 04 úno, 2010 2:38 pm

Sleduju fotky,jak jste všichni mimo jiné,zruční i nemodelářsky.Koukám jak všichni holdujete bezproblémové práci se dřevem při stavbě základu modulů.To já bych si uřízl hned prsty.Proto dávám dotaz do placu,kdo mi na kšeft zhotoví rozhraní?? :lol: Bohužel ač nerad na normované rozhraní mohu zapomenout,takže by se jednalo čistě o moje vlastní rozhraní.Svým způsobem bude stejné jako to normované,ale menší
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 úno, 2010 2:54 pm

Tomáš píše:Sleduju fotky,jak jste všichni mimo jiné,zruční i nemodelářsky.Koukám jak všichni holdujete bezproblémové práci se dřevem při stavbě základu modulů.To já bych si uřízl hned prsty.Proto dávám dotaz do placu,kdo mi na kšeft zhotoví rozhraní?? :lol: Bohužel ač nerad na normované rozhraní mohu zapomenout,takže by se jednalo čistě o moje vlastní rozhraní.Svým způsobem bude stejné jako to normované,ale menší

Tomáši nic nekombinuj.Prostě si kup normované rozhraní ,u velikosti TT je to 400mm.Rozhraní si uprav na svoji potřebnou šířku ,ale tím stylem,že ubereš oboustranně ,aby jsi zbytečně nepřišel o předvrtané otvory pro spojování jednotlivých modulů.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » čtv 04 úno, 2010 4:24 pm

milan ferdián píše:
Tomáš píše:Sleduju fotky,jak jste všichni mimo jiné,zruční i nemodelářsky.Koukám jak všichni holdujete bezproblémové práci se dřevem při stavbě základu modulů.To já bych si uřízl hned prsty.Proto dávám dotaz do placu,kdo mi na kšeft zhotoví rozhraní?? :lol: Bohužel ač nerad na normované rozhraní mohu zapomenout,takže by se jednalo čistě o moje vlastní rozhraní.Svým způsobem bude stejné jako to normované,ale menší

Tomáši nic nekombinuj.Prostě si kup normované rozhraní ,u velikosti TT je to 400mm.Rozhraní si uprav na svoji potřebnou šířku ,ale tím stylem,že ubereš oboustranně ,aby jsi zbytečně nepřišel o předvrtané otvory pro spojování jednotlivých modulů.

Hm to mě nenapadlo. :idea: tzn že z každé strany uříznu 75mm aby mi to celkově vyšlo na 250mm
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Pavel-HP » čtv 04 úno, 2010 4:58 pm

Petr Zatrepalek píše:Sice na jiném vláknu, ale velmi inspirativní! U mě 1* a doporučuji prohlédnout Pavlovy nové stránky celé.

Jen pro upřesnění. Nejedná se pouze o mé stránky, ale o společné stránky tří autorů (pachatelů) kolektivního díla. Každý chvilku, tahá pilku. Ale jinak dík za pochvalu. Od někoho kdo umí, obvzláště pěkně zahřeje. :D
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 úno, 2010 5:53 pm

Petr Zatrepalek píše:Sice na jiném vláknu, ale velmi inspirativní! U mě 1* a doporučuji prohlédnout Pavlovy nové stránky celé.

Též jsem se již na ně skouknul... :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jakub Fáber » čtv 04 úno, 2010 7:22 pm

milan ferdián píše:

Taky jsem se podíval a hodně mě to inspiruje...taky mi to hodně připomíná něco z tratě 236 Čáslav - Třemošnice :wink: ale třeba se pletu :)
Jakub Fáber

Příspěvekod Pavel-HP » čtv 04 úno, 2010 10:42 pm

Jakub Fáber píše:
milan ferdián píše:

Taky jsem se podíval a hodně mě to inspiruje...taky mi to hodně připomíná něco z tratě 236 Čáslav - Třemošnice :wink: ale třeba se pletu :)

Nepleteš. :wink:
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

PředchozíDalší

Zpět na Moduly