Úvraťovka v HO

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 27 led, 2010 7:26 pm

milan ferdián píše:
Petr Zatrepalek píše:
milan ferdián píše:
diego.dan píše:Následující aktualizace webu je trochu OT do tohoto tématu,nicméně doufám,že moderátor pochopí.

http://diegovaho.blog.cz/

Nicméně nyní díky "dvanáctkám" v práci je dost málo času na stavbu ale čtvrtek pátek mám volno tak to snad dodrátuju.Sejřím se s tím už dost dlouho :oops:

Moderátor ,pochopení má ,protože to slavné drátování ,mu jde jak psovi pastva. :( Když mám chvilku ,tak Peťu velmi pozorně čtu,i já se musím učit :D

Taky malý offtopic - místnost je hotová, takže se blíží zahájení stavby! A začnu hádej, Milane, čím ?

Prosím,prosím,tím zatraceným tobogánem ,ať můžu klidně spát.Při tom poloměru,kterým jsme se tam vměstnali a pocit ,že by tam rychlík zůstal viset se šesti vozy Y ,tak to bych měl hodně špatné spaní...

BINGO :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod diego.dan » stř 03 úno, 2010 6:02 pm

Dodrátováno v sobotu.Teď to odzkouším(od soboty noční směny).Víked sice napůl pracovní ale začátek týdne volno tak hurá na další činnost.
Plán:dopoložit koleje v úvraťové stanici,zadrátovat,odzkoušet a můžu se pustit do formování terénu.Už se těším.
HO ZATÍM PLÁNUJI,OD 28.8.2009 ZÁČÍNÁM STAVĚT
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod diego.dan » stř 17 úno, 2010 7:46 pm

Tak u mě je na stavbě stávka.Ten manager(já :oops: ) co to má na starosti si nevšiml,že k trojcestné vyhybce v úvraťové stanici je ke každému přestavníku třeba přepínač PL-13 a teprve ho objednával.Samozřejmě jak na potvoru u nás v modeláři Pl-13 měli - JEDEN. :( Takže než dojdou přepínače tak si na kousku kolejí zkouším patinu svšku,pustil jsem se do leptaných doplňků od Hekttora atd.
Na ukáku,že se neflákám :D Obrázek
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod diego.dan » pát 19 úno, 2010 11:42 am

Jak jsem psal výše pustil jsem se do leptaných doplňků od Hekttora.Docela jsem se toho bál,protože je to mrňavý ale celkem to jde.

[IMG=http://img195.imageshack.us/img195/2410/lepty002.jpg][/IMG]
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 20 úno, 2010 2:46 pm

diego.dan píše:Jak jsem psal výše pustil jsem se do leptaných doplňků od Hekttora.Docela jsem se toho bál,protože je to mrňavý ale celkem to jde.

[IMG=http://img195.imageshack.us/img195/2410/lepty002.jpg][/IMG]

A tohle by se nelíbílo? K mání u Michala D. :D Jen to nabarvíš a nastavíš polohu návěstidla...

http://picasaweb.google.cz/PetrZatrepal ... 1282742498
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod diego.dan » sob 20 úno, 2010 3:18 pm

Taky to není špatný,ovšem pokud je to cena za jeden kus tak se mi to zdá dosti drahý.To už raději ty "hejbací" od pana Berky z Jesenice.
Nicméně zvolil jsem tyto i z důvodu,že jsem si to chtěl ošahat(lepty).Mám toho od Hekttora víc a začal jsem těmi jednoduchými doplňky.
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 20 úno, 2010 6:59 pm

diego.dan píše:Taky to není špatný,ovšem pokud je to cena za jeden kus tak se mi to zdá dosti drahý.To už raději ty "hejbací" od pana Berky z Jesenice.
Nicméně zvolil jsem tyto i z důvodu,že jsem si to chtěl ošahat(lepty).Mám toho od Hekttora víc a začal jsem těmi jednoduchými doplňky.

Ne, cena je za 4 kusy!
Petr Zatrepalek

Příspěvekod diego.dan » ned 21 úno, 2010 11:36 am

Tak to potom jo,nekoukal jsem na Tvoje stránky,kde jsou kusy napsány.Michal to tam bohužel nemá uvedeno,určitě to zákazníky odradí díky vyobrazení a uvedené ceně.Nicméně při tolika položkách v nabídce....
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 21 úno, 2010 1:48 pm

diego.dan píše:Tak to potom jo,nekoukal jsem na Tvoje stránky,kde jsou kusy napsány.Michal to tam bohužel nemá uvedeno,určitě to zákazníky odradí díky vyobrazení a uvedené ceně.Nicméně při tolika položkách v nabídce....

Jo, máš pravdu - někam mu ta zmínka o 4ks zmizela!
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Martin HO » ned 21 úno, 2010 6:01 pm

Také jsem na to v sobotu v prodejně na Smíchově koukal, že bych to možná koupil, ale ve vitrině to nebylo moc dobře vidět a také cena nebyla jednoznačná (i když jsem vydedukoval, že asi za 4 ks)
Martin HO

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 21 úno, 2010 7:17 pm

Je to tak, že na fotce je jen jedno vým. návěstidlo, ale v pytlíku jsou 4 kousky...
Petr Zatrepalek

Příspěvekod diego.dan » pon 01 bře, 2010 9:22 pm

Stávka skončila,přepínače došly,napájeno,zadrátováno.Zítra umístim tu trojcestnou a lehnu si pod panel a pospojuji ty drátové visatce :( .
S lepty jsem si docela pohrál,výměnová návěstidla(8x), jsou i stříknutá základovkou,udělal jsem i 3 výkolejky - 2 zabudované.Namotal jsem taky několik stromů.Zatí je nezelením,jen mám připravené kostry.Do konce týdne taky udělám aktualizaci na webu.Musím držet krok s Houmrem :D .
Jediné v čem stále nemám jasno je to zatrápené patinování kolejí.Na tom kousku o pár příspěvků výše jsem zkusil několik postupů(olejovka,tempera,patinátor,Revellka + kombinace) ale nic se mi nelíbí.Podle mě mám asi blbý odstíny.Koukal jsem mimo webů i na fotky skutečného železničního svšku ale stejně se mi to nedaří.
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 01 bře, 2010 9:45 pm

Jestli by ee ti líbilo "moje" provedení http://picasaweb.google.cz/PetrZatrepal ... 6984336066

tak před zaštěrkováním byla kolej nastříkaná gunze barvou na lodní trup (červená č. 29). Pak to bylo zaštěrkovaný, pražce lokálně natřený něm. tm. hnědou WWII (moje oblíbená barva...), napuštěný olejovýma barvama se sikativem (nejdřív umbra a pak kasel hněd), předrajbrašovaný a nakonec stříknutý matem ve spreji. Pak jsem kolej přešmrdlal pigmentem světlou a tmavou (zašlou) rzí od MIGa. Zcela na závěr je vršek koleje "přešmirglován" - bylo to diorama, tak to bylo v pohodě. Na kolejišti počítám s přetřením hadříkem navlhčeným v ředidle gunze a pak "gumováním" koleje ROCO gumou. Šmirgl ale na druhou stranu docílil nečekaného efektu - po straných kolejnice se trochu odchlípla barva, takže další zapigmentování rzí budí dojem rzi opravdové!

No a až byl hotov okolní terén, doladil jsem i kolej přešmrdláním pigmentem hlína od agamy...
Petr Zatrepalek

Příspěvekod diego.dan » úte 02 bře, 2010 6:37 pm

Petře,díky za tip,koukal jsem už dříve na ty Tvoje excelentní patiny.Budu to dál zkoušet,zbylo mě ještě pár kousků flexin tak to musím co nejdřív rozseknout.
Zítra se ještě budu chvílku válet pod kolejištěm :( .Pak mám 3 dvanáctky(noční šichty ne piva) tak zase o víkendu.
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod diego.dan » ned 07 bře, 2010 6:27 pm

Slíbená aktualizace na webu

http://diegovaho.blog.cz/rubrika/kolejiste
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

PředchozíDalší