Úvraťovka v HO

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod chameleon » ned 20 pro, 2009 5:47 pm

petrh píše:chlape ty jedes jako pendolino:)

:) to je fakt! Začal jsi 4 měsíce po mě a už jsi několik měsíců přede mnou :D Držím palce ať ten elán vydrží.

Jinak ohledně tvé reportáže a těch fóliáží - trsů: ještě jsem žádnou fóliáž nekoupil, nebyl zatím důvod, ale mám pocit že se to lepí i s tím nosičem... Vyzkoušej, třeba se ti pak ten trs nebude deformovat...
chameleon

Příspěvekod diego.dan » ned 20 pro, 2009 8:19 pm

no teď mě čeká zase drátařina v horní koncové stanici,která mě vůbec nebaví tak se trochu zaseknu,do toho svátky- samý návštěvy atd.
Ještě k těm drnům:ony jsou na takovém průhledném plastu docela tenkém.Ale vystříhnout to jde nůžtičkama na manikůru bez problémů.Sice trochu vezmu i tu trávu na okrajích ale jde to.Ovšem potom to nalepit třeba někam do volného prostranství,např.na nějakou cestu, tak si myslím,že to bude takové nepřirozené.Uvidíme říkal slepej :D .
HO ZATÍM PLÁNUJI,OD 28.8.2009 ZÁČÍNÁM STAVĚT
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod Myšpulín » pon 21 pro, 2009 7:13 am

diego.dan píše:Uvidíme říkal slepej :D .

Jo, než zakopl.

K tomu šturcu jedna připomínka. Tam, co končí ta výdřeva, by se ve skutečnosti ta hromada štěrku rozsypala. Chtělo by to ten šaluňk udělat ještě víc na bok a nebo tu hromadu už rozsypat. Ale jinak dobrý, jen tak dál.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod diego.dan » čtv 07 led, 2010 5:36 pm

Ano máš pravdu Myšpulíne.Nicméně asi to dělali z nějakého hutného matroše :D .

No a jinak je zase kus zdokumentovaný na http://diegovaho.blog.cz/rubrika/kolejiste.jinak mezi námi:ta drátařina je fakt otravná,vůbec mi to neba.K tomu ještě jsem mezi svátky chytil nějakou chřipajznu a byl jsem jak mrtvola.Ještě teď mám z rypáku vodovod a kašlu jak tuberák.Fakt se mi nechce se válet na zemi pod panelem.Tak si zkouším alespoň další věci.Až to zdokumentuji ,dám na blog a pochlubím se.
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod diego.dan » pát 15 led, 2010 10:33 pm

jedna miniaktualizace

http://diegovaho.blog.cz/

Jinak drátařina spěje do finiše.Můj hrdinný lokotraktor dopravil první vagón do horní koncové stanice a přistavil ho na pilu :D :D .
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod diego.dan » pon 25 led, 2010 8:24 pm

Následující aktualizace webu je trochu OT do tohoto tématu,nicméně doufám,že moderátor pochopí.

Nicméně nyní díky "dvanáctkám" v práci je dost málo času na stavbu ale čtvrtek pátek mám volno tak to snad dodrátuju.Sejřím se s tím už dost dlouho :oops:
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod Pája » pon 25 led, 2010 9:46 pm

Na začátek to není špatný.Já dávám ,,Palec nahoru".

PS:nemaj tu rez v nabídce i světlejší?
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod kubulak » úte 26 led, 2010 1:03 pm

Maji, Agama dela tusim Rez a Svetla rez, ale ta svetla je zase az moc agresivne zrzava... me se zatim nejvic osvedcilo "namocit" stetec do jedny, oklepat na tvrdej papir, to samy s druhou, na papire smichat a tou smesi to napatlat... stejne tak samotnej prach je podle me prilis svetlej, spis jako cement / vapenec... jinak jako laik bych ten vagon taky zhodnotil jako dobrej (= ja o moc lepsi neumim :)). Ale Petr Z. k tomu urcite napise nejaky kvalifikovany postreh...
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 26 led, 2010 5:40 pm

kubulak píše:Maji, Agama dela tusim Rez a Svetla rez, ale ta svetla je zase az moc agresivne zrzava... me se zatim nejvic osvedcilo "namocit" stetec do jedny, oklepat na tvrdej papir, to samy s druhou, na papire smichat a tou smesi to napatlat... stejne tak samotnej prach je podle me prilis svetlej, spis jako cement / vapenec... jinak jako laik bych ten vagon taky zhodnotil jako dobrej (= ja o moc lepsi neumim :)). Ale Petr Z. k tomu urcite napise nejaky kvalifikovany postreh...

To si piš!!! :D

Takže postřehy - líbí se mi to! Předpokládám že vnitřek vagonu budeš řešit až podle nákladu co do něj dáš - tam ta patina citelně chybí. Rez agamu radím (už po x-té na tomto foru!!) zaměnit za pigmenty od MIG Production (vede Artur modelcentrum). Nemaj konkurenci!!!! A pokud bych vagon dělal já - doplnil bych "čipingem" odřeniny (malování odřenin špičatým štětcem barvou Vallejo německý kamufl. hnědá (rez) a středně šedou (kov)), sem tam udělal opravy základovkou a trochu víc bych šetřil tím prachem.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod diego.dan » úte 26 led, 2010 5:44 pm

Právě ta "světlá rez" je podle všech moc světlá,tak jsem šáhnul po té obyč.Pravdou je,že smíchání mě jaksi nenapadlo :oops: .
Vagón také ještě není stříknutý žádným fixátorem,tak se pak možná ta světlost prachu utlumí.Ještě jsem si na pár fotkách všiml stékání vody na rámu pod dveřmi - zkusím ještě napravit.
Každopádně díky za podněty a jak pochvalu tak kritiku.Těším se na zhodnocení "vrchních patinátorů" -Houmra,Petra Z.,Michala D. a dalších.

Edit:tak než jsem to nacvakal tak je tu postřeh od Petra.
Díky za pochvalu,určitě postupně zkusím další techniky.Korba je slabá -souhlas.Nákladem bude vesměs dřevo.
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod milan ferdián » úte 26 led, 2010 8:08 pm

diego.dan píše:Následující aktualizace webu je trochu OT do tohoto tématu,nicméně doufám,že moderátor pochopí.

Nicméně nyní díky "dvanáctkám" v práci je dost málo času na stavbu ale čtvrtek pátek mám volno tak to snad dodrátuju.Sejřím se s tím už dost dlouho :oops:

Moderátor ,pochopení má ,protože to slavné drátování ,mu jde jak psovi pastva. :( Když mám chvilku ,tak Peťu velmi pozorně čtu,i já se musím učit :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 27 led, 2010 8:03 am

milan ferdián píše:
diego.dan píše:Následující aktualizace webu je trochu OT do tohoto tématu,nicméně doufám,že moderátor pochopí.

Moderátor ,pochopení má ,protože to slavné drátování ,mu jde jak psovi pastva. :( Když mám chvilku ,tak Peťu velmi pozorně čtu,i já se musím učit :D

Taky malý offtopic - místnost je hotová, takže se blíží zahájení stavby! A začnu hádej, Milane, čím ?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod radekkrupka » stř 27 led, 2010 8:45 am

Petr Zatrepalek píše:Taky malý offtopic - místnost je hotová, takže se blíží zahájení stavby! A začnu hádej, Milane, čím ?

Na to jsem velmi zvědavý - doufám, že se podělíš o fotky :)
radekkrupka

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 27 led, 2010 12:27 pm

radekkrupka píše:
Petr Zatrepalek píše:Taky malý offtopic - místnost je hotová, takže se blíží zahájení stavby! A začnu hádej, Milane, čím ?

Na to jsem velmi zvědavý - doufám, že se podělíš o fotky :)

Jasně :D Už hlavně proto, že to vlastně bude po 25ti letech moje druhý kolejiště - a navíc v digitálu, tož doufám hoši, že poradíte, bych pak nebyl za velkýho pitomce! Barvení, patinování, éra, pásoplazy - to zvládám, ale drážní předpisy aj - tam holt zatím tápu jak panic v nevěstinci :D
Petr Zatrepalek

Příspěvekod milan ferdián » stř 27 led, 2010 3:55 pm

Petr Zatrepalek píše:
milan ferdián píše:

Taky malý offtopic - místnost je hotová, takže se blíží zahájení stavby! A začnu hádej, Milane, čím ?

Prosím,prosím,tím zatraceným tobogánem ,ať můžu klidně spát.Při tom poloměru,kterým jsme se tam vměstnali a pocit ,že by tam rychlík zůstal viset se šesti vozy Y ,tak to bych měl hodně špatné spaní...
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště