Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Michal Šuhajda píše:Pavlu Drymlovi: A co otázka, když p. Jančura nebude zaměstnávat armádu úředníků na občas nesmyslných pozicích, zbude mu dost peněz na opravy vozidel v zahraničí včetně přepravy?
Pokud vím, tak pronajímatelé mají své techniky, kteří jezdí za vozidly a provádějí běžný servis na místě.
Michal Šuhajda píše: ....
Ve chvíli, kdy bude chtít SA výrazně nižší náhrady za provozování oněch "prázdných" spojů, může spíš některé tratě zachránit.
TTmili píše:Michal Šuhajda píše: ....
Ve chvíli, kdy bude chtít SA výrazně nižší náhrady za provozování oněch "prázdných" spojů, může spíš některé tratě zachránit.
Tohle je moc krásná myšlenka ale mě by docela zajímalo z čí kapsy ty peníze na prázdné spoje pujdou. Někdo tu naftu nebo eletriku, udržbu a podobně musí zaplatit a pochybuju že ty "výrazně nižší" dotace by na to stačily. I přes to že ČD jsou prakticky černá díra tak furt hospodaří tak nějak na hraně i s těmi dotacemi, a to některý vlaky mívají nacvakaný téměř pravidelně, takže jestli pan Jančura chce menší náhradu tak jsem skutečně zvědav jestli by dokázal dostat z auta dostatek lidí aby se s tím udržel aspoň trochu v zisku.
petrh píše:panove (damy sem asi nezavitaji) plne souhlasim s nazorem Michala S. a on dava za priklad Viamont, ja vam davam za priklad JHMD. zazil jsme v 16 letech predani z rukou CD, ktere trat Ob-JH chteli zavrit (JH-NB jiz de facto v provozu nebyla) a verte mi, ze soukrome ruky byly jedine ku prospechu. Nejen, ze se zrychlily vlaky, ale dnes mame i motoracky a ceny de facto oproti CD na dany km usek polovicni...
smrt monopolu...
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků