Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Jamamoto22 píše:martin tichý píše:Zdar pánové, měl bych dotaz na ty z vás, kteří Sergeje již vlastní, především digitalisty. Asi před měsícem jsem koupil prvního Sergeje bez zvuku, po digitalizaci jsem s ním najezdil sotva pár koleček, přičemž lokomotiva začala jezdit neplynule, sama od sebe zrychlí-zpomalí, nereaguje plynule při změně nastavení regulátoru(multimaus)...zakoupil jsem tedy jiný kus v jiné prodejně, tentokrát se zvukovým modulem, a historie se bohužel opakuje, mělo to úplně stejný průběh jako v prvním případě, tedy nejistá jízda, sama střídavě zrychlí-zpomalí, občas "trhá", vždy jen při vyšší, provozní rychlosti, při rychlosti krokem-posunem není problém...Máte někdo podobnou zkušenost???dejte vědět prosím, případně zkuste poradi, čím by to mohlo být, nevím zda je to lokomotivou, či zda je na vině digitál, na analogu se to neprojevuje, díky.
Zdravím. Jezdím jen v analogu, ale mám podobnou zkušenost s neplynulou jízdou po ujetí pár koleček, jak je zmíněno. A to nejen u nového Sergeje, ale občas mi to dělají i oba Ragulini, které vlastním. Takže výrobky Roca. Ten Sergej to ale oproti Ragulinům dost přeháněl, tak jsem sundal kastli a pídil se po příčině. Zjistil jsem, že se velmi ohřívají usměrňovací diody (nejsem odborník, ale myslím si, že jimi jsou ty dva válečky na přívodu proudu k motoru). Trochu jsem zahýbal všemi možnými vodiči a utřel desku s tištěnými spoji, kde jsem objevil jakousi hmotu, která by snad mohla zkratovat? jednotlivé leptané spoje (připadalo mi to jako kápnutá pájecí pasta). Pak se jízda zlepšila a nakonec po opětovné proceduře stala normální. Pravdou je, že ji nenechávám jezdit bůhví kolik minut v kuse, takže nevím, jestli jsem problém odstranil úplně nebo se po větším zahřátí opět objeví potíže.
Jo, ještě jeden postřeh. Jezdím sice analog, ale mám pulsní regulátor. Ten má trafo, kde pro případ zkratu je autožárovka, která se rozsvítí. A právě při téhle jízdě-nejízdě jsem si všimnul velmi slaboučkého žhnutí vlákna žárovky.
martin tichý píše: .....Ještě snad k tomu "starýmu-dobrýmu" Tilligovi, dneska jsem viděl oba sergeje od konkurenčních firem stát vedle sebe a je to neskutčný rozdíl ..... Tedy žádné rozmýšlení a kup!!, dokud je co, v nejhorším ti bude stát někde v depu:-)
Jirka A. píše:Mě Sergej ve verzi ČSD přišel včera. Při první prohlídce jsem byl spokojen, ale bohužel radost pří první jízdě mě přešla. Jízdní vlastnosti jsou výborné, plynulí rozjezd i jízda ale model mě svítí na obě strany současně. Používám analog pulzní trafo Tillig TFi. Když jsem zkusil obyč. trafo tak světla přepínají v pohodě, jak použiju trafo TFi tak při jízdě svítím na obě strany. Po odpojení motorku světla též přepínají v pohodě. Po připojení zkusmo motorku Mashima světla též v pohodě přepínají.
Má někdo zkušenost s tímto trafem TFi? Ostatní modely mě takto nezlobili včetně Ragulina od Roca (i když ten nemá diody, ale žárovičky)
Digitál nemám tak nemůžu skusit.
Jirka A. píše:Jirka A. píše:Mě Sergej ve verzi ČSD přišel včera. Při první prohlídce jsem byl spokojen, ale bohužel radost pří první jízdě mě přešla. Jízdní vlastnosti jsou výborné, plynulí rozjezd i jízda ale model mě svítí na obě strany současně. Používám analog pulzní trafo Tillig TFi. Když jsem zkusil obyč. trafo tak světla přepínají v pohodě, jak použiju trafo TFi tak při jízdě svítím na obě strany. Po odpojení motorku světla též přepínají v pohodě. Po připojení zkusmo motorku Mashima světla též v pohodě přepínají.
Má někdo zkušenost s tímto trafem TFi? Ostatní modely mě takto nezlobili včetně Ragulina od Roca (i když ten nemá diody, ale žárovičky)
Tak jsem včera přemluvil kolegu, aby vyzkoušel svůj model na mém kolejišti.
Výsledek je stejný, na trafu Tillg TFi model při jízdě svítí současně na obě strany.
Používá někdo z vás pulzní ovládaní? Jak se chová váš model?
Tomáš píše:Jirka A. píše:Jirka A. píše:Mě Sergej ve verzi ČSD přišel včera. Při první prohlídce jsem byl spokojen, ale bohužel radost pří první jízdě mě přešla. Jízdní vlastnosti jsou výborné, plynulí rozjezd i jízda ale model mě svítí na obě strany současně. Používám analog pulzní trafo Tillig TFi. Když jsem zkusil obyč. trafo tak světla přepínají v pohodě, jak použiju trafo TFi tak při jízdě svítím na obě strany. Po odpojení motorku světla též přepínají v pohodě. Po připojení zkusmo motorku Mashima světla též v pohodě přepínají.
Tak jsem včera přemluvil kolegu, aby vyzkoušel svůj model na mém kolejišti.
Výsledek je stejný, na trafu Tillg TFi model při jízdě svítí současně na obě strany.
Používá někdo z vás pulzní ovládaní? Jak se chová váš model?
Já používám taky pulsní regulátor sice ne tohoto označení,ale pulzní je.Motoráček 810 od Rubikonu který má taky přepínatelné světla se chová podobně.Sice ty koncový světla nesvítí naplno,ale je vidět že problikávají
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků