BR 120 Sergej - novinka od ROCO !!

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod martin tichý » pát 23 říj, 2009 3:50 pm

Tak snad jsem trochu klidnější, díky:-), jinak, že by měl koncové osvětlení se mi tedy opravdu moc nezdá, samo, že bych to uvítal, byla by to paráda a v dnešní době úplná samozřejmost, ale jesti je to ten z ROCO stránek, tak ten jej určitě nemá:-(
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod JBr » pát 23 říj, 2009 5:08 pm

martin tichý píše:Tak snad jsem trochu klidnější, díky:-), jinak, že by měl koncové osvětlení se mi tedy opravdu moc nezdá, samo, že bych to uvítal, byla by to paráda a v dnešní době úplná samozřejmost, ale jesti je to ten z ROCO stránek, tak ten jej určitě nemá:-(

Co se tyce toho koncoveho osvetleni, tak jsem z toho trosku zmaten, protoze Roco ma u BR120 uvedeno na webu ze ma jen celni svetla, ale v recenzi modelu, ktera je v poslednim cisle ZM, je koncove osvetleni zminovano.

Jinak tady je jeden zivej Sergej ze dneska. Bohuzel pocasi moc nepralo...

Obrázek
TT/D V/VI.
JBr

Roco T679.1006

Příspěvekod vape777 » pát 23 říj, 2009 7:11 pm

Niekoľko prvých fotografií nájdete v albume:

http://picasaweb.google.sk/PeVasko/T6791006#

Koncové svetlá nemá, to znamená prepína v smere jazdy ale len predné biele svetlá. Jazdné vlastnosti vyzerajú dobre. Maximálna rýchlosť zodpovedá predlohe (je to porovnateľné s Tillig V100).
Prevedenie detailov je dobré, popisy kvalitné. Ešte je potrebné doplniť hadice a hák na čelník (pribalené).
vape777

Příspěvekod TTmili » pát 23 říj, 2009 7:40 pm

To s těma světlama je škoda, ale co se dá dělat. Jen se zeptám projede i R267? Já vím že je trestuhodné mít takovéhle oblouky ale hold místa je málo, a do tunelu vidět není, tím jsem se řídil (a na lokálce se to přežije). Dneska už bych se snažil narvat aspoň ty R310, ale bohužel.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jamamoto22 » sob 24 říj, 2009 5:40 am

Vlastním zatím německou verzi, toho našeho ČSD mám objednáno. Předpokládám, že pojezdy jsou stejné (jak jinak), takže můžu ubezpečit, že projíždí i nejmenší oblouky. :D
Jamamoto22

Příspěvekod martin tichý » sob 24 říj, 2009 12:17 pm

Zdravím, tak už ho taky mám:-), vypadá velmi dobře, oproti verzi DR působí daleko realističtějším dojmem, hezky zvolené barvy, žádný "plasťák", koncové osvětlení sice nemá, ale velmi mile překvapily stříbrné objímky kolem světel, které DR verze postrádá...teď už je to opravdu Sergej:-), (skoro) jak má být...
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod TTmili » sob 24 říj, 2009 3:13 pm

Aspoň že tak, teď sem celý tunel překopával protože hold BR56 je značně vybíravý stroj a to malinko pod R267 se tomu vůbec nelíbilo. Teď to tedy je oblouk cca něco mezi R286 a R267 takže je to vpohodě.
To martin tichý: No chybí tomu asi jen řev, váha, a neskutečná oblaka dýmu aby byl jak pravý že? :lol:
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Re: Roco T679.1006

Příspěvekod JBr » sob 24 říj, 2009 6:29 pm

vape777 píše:Ešte je potrebné doplniť hadice a hák na čelník (pribalené).

Nejsou treba ciste nahodou pribalene i obdelnikove narazniky, ktere by sly prohodit za ty talire?
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod radekkrupka » pon 26 říj, 2009 6:12 pm

JBr píše:Nejsou treba ciste nahodou pribalene i obdelnikove narazniky, ktere by sly prohodit za ty talire?

V mém balení rozhodně nejsou, ale já osobně to přežiju :) Co mě (příjemně) zarazilo je hmotnost modelu... je to prostě model pro těžké vlaky!
radekkrupka

Příspěvekod JBr » pon 26 říj, 2009 6:23 pm

radekkrupka píše:V mém balení rozhodně nejsou, ale já osobně to přežiju :)

Nu, bylo by to ale od vyrobce prijemne, kdyz by pomyslel na skutecnost, ze s kulatymi narazniky tu jezdilo jen par stroju a jeste k tomu kratkou dobu. T679.1006 dokonce mela koncem epochy 4 narazniky velke, ne ty orezane talire jako vetsina ostatnich. Ale tohle uz je asi nejmensi detail, ktery se da snadno odstranit :)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod JBr » sob 31 říj, 2009 10:10 am

Tak jsem nakonec nevydrzel a Jezisek prisel na konci rijna. Sergej vypada uzasne, jezdi uzasne. Motor je krasne tichy a i na plny vykon si jen tak vrni, v porovnani s par modely od Tilliga co jsem mel moznost videt a hlavne slyset, je to uplne jina liga (s mosaznym pojezdem se to uz vubec srovnavat neda).

Zatim jsem ho vyzkousel jen v analogu a pri posunu z jedne strany nadrazi na druhou. Jezdi pekne, sedi a v pohode prezije i vlnite koleje a EW1 vyhybky na moji prvotince. Digital jsem jeste nezkousel, ale uz jsem rozhodnuty, ze pujdu do zvuku.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod romino » sob 31 říj, 2009 11:39 am

JBr píše:
radekkrupka píše:V mém balení rozhodně nejsou, ale já osobně to přežiju :)

Nu, bylo by to ale od vyrobce prijemne, kdyz by pomyslel na skutecnost, ze s kulatymi narazniky tu jezdilo jen par stroju a jeste k tomu kratkou dobu....

Ja si naopak myslim, ze vcelku odpoveda skutocnosti. Model nema tlmic zvuku a tie tu tiez boli dodavane len zo zaciatku (tusim 113ks) a potom im domontovali tlmice zvuku.
romino

Příspěvekod MOL » sob 31 říj, 2009 12:10 pm

Kulaté nárazníky, tlumiče,... a cedulky maďarského typu vám nevadí? Je to přesný model prvních kusů kterému odpovídá i číslo (T679.1006), tak nevím nad čím pořád debatujete. ROCO začalo od Adama, a komu se nelíbí ať si ho nekupuje, nešťourá do něj a počká si na další verzi (pokud nějaká bude) :roll:
MOL

Příspěvekod radekkrupka » sob 31 říj, 2009 12:41 pm

MOL píše:... a cedulky maďarského typu vám nevadí?

Omlouvám se předem za neznalost - o co jde?
radekkrupka

Příspěvekod MOL » sob 31 říj, 2009 12:59 pm

Cituji z knihy "SERGEJE" od vydavatelství GRADIS BOHEMIA: ,,První série T679.1001 až 026 a T679.5001 až 025 byla opatřena na bocích plastickými tabulkami s označením po vzoru MÁV. Tabulka byla černá s profilovaným povrchem, na němž byl v horní části plastický nápis ČSD a pod ním velké řadové označení T6791 bez mezery a menšími číslicemi inventárního číslo.'' Je to ta malá černá tabulka na boku lokomotivy.
MOL

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)