BR 120 Sergej - novinka od ROCO !!

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod Jamamoto22 » úte 18 srp, 2009 11:56 am

martin tichý píše:Díky za zkušenost a radu, vyzkouším, i když po pravdě řečeno, moc se mi to s tou pájecí kapalinou jako důvodem k tomu nezdá, ale s tím nadměrným oteplením souhlasím, lokomotiva poměrně "žhnula", v každém případě udělám totéž a v případě neúspěchu ho půjdu reklamovat..,ještě snad k ragulinům, s těmi žádný takový problém u mě nenastal, naopak, myslím, že jejich přesvědčivé jízdní vlastnosti i vzhled mě utvrzují v tom, že jako model, byť vyráběn už nějaký ten pátek, zůstává Sergejem (bohužel) nepřekonán.A co se týká typu dekodéru, tak nemohu sloužit, zatím jsem ho zevnitř neviděl, vím jen, že ten sound je od firmy ESU, ale to asi není nic nového.

Tak to jsem zvědav, jestli to pomůže i někomu jinému...Včera jsem ho nechal jezdit pár minut v kuse a nezdálo se, že by chtěl zlobit a ani se už nezahříval.
Jamamoto22

Brejlovec od ROCO

Příspěvekod lachttan.bastr » úte 18 srp, 2009 3:52 pm

Nemyslím, si, že když má ROCO v TT jen nákl. lok, že by šel do "Pomeranče". Přec je to jen (česko)slovenská záležitost. Sergej je dnes znám i na západě, díky soukromníkům v SRNě. "Ragulinů" v NDR jezdilo daleko více. Logicky se nabízí právě "Brejlovec, díky jeho prodeji italskému soukromníkovi. Právě toho dělají v H0. Tak proč né v TT? Když to bude "elektrický" = 754 (ex. T 478.4), tak je to vlastně univerzální loko.
ROCO vyrábí mj. na Slovensku. Slováci mají Euro€, ROCO. My máme h..o a plyn. :D "Plyn za Brejle." :D :D :D
Velikost středu = TT = Top Technik = vrchol techniky!
lachttan.bastr

Příspěvekod Lubomír Dudek » úte 18 srp, 2009 4:18 pm

Já bych pomeranče považoval za nejlepší a nejrozumnější nápad,jak využít nově vyvynuté techniky pro sergej.Jestli totiž sergej ROCO půjde na dračku u nás i v německu,maďarsku a polsku,myslím si že tovární pomeranč počty prodaných sergejů téměř vyrovná.
Vždyť jaká loko vás napadne,když se řekne československá ikona mezi diesely?
Sergej? za mě osobně teda NEE!!
Je to jen můj názor,takže nekamenovat :wink:
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod JBr » úte 18 srp, 2009 5:35 pm

Popravde, kdyz se rekne ceskoslovenska ikona mezi diesely, tak me rozhodne nenapadne ani pomeranc. S nejakymi 44 vyrobenymi kusy se proti stovkam brejlovcu a zamracenych nemuze stavet. Navic pokud by Roco nedejboze do TT volilo nejakou ceskou masinu, tak by se urcite snazili vybrat nejakou, kterou budou moct upichnout do vic epoch a do co nejvic livreji. A to pomeranc rozhodne nejde. V tomhle ohledu by byl nejlepsi brejlovec.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Jarda H. » úte 18 srp, 2009 7:05 pm

JBr píše: ..... Navic pokud by Roco nedejboze do TT volilo nejakou ceskou masinu, tak by se urcite snazili vybrat nejakou, kterou budou moct upichnout do vic epoch a do co nejvic livreji. ..... ..... V tomhle ohledu by byl nejlepsi brejlovec.

Ano, teoreticky to tak vypadá, že pokud ROCO by šlo cestou další "české" mašiny v TT (jen houšť a větší kapky :lol: ), mohl by to být brejlovec :!:
Ale nechme se překvapit - na druhou stranu třeba kdo z nás počítal, že ROCO vyběhne tak rychle se sergejem :lol: v TT ?! Tak lidem v ROCO i nám držme palce, ať to dopadne !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Lubomír Dudek » úte 18 srp, 2009 7:37 pm

JBr píše:Popravde, kdyz se rekne ceskoslovenska ikona mezi diesely, tak me rozhodne nenapadne ani pomeranc. S nejakymi 44 vyrobenymi kusy se proti stovkam brejlovcu a zamracenych nemuze stavet. Navic pokud by Roco nedejboze do TT volilo nejakou ceskou masinu, tak by se urcite snazili vybrat nejakou, kterou budou moct upichnout do vic epoch a do co nejvic livreji. A to pomeranc rozhodne nejde. V tomhle ohledu by byl nejlepsi brejlovec.

Ano,co píšeš je víc než logické.navíc čtyřnápravová lokomotiva najde lepší uplatnění i na starších,nebo horších kolejištích.
Měl jsem napsat rovnou,že bych si přál pomeranče,protože pro mně je to lokomotiva určitě přitažlivější,než brejlovec se zamračenou dohromady.
No ale každému se zaplať bůh líbí něco jiného a o tom to je. :wink:
Další otázka je o kolik víc,či míň se milovníkum českých mašin vrylo do srdce těch 44 pomerančů oproti stovkám bert a brejlí.to je taky individuální,takže nechme Roco v klidu pracovat a věřme,že českých lokomotiv bude v budoucnu jen přibývat
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod TTmili » úte 18 srp, 2009 7:58 pm

Pravdou je, a na tom se všichni shodneme, že můžeme být rádi za každou mašinu, která se dá i třeba jen přeznačit na ČSD (popř. ČD / ŽSR-ZSSK). U mě osobně vítězí z našich lokomotiv ceckatá, potom je teda pomeranč, pak hektoři (velký) atd. Ale z cizích se ještě vsouvají ragulini mezi berty a pomeranče, no je to težký hledat ideál, ale taková "malá" ale čilá zemička jako mi máme smůlu a můžem být rádi za cokoli co je.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod martin tichý » stř 19 srp, 2009 5:19 am

Tak to jsem zvědav, na která slova tohoto fóra dojde, píše se tady, jako by to byla hotová věc, že ROCO bude vyrábět českou lokomotivu, než došlo po ragulinovi na sergeje tak uplynulo nějakých 14 let..???,ale když už jsme v tom snění, tak za sebe bych se přimlouval za zamráču, když hledat českou legendu, tak jednoznačně v ní, myslím, že i nějaký ten Němec, Maďar či Polák by do ní šel, pomeranč je přecijen okrajovější záležitost, ale můj tip, že když už přece něco, tak to bude brejloun, vzhledem k tomu, že ho avizují v HO..tak si držme palce a hlavně, ať kvalita Rocu vydrží i v TT a "netilligovatí"..
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod jaryn » stř 19 srp, 2009 7:29 am

Jestli se objevi neco dalsiho, bude zaviset mimojine na 2 vecech:
1) pocet prodanych sergeju ve vezi CSD ,
2) pocet prodanych brejli v H0,
oboje jako test velikosti trhu a kupni sily naseho regionu. Kupecke pocty jsou jednoduche. Takze si prejme, aby prodanych modelu bylo dost na to, aby se ROCO rozhodlo pro neco dalsiho.
TT, ep. IV-V
jaryn

Příspěvekod martin tichý » stř 19 srp, 2009 10:59 am

Docela by mě zajímalo, kolik kusů je třeba prodat, aby byl výrobek označen za komerčně úspěšný, je mi divné, že by na každém HO modelu ROCO vydělalo, nevěřím, že každý jejich HO model je na trhu kdovíjaký trhák a že si ho hned každý hánulkař jde koupit. Nejsem odborník ani zrovna vyznavač parních lokomotiv, ale jejich nabídka mi přijde hodně široká, stejně tak diesely a elektriky, nemluvě o ostatních hánulu vyrábějících firmách, tedy si myslím, že HO trh je dostatečně nasycen a je možné, že např. právě ROCO začne hledat a nacházet odbyt v TT vodách, které sice nejsou tak rozsáhlé, ale plave tam hodně rybek toužícich takřka po čemkoliv:-)
Ciboch
martin tichý

vánoce?

Příspěvekod Jamamoto22 » pon 14 zář, 2009 8:36 am

Našel jsem zmínku o tom, že Sergej ČSD bude uveden na trh 23.prosince. Je-li to pravda, pak ani pod stromečkem se neobjeví, neboť rozeslání od prodejců a navíc v období vánoc bude pár dnů trvat. :(

http://www.masinky.cz/produkt/5032-TT-D ... -CSD/index.

Hmm...odkaz mi odtud nefunguje. Je to na Mašinky.cz
Naposledy upravil Jamamoto22 dne pon 14 zář, 2009 9:07 am, celkově upraveno 1
Jamamoto22

Re: vánoce?

Příspěvekod radekkrupka » pon 14 zář, 2009 8:54 am

Jamamoto22 píše:Našel jsem zmínku o tom, že Sergej ČSD bude uveden na trh 23.prosince. Je-li to pravda, pak ani pod stromečkem se neobjeví, neboť rozeslání od prodejců a navíc v období vánoc bude pár dnů trvat. :(

rozhttp://www.masinky.cz/produkt/5032-T ... -CSD/index.

Hmm...odkaz mi odtud nefunguje. Je to na Mašinky.cz

Správný odkaz http://www.masinky.cz/produkt/5032-TT-D ... /index.htm

Tomu říkám teda špatné marketingové rozhodnutí :)
radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » pon 14 zář, 2009 3:06 pm

radekkrupka píše: .....Správný odkaz http://www.masinky.cz/produkt/5032-TT-D ... /index.htm

No zatím je to informace jenom ze stránek jednoho našeho prodejce, na stránkách f.ROCO žádný konkrétní termín stále nevidím ?! Jen modrý čtvereček. A tak počkejme, jaký bude skutečný termín uvedení na trh.
Nebo jinak řečeno ..... Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko :lol: :!:

PS : datum 23.12. taky nevidím pro nás "cizince" jako dobrý
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Tomáš » pon 14 zář, 2009 3:29 pm

Jarda H. píše:
radekkrupka píše: .....Správný odkaz http://www.masinky.cz/produkt/5032-TT-D ... /index.htm

No zatím je to informace jenom ze stránek jednoho našeho prodejce, na stránkách f.ROCO žádný konkrétní termín stále nevidím ?! Jen modrý čtvereček. A tak počkejme, jaký bude skutečný termín uvedení na trh.
Nebo jinak řečeno ..... Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko :lol: :!:

PS : datum 23.12. taky nevidím pro nás "cizince" jako dobrý

Bavil jsem se s p.Kratochvílem z Moraviamodel na toto téma a bylo mi řečeno že snad na Nový rok
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod TTmili » pon 14 zář, 2009 6:45 pm

Tak to je s prominutím pěkná sviňárna, já ho chtěl na vánoce a nakonec ho budu mít až na velikonoce. No co se dá dělat, důležitý je že bude (snad) a potěší... :lol: .
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)