BR-01 Tillig

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Příspěvekod blekk1 » pon 25 kvě, 2009 8:20 am

neviem, či to niekto spomínal, ale BR 50 jazdila u nás ako 555.1:wink:
blekk1

Příspěvekod Lubomír Dudek » úte 26 kvě, 2009 1:08 pm

Tak zatim jsem se dostal pouze k začernění té příšerné červené.I když velice amatérsky,tak nakonec líp,než to bylo.Rozvody ještě dobarvim a s podvozkem už nic dělat nebudu.Čekám na PEHO kinematiku mezi tendr a lokomotivu,tak jsem zvědav.Do lokomotivy se určitě pohodlně vejde,horší to bude s tendrem,ale to uvidim až to budu mít v ruce. Zatim stále čekám na informaci,zda se dá zakoupit komplet tendr k BR 50 a jelikož jeden mám,vím,že kinematika do něj půjde určitě lépe namontovat,než do toho stávajícího.
Jelikož sme chtěly se synem hned jezdit a první vitrína na modely bude až za dva měsíce,rozhodl jsem se,že detailnějc přijde model dopracovat až později.Zatim shánim informace a připravuju materiály.
Za odkaz děkuji,ale v mé hlouposti jsem nic k 01 nenašel.Našel jsem odkaz na firmu KUSWA modellbau a tam nabízí univerzální leptanej set k parním lokomotivám.Nemá někdo zkušenosti s objednáváním u této firmy?
Jinak jakékoliv fotky a nákresy jsou vítány a moc mi to pomůže

http://ukazto.com/?id=10495538&klic=Zvpd3dmj&overall=1
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod Jarda H. » pon 08 čer, 2009 4:53 pm

Lubomír Dudek píše: ..... Jinak jakékoliv fotky a nákresy jsou vítány a moc mi to pomůže ....

Díky odkazu kolegy marwina v jiném tématu mám /máme/ širší obzory :
http://www.voisin.ch/dlok/br01-10um_f.html
http://www.voisin.ch/dlok/br01_f.html
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

01 na 399

Příspěvekod mben » úte 09 čer, 2009 3:55 pm

Zdavím,
nemáte někdo kontak na toho človíčka na slovensku co spáchat lept na přestavbu 01 na Litevku? Případně zda někdo již tento lept prodává?
Díky Michal
mben

Re: 01 na 399

Příspěvekod Jarda H. » úte 09 čer, 2009 7:17 pm

mben píše: .....nemáte někdo kontak na toho človíčka na slovensku co spáchat lept na přestavbu 01 na Litevku? ....

O přestavbě BR01 na "litevku" se tady v sekci TT taky zmiňoval Albatros49811, že ji dělal nějaký jeho kamarád, ale bohužel Albatros si zřejmě neumí :wink: vyzvednout SZ - leží mu ve schránce nevyzvednutá prakticky měsíc :!: Tyhle informace mne totiž taky zajímají ! Třeba se ozve někdo informovaný.
Jarda H.

Re: 01 na 399

Příspěvekod mben » úte 09 čer, 2009 7:20 pm

Jarda H. píše:
mben píše: .....nemáte někdo kontak na toho človíčka na slovensku co spáchat lept na přestavbu 01 na Litevku? ....

O přestavbě BR01 na "litevku" se tady v sekci TT taky zmiňoval Albatros49811, že ji dělal nějaký jeho kamarád, ale bohužel Albatros si zřejmě neumí :wink: vyzvednout SZ - leží mu ve schránce nevyzvednutá prakticky měsíc :!: Tyhle informace mne totiž taky zajímají ! Třeba se ozve někdo informovaný.

Zkusím kontaktovat pana Petríka
mben

A tady je odpověď

Příspěvekod mben » stř 10 čer, 2009 8:03 pm

Zdravím,

R. Andrášik lept 399.0 ani iných vozidiel nepredáva, ale sprostredkoval som viacero zákaziek na celkovú stavbu. Základ je dodať BR 01 a dohodnúť detaily. Teraz máme v hľadáku 431.0. Jadro dielov by už mal byť vyleptané a nasleduje vymeriavanie pojazdu BR 92. Súbežne sa dohaduje možnosť vyleptať aj diely rozvodu.

Jk
zmrail@centrum.sk
mben

Příspěvekod radekkrupka » čtv 30 črc, 2009 9:17 pm

Ahoj,

nekamenujte mě pokud jsem "objevil Ameriku", ale na polských stránkách jsem narazil na obrázek nové přepracované BR01. Ještě v katalogu na příští rok je pouze fotka z reálu.

http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalogi. ... 1&kat=br01
radekkrupka

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 31 črc, 2009 11:00 am

V září musí být má :!: :!:
Je úžasná a podle toho obrázku na ni opravdu zapracovali.
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod Jarda H. » pát 31 črc, 2009 2:38 pm

Lubomír Dudek píše:V září musí být má :!: :!:
Je úžasná a podle toho obrázku na ni opravdu zapracovali.

No Luboši, teď jsi dle mého trochu mimo, podle objednacích čísel to je model, který je už v e-shopech nabízen, píšu o tom na první straně diskuze a ty ses o tom zmínil na začátku vlákna, že jsi "odmítl" novou verzi a koupil tu starší, levnější !!
Nové, přepracované modely mají obj.číslo 02131, 02130 a ty čísla mají a měli i v době, kdy jsi koupil to starší provedení, Tillig je má údajně dělat od r.2008. Nejsem přesvědčen o tom, že by po dalším roce zase něco na modelu změnili ?! Tillig není tak výkonný :lol: ?!

Poslední poznámka - zatím kdekoliv jsem narazil na recenzi "dlouhých" párovek s tendrem od Tilligu. je-li pohon (motor) v tendru, vždycky byla na tohle provedení kritika od uživatelů ?! Osobní zkušenost ale nemám.
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » pát 31 črc, 2009 2:46 pm

No já nevím Jardo, díval jsem se do pár eshopů a všude zatím nabízejí BR01 pod starším číslem?

Tahle upravená verze by měla mít číslo 02130, resp 02131, v eshopech jsou starší verze 02120, 02121 a 02124
radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » pát 31 črc, 2009 3:00 pm

radekkrupka píše:No já nevím Jardo, díval jsem se do pár eshopů a všude zatím nabízejí BR01 pod starším číslem?

Tahle upravená verze by měla mít číslo 02130, resp 02131, v eshopech jsou starší verze 02120, 02121 a 02124

Ano, většina shopů to tak má, ale např. Hobby-shop má celou dobu i tyhle čísla včetně toho, že v popisu je napsáno přepracovaná BR01 . Okukoval jsem ji taky, kvůli možné předělávce na 399.0 litevka, ale kvůli těm ne moc dobrým recenzím (tažná síla, lehký "předek" ?!) to asi vzdám !
Jsou to ty poslední dva modely na stránce (snad i skladem):
http://www.hobby-shop.cz/sh/hled2.php?j ... 4&change=1
V nabídce jsou i u f. Deltax, modelyvlacku.cz, .....

A při porovnání cen některé e-shopy slušně natáhly cenu staršího provedení :wink:
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » pát 31 črc, 2009 5:33 pm

Tak nechci nějak polemizovat, chtěl jsem upozornit na co jsem narazil :)

Na stránkách Tilligu je uvedená jako novinka a odpovídá tomu i nový katalog 2009-2010. To, že ji má hobby-shop v nabídce již delší dobu ještě neznamená, že už je na trhu dlouho? Nehledě na to, že zrovna tahle položka v hobby shopu má aktualizace 31.7., tzn asi přidali obrázek?

Takhle už se druhým rokem prodává hektor ze Sebnitze, BR44 od Roca... :lol:

Já osobně jsem názoru, že se jedná skutečně o novinku? Ale už to neřešme, otázka zní - jaká bude? 8)
radekkrupka

Příspěvekod Jarda H. » sob 01 srp, 2009 6:56 am

radekkrupka píše:Tak nechci nějak polemizovat, chtěl jsem upozornit na co jsem narazil :)

Na stránkách Tilligu je uvedená jako novinka a odpovídá tomu i nový katalog 2009-2010. ..... Takhle už se druhým rokem prodává hektor ze Sebnitze, BR44 od Roca... :lol:
Já osobně jsem názoru, že se jedná skutečně o novinku? Ale už to neřešme, otázka zní - jaká bude? 8)

Nejde o to polemizovat tady, berem to jako diskuzi s pokusem dopatrát se pravdy a skutečnosti, ne ? Ano, tak nějak to vypadá, Tillig měl BR01 jako novinku na rok 2008, ale s fotkama skutečných lokomotiv http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalogi. ... 3&kat=n_08 takže je to zřejmě stejný případ jako hektor ze Sebnitz :wink:

Teď uznávám, že máš pravdu Radku, když porovnám obrázek z novinkového letáku a obrázek "novinky 2008", který recenzovali na ttmodely.cz v únoru 2008. Tvůj odkaz (model) jiný, je to tak, jak píšeš. Přesto podle objednacího čísla jde jako by o stejný model, s vylepšením (ale jakým ?!). Já si všimnul jiných rozvodů - původně kov, nyní to vypadá na plast, trochu jiný popis na budce, ... při porovnání fotek novinky a únorové recenze na ttmodely ?!

Přejme jen Lubošovi, pokud koupí BR01, ať je s ní spokojen - v tom vidím ten smysl celé naší debaty :lol: :!:
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » sob 01 srp, 2009 7:20 am

Taky to tady zkoumám a hlavní rozdíl spočívá - zdá se - v rozvodech. Nové vypadají jednoznačně lépe :) Jinak jsem oproti modelu z katalogu 2007/2008 vypozoroval ještě změny vepředu. Řekl bych, že jsou nové svítilny (stejná změna jako u přepracované BR56) a před předním běhounem je ten plast děravý. Omlouvám se za neodborné termíny, počítači nýtů prominou :)

PS Mám doma BR56 také s novými plastovými modelovými rozvody a když jsem to "rozjel", jenom jsem zíral :) Oproti starým kovovým to prostě vypadá líp!
radekkrupka

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)