Houmr píše:No, ono je pak jasné, proč je železničních modelářů stále méně.
Nevím kdo z rodičů, může dětem tak drahého koníčka sponzorovat, náklady jsou neúnosné i pro člověka který si vydělává. ...
No já vím o čem je řeč, mě víceméně dřív "spoznoroval" děda, jezdil sem s ním na burzy a když se mi něco únosnýho líbilo tak mi to koupil, teď to už je taky jinak, děda nedělá, rodiče moc nepodporujou takže to co si našetřím, přesto se ale můžu řadit do skupiny 5 až 10 tisíc ročně, ale co to je? Pořádná nová mašina (letos roco sergej) dvě stavebnice z leptu, pojezdy pro ně, odlitek, nějaká krajinka a konec. Kolejiště stavím už 5 let a zatim mám položený koleje, kus krajiny, depo a to je vše. Vyhýbky mám dokonce zafixovaný do jedný polohy izolačkou, protože přestavníky jsou u kolejiště s jednou průjezdnou kolejí (zatím) luxus, mám jich jen pár. Problém je skutečně v tom že "potenciální" mladý modeláře odradí cena, to si radši koupí (vypálí) hru za pár korun, nebo v horším případě koupí cigarety a sprej a dou dělat bordel. Ale doufám že nás co v tom nějakej ten rok plavem neodradí nic, protože jak já říkám je to jak droga.