Novinky 2009

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod ondras » stř 24 čer, 2009 6:19 pm

vorisekml píše:TAKY SE TĚŠÍM NA TOHO OD ROCO, I NA TUHLE 5.ep VERZI. ALSPOŇ SI PROHLÉDNU DETAILY AŤ VÍM CO MŮŽU ČEKAT U ČSD VERZE. BUDE TO ASI NEJPOVEDENĚJŠÍ MODEL ČESKÉHO STROJE. DOUFÁM ŽE BUDE TAKY SOLIDNĚ ŠLAPAT. ALE KOUPÍM AŽ ČSD VERZI, TUŠÍM ŽE SE DOČKÁME VELMI BRZO.

Doufám,že máš dobré tušení :wink: .Už se nemůžu dočkat jak to bude vypadat.
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Příspěvekod fousek » sob 11 črc, 2009 2:00 pm

Kdysi byly na webu Roca ke stažení části magazínu Roco report v pdf. Bohužel jsem si to pdf nestáhnul, takže píšu jen, co si ještě z četby článků pamatuji. V jednom díle z loňska ( snad 01/08 a 02/08 ) jsem objevil anketu na téma: Který vlak by si modeláři přáli, aby firma Roco v roce 2009 zavedla do výrobního programu.
K volbě byly: Orient expres, Vindobona, TGV, ( asi) francouzké vagóny TEE a ještě něco dalšího.

Hlasování čtenářů s přehledem vyneslo Vindobonu na 1. místo , pak snad následoval orient-expres a ostatní.

V následujícím díle se k anketě vyjadřil někdo zodpovědný od firmy Roco a vyznělo z toho, že:
1) děkuje čtenárům za zájem :-)
2) v případě Vindobony již většinu jednotek vyrábí renomovaní výrobci v slušné kvalitě a v úvahu připadá jen verze ČSD.
3) je potřeba vše ještě jednou zvážit z hlediska nákladů, výnosů a marketingu, bla bla bla...
4) i když je hlasování závazné, tak vlastně nejde o faktický závazek :-)

Předem se omlouvám za nepřesnosti, je to víc než rok, ale zaznít by to tu mělo.
fousek

Příspěvekod Zdenek Valter » sob 11 črc, 2009 2:42 pm

fousek píše:Kdysi byly na webu Roca ke stažení části magazínu Roco report v pdf. Bohužel jsem si to pdf nestáhnul, takže píšu jen, co si ještě z četby článků pamatuji. V jednom díle z loňska ( snad 01/08 a 02/08 ) jsem objevil anketu na téma: Který vlak by si modeláři přáli, aby firma Roco v roce 2009 zavedla do výrobního programu.
K volbě byly: Orient expres, Vindobona, TGV, ( asi) francouzké vagóny TEE a ještě něco dalšího.

Hlasování čtenářů s přehledem vyneslo Vindobonu na 1. místo , pak snad následoval orient-expres a ostatní.

V následujícím díle se k anketě vyjadřil někdo zodpovědný od firmy Roco a vyznělo z toho, že:
1) děkuje čtenárům za zájem :-)
2) v případě Vindobony již většinu jednotek vyrábí renomovaní výrobci v slušné kvalitě a v úvahu připadá jen verze ČSD.
3) je potřeba vše ještě jednou zvážit z hlediska nákladů, výnosů a marketingu, bla bla bla...
4) i když je hlasování závazné, tak vlastně nejde o faktický závazek :-)

Předem se omlouvám za nepřesnosti, je to víc než rok, ale zaznít by to tu mělo.

Vindobona ?
Bože ale která ???

;-) ;-) ;-)

No tomhle vláčku jezdilo od SV137, Ganzů, Modrejch blesků a našich motoráků snad vše co měla výchdní evropa k dispozici ;-)

Co teda vyhrálo ?
Zdenek Valter

Příspěvekod George V. » sob 11 črc, 2009 3:06 pm

Další obrázek brejlovce od ROCO:

http://www.roco.cc/typo3temp/pics/f65d1f14ef.jpg
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod fousek » sob 11 črc, 2009 3:18 pm

Zdenek Valter:
Co vyhrálo? To píšu v textu. Jaká Vindobona? Otázka v anketě byla obecná, pozdější upřesnění viz bod 2)

Jinak se domnívám, že to dopadlo následovně. Ač v anketě vyhrálo něco jiného, Roco zařadilo do novinek roku 2009 parní lokomotivu 231E SNCF, která tahala Orient expres.
Už víte, co jsem chtěl naznačit?
Naposledy upravil fousek dne sob 11 črc, 2009 3:47 pm, celkově upraveno 2
fousek

Příspěvekod Zdenek Valter » sob 11 črc, 2009 3:44 pm

fousek píše:Zdenek Valter:
Co vyhrálo? To píšu v textu. Jaká Vindobona? Otázka v anketě byla obecná, pozdější upřesnění viz bod 2)

Jinak myslím, že to dopadlo tak, že navzdory anketě Roco zařadilo do novinek roku 2009 parní lokomotivu 231E SNCF, která tahala Orient expres.

Ano to jsem pochopil, ale právě proto jsem se ptal. Stále totiž není řečeno která ;-)
V barvách ČSD jezdily totiž jak Ganzy (více typů) tak M296.1 !

Z toho tedy vůbec nevyplývá kterou tedy soupravu měli soudruzi z ROCO na mysli. ;-) ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod fousek » pon 13 črc, 2009 1:23 pm

No, tady jde o něco jiného...
Jde o to, že zákazníci si přáli nějakou soupravu Vindobony, určitě nějakou co se ještě nedělá. Když v Rocu zjistili, že přichází v úvahu jen verze ČSD, tak od toho dali ruce pryč. Prostě se báli. A raději se drží taktiky, dělat, to co už dělá konkurence a je úspěšné. Konkrétně modelový rok 2009 je z tohoto pohledu tristní. Namátkou BR250/155, kterou už dělá Gützold, Regiosprinter (Bemo), V36 (Märklin, Lenz, Lima).
Teď tu máme Brejlovce, který má asi za úkol zjistit, nakolik je náš trh perspektivní a od toho se budou odvíjet další aktivity.

Chtěl jsem tím říci, že Roco má silnou zpětnou vazbu, že zákazníci si přejí nějakou soupravu Vindobony ( pravděpodobně ČSD) a že k tomu možná někdy dojde. ( A možná taky ne a Roco opráskne od Pika Modrý blesk, nebo od Kato BR175).
fousek

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 13 črc, 2009 2:52 pm

fousek píše:No, tady jde o něco jiného...
Jde o to, že zákazníci si přáli nějakou soupravu Vindobony, určitě nějakou co se ještě nedělá. Když v Rocu zjistili, že přichází v úvahu jen verze ČSD, tak od toho dali ruce pryč. Prostě se báli. A raději se drží taktiky, dělat, to co už dělá konkurence a je úspěšné. Konkrétně modelový rok 2009 je z tohoto pohledu tristní. Namátkou BR250/155, kterou už dělá Gützold, Regiosprinter (Bemo), V36 (Märklin, Lenz, Lima).
Teď tu máme Brejlovce, který má asi za úkol zjistit, nakolik je náš trh perspektivní a od toho se budou odvíjet další aktivity.

Chtěl jsem tím říci, že Roco má silnou zpětnou vazbu, že zákazníci si přejí nějakou soupravu Vindobony ( pravděpodobně ČSD) a že k tomu možná někdy dojde. ( A možná taky ne a Roco opráskne od Pika Modrý blesk, nebo od Kato BR175).

Blauer Blitz snad nedělalo PIKO ?
Nepleteš si to náhodou s SVT137 ?
Tu dělá taky Kato - řada Hamburg a Liliput řada Koln.
Tuhle jednotku mám dokonce i s potiskem Vindobona.
Obrázek
Modrý blesk dělal KLeinbahn
A možná i Liliput. Jednotka vypadá takhle:
Obrázek
Zdenek Valter

Příspěvekod George V. » úte 14 črc, 2009 4:11 am

H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 14 črc, 2009 6:43 am

George V. píše:PIKO Blauer Blitz ještě dělá:

http://www.piko.cz/produkt_db/check.php ... 0&id=52067

Jo tak to se omlouvám !

Dík za info !
Zdenek Valter

Příspěvekod fousek » úte 14 črc, 2009 11:03 am

Zdeňku Valtře! Vy jste jak ženská :lol: Vypíchnout tu nejméně podstatnou věc a o ní diskutovat :roll: Kdybyste si můj příspěvek přečetl ještě jednou, tak byste to tam našel.
Liliput dělal tuším ÖBB 5044, která se s Modrým bleskem může plést.

Jiank to vypadá, že PMT asi nestíhá vyrábět. Dle: http://www.yatego.com/aquaristik-modellbahn-hobbyshop/p,49deee0e1db92,49b5424f126643_7,pmt--v-75-der-dr--h0
Je na V75 uzavřen příjem objednávek a T435 bude až v roce 2010. Takže jsem zvědav, kdy se své T435 dočkám :o
fousek

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 14 črc, 2009 2:19 pm

fousek píše:Zdeňku Valtře! Vy jste jak ženská :lol: Vypíchnout tu nejméně podstatnou věc a o ní diskutovat :roll: Kdybyste si můj příspěvek přečetl ještě jednou, tak byste to tam našel.
Liliput dělal tuším ÖBB 5044, která se s Modrým bleskem může plést.

Jiank to vypadá, že PMT asi nestíhá vyrábět. Dle: http://www.yatego.com/aquaristik-modellbahn-hobbyshop/p,49deee0e1db92,49b5424f126643_7,pmt--v-75-der-dr--h0
Je na V75 uzavřen příjem objednávek a T435 bude až v roce 2010. Takže jsem zvědav, kdy se své T435 dočkám :o

No jenže jsem stále nepochopil, jakou že tu verzi ČSD ?
Zdenek Valter

Příspěvekod vorisekml » úte 14 črc, 2009 5:20 pm

Já si na tu anketu taky vzpomínám, otázka do ankety nezněla jakou jednotku ale jaký vlak by měl být vzorem. Vindobona dostala 31,1 2.místo Orient expres 27,8 a na 5.místě CD baureihe 680/pendolíno/ 5%. Jednotku si mohlo roco zvolit jakoukoliv. Ať DR,ČSD,OBB. Jak píše kolega stejně je to debata mimo mísu protože se roco velmi slušně vyhnulo jakémukoliv příslibu něco dát do výroby.Jen napsali sledujte novinky na r.2009. No to jsme se nasmáli. Mám pocit že je po té Vindoboně hlad. Vžyť jak rychle je vždy vyprodán delfín/VT 175 od kato. Loni byl jako novinka avízován ganz ten nejstarší M 495.0 ve všech třech variantách DR/ČSD/MAV i se zvukem, od mehano a ticho po pěšině. Mám ho objednaný a asi se ho nedočkám...
Se prostě bojí udělat cokoliv "ost" mimo DR. Mají strach že se to neprodá. Ale doufám že je z toho brejlovec vyléčí ( nebo "utvrdí").
H0
vorisekml

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 14 črc, 2009 5:59 pm

No pokud brejlovce nez.... a cenu taky nezmění, mohli by mít docela úspěch :D U nás určitě - kolik lidí koupí brejlouny už jen kvůli podvozkům :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 14 črc, 2009 6:22 pm

Petr Zatrepalek píše:No pokud brejlovce nez.... a cenu taky nezmění, mohli by mít docela úspěch :D U nás určitě - kolik lidí koupí brejlouny už jen kvůli podvozkům :D

ND jsou obecně drahé. To jedině, že by ROCO udělalo nějakou hračkovou s těmito podvozky a tomu zas já moc nevěřím. :-)

Co se týče těch našich lokomotiv bych se rozhodně nebál. Vzhledem k tomu že se pohybujeme i mezi kolegy a kamarády z Německa vím, že je naše lokomotivy jsou poměrně vyhledávané. Já v tomhle rozhodně nejsem skeptický.
Zdenek Valter

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)