návrh kolejiště..

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod kubulak » pát 26 čer, 2009 8:29 am

jj, lokalku je potreba zapojit primo. Predstav si ze z pily vezes vlak vagonu s drivim. Jak ho dostanes na hlavni trat ? :)

To leve zhlavi v hlavni stanici jsi opravil dobre.
A stanice v oblouku existujou, neboj :)

To depo je ted uz trochu mimo obvod hlavni stanice, a moc se mi tam nezda ta treti kolej (ta spodni, nejbliz okraji). Proste ta hlavni stanice chce jeste uhladit. Inspiraci skutecnou stanici rozhodne nic nezkazis. A nebo na kolenou upros Milana F. A nebo spis - projdi si tu cele vlakno o navrhu kolejiste, je tam SPOUSTA inspirace.

Jinak ocenuju ze se tam nesnazis nacpat tocnu :)
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod gearus » pát 26 čer, 2009 9:03 am

Co třeba takto, je to jen nápad (tj. spousta chyb)

Obrázek
gearus

Příspěvekod PatMat55 » pát 26 čer, 2009 11:16 am

Do skrytého nádraží se dostanu, je to vyzkoušeno:D
Ten návrh se mi líbí, nádraží nemusí gbýt do zatáčky. S depem ještě něco vymyslím, a točnu tam určitě nechci, ani nevím akm byhc jí dal:D Spíš se chci zeptat s čím tak souhlasíte, abyhc věděl co ej už OK a co jetšě předělávat, předem děkuji
PatMat55

Příspěvekod kubulak » pát 26 čer, 2009 11:19 am

No je to predevsim TVOJE kolejiste, jezdit po nem budes TY, stavet taky (snad). Takze predevsim musi splnovat TVOJE pozadavky a libit se TOBE. Kteroukoli pripominku kohokoli z nas muzes a nemusis brat v potaz :)
Nam muze pripadat sebelepsi, pokud ty s nim nebudes spokojeny, tak je to spatne :) Myslim ze faze navrhovani kolejiste je jedna z nejkrasnejsich, a neni kam spechat, byt ta touha "uz to mit a jezdit" je obrovska...
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod PatMat55 » pát 26 čer, 2009 12:40 pm

JJ já vím že to je moje kolejiště, ale malá rada zkušenějších neuškodí. JJ to ej pravda že at touha mít to už postavené je velká, ted sem aninstaloval wintrack, tak zkusím něco udělat v něm. Jestli někoho napadá jak co udělat jinak at určitě napíše
PatMat55

Příspěvekod milan ferdián » pát 26 čer, 2009 3:30 pm

kubulak píše: A nebo na kolenou upros Milana F.

Jestli se nepletu tak ta kolena v budoucnu bude ještě dlouho potřebovat :D :D :D .Sleduji toto kolejiště ,je malé,nenáročné,na dlaň.Jaké kolejivo ke stavbě použiješ ?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod PatMat55 » úte 30 čer, 2009 4:18 pm

Rád bych použil kolejivo PIKO a vyhybky používám PEKO, ale jestli je lepší návrh rád se přispůsobím. Opravdu nechci nic náročného, stačí mi okruh s vlečkou, ono ani není tolik místa bay šli dělat nějaké zázraky. Máte nějaký nápad co tam vytvořit?? Děkuji
PatMat55

Příspěvekod PatMat55 » pát 03 črc, 2009 6:51 pm

Sleduji toto kolejiště ,je malé,nenáročné,na dlaň.Jaké kolejivo ke stavbě použiješ ?

Mohu se zeptat zda vás něco napadlo co tam vytvoři?[/quote]
PatMat55

Příspěvekod milan ferdián » sob 04 črc, 2009 2:02 pm

PatMat55 píše:
Sleduji toto kolejiště ,je malé,nenáročné,na dlaň.Jaké kolejivo ke stavbě použiješ ?

Mohu se zeptat zda vás něco napadlo co tam vytvoři?

Jeden nápad máš už od gearuse,viz. výše.Nad něčím přemýšlím u tvého kolejiště,ale kdoví, kdy se k tomu dostanu. :wink:
Ještě k tomu kolejivu.Píšeš PIKO a výhybky PECO,je mi jasné CODE100.Ty máš ,ale málo místa na výhybky PECO/12°,jedině že by jsi použil PECO/SETRACK/22°30´.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod PatMat55 » úte 07 črc, 2009 4:39 pm

Děkuji za připomínku ke kolejivu, mohu se zeptat třeba na doporučení jiného kolejiva?? Které je rozměrově lepší??
PatMat55

Příspěvekod milan ferdián » úte 07 črc, 2009 5:47 pm

PatMat55 píše:Děkuji za připomínku ke kolejivu, mohu se zeptat třeba na doporučení jiného kolejiva?? Které je rozměrově lepší??

Pro tvoji potřebu výhybky s úhlem 15°.Já bych se nebál PILZ-ELITE,ale záleží ,jak jsi na tom finančně.Ono jedna výhybka v dnešní době něco stojí.... :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod PatMat55 » stř 08 črc, 2009 8:21 am

Tak finančně, chudý srudent VŠ, ale tak zase si myslím že na tom mojem kousku nebude těch vyhybek tolik, abyhc si an to an brigádě nevidělal.. takže bych se toho nebál, nevíte v jakém e-shopu je mají? A dalo by se s polu s nima používat kolejivo PIKO, mám nějaké doma ze start setu, tak jestli by se dlao použít..
PatMat55

Příspěvekod milan ferdián » stř 08 črc, 2009 12:15 pm

PatMat55 píše:Tak finančně, chudý srudent VŠ, ale tak zase si myslím že na tom mojem kousku nebude těch vyhybek tolik, abyhc si an to an brigádě nevidělal.. takže bych se toho nebál, nevíte v jakém e-shopu je mají? A dalo by se s polu s nima používat kolejivo PIKO, mám nějaké doma ze start setu, tak jestli by se dlao použít..

V tom případě potřebuješ jednoduchou odbočnou stanici,kterých je v naší zemi nespočítaně :D a koncovou stanici jen s jednou objízdnou kolejí,ostatní můžou být kusé.Kolega JBr zde uvedl koncovou staničku Lanškroun a když vezmu v úvahu historický podtext,tak stanička jak malovaná.Je zde vše co si modelář přeje.Mimo staniční budovy zde bylo skladiště i ta lokomotivní remíza,která byla napojena přímo na rudoltické zhlaví.Jestli se dá použit kolejivo v kombinaci ze startu PIKO a PILZ ,to vám neřeknu.Já strašně nerad mícham při navrhování kolejišť několik druhů kolejiva.Myslím si ,že jsou s tím jen potom potíže.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod PatMat55 » stř 08 črc, 2009 1:42 pm

OK tak to míchat nebudu, ale nemůžu nějak najít žádný e-shop kde mají pilz kolejivo, nevíte o nějakém?? \ok, já zkusim zase něco nakreslit a dát sem ke kritice
PatMat55

Příspěvekod PatMat55 » stř 08 črc, 2009 2:51 pm

Mohu se zeptat zda je ve Wintracku 8 kolejivo Pilz?? Nemohu ho najít
PatMat55

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště