Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Příspěvekod mlha » stř 01 črc, 2009 5:00 pm

Podle mě je to jenom nemodelovost,ale myslím,že si kvůli tomu nebudeme dělat vrásky,jiný kraj,jiné veksle
mlha

Příspěvekod radeksindy » stř 01 črc, 2009 6:57 pm

Hlavním důvodem je pochopitelně modelovost. Nejmenší poloměr je stanoven na 1000mm, ale to je technické minimum, obvykle jsou poloměry ještě větší. Druhým důvodem je bezproblémová sjízdnost pro RP25.

Pro tyto parametry se pak upravují některé vlastnosti vozidel (fixace kinematiky, posun šachty atd.). Má to samozřejmě i spoustu výhod. Například vozidla mohou být modelovější. Natáčení podvozků a celých skříní je menší, takže lze instalovat pístní tyče, brzdové hadice, stupačky u vozů atd.
radeksindy

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 02 črc, 2009 3:16 pm

No a na základě toho co tu psal Radek zvažte, zda na společném setkání třeba nebude škoda, že se k vám některá mašinka či vůz nepodívá, protože by si právě orval stupačky nebo ta mašina tyčoví.
Zdenek Valter

Příspěvekod milan ferdián » čtv 02 črc, 2009 4:51 pm

Zdenek Valter píše:No a na základě toho co tu psal Radek zvažte, zda na společném setkání třeba nebude škoda, že se k vám některá mašinka či vůz nepodívá, protože by si právě orval stupačky nebo ta mašina tyčoví.

Není problém do modulů (sekce SLOVÁCKO) vyměnit výhybky PILZ-HO-ELITE o 15°/R866 za 12°/R1350 a protioblouky o stejné R1350/12°.Jenom odbočka by se musela celá přepracovat.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 02 črc, 2009 5:15 pm

milan ferdián píše:
Zdenek Valter píše:No a na základě toho co tu psal Radek zvažte, zda na společném setkání třeba nebude škoda, že se k vám některá mašinka či vůz nepodívá, protože by si právě orval stupačky nebo ta mašina tyčoví.

Není problém do modulů (sekce SLOVÁCKO) vyměnit výhybky PILZ-HO-ELITE o 15°/R866 za 12°/R1350 a protioblouky o stejné R1350/12°.Jenom odbočka by se musela celá přepracovat.

Nechci Milane rýpat - ale dals jim šanci si vybrat ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod milan ferdián » čtv 02 črc, 2009 5:33 pm

Zdenek Valter píše:
milan ferdián píše:

Nechci Milane rýpat - ale dals jim šanci si vybrat ;-)

Bohužel,chlapci mi nedali na výběr.Původní projekty a výpočty byly připraveny dle směrnic FREMA. 8)
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » pát 03 črc, 2009 5:47 am

Ahoj, diky za odpovedi. Jsem rad ze nami zvolene vyhybky maji jen "modelove" problemy. Ale zmena typu vyhybek asi pravda nebude, protoze je mame uz nektere nakoupene. Muzu se jeste zeptat na financni rozdil? Daji se koupit i ty 12st jako stavebnice?.
Diky Cipisek
cipisekmp

Příspěvekod mlha » pát 03 črc, 2009 9:06 am

tak jsem psal p.Novotnému,ty veksle jsou za stejný groš,takže 12°nebo 15°jedny peníze
mlha

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 03 črc, 2009 3:49 pm

cipisekmp píše:Ahoj, diky za odpovedi. Jsem rad ze nami zvolene vyhybky maji jen "modelove" problemy. Ale zmena typu vyhybek asi pravda nebude, protoze je mame uz nektere nakoupene. Muzu se jeste zeptat na financni rozdil? Daji se koupit i ty 12st jako stavebnice?.
Diky Cipisek

Hele já od vás ty ostré klidně odkoupím !!
Má-li to pro společnou věc být přínosem tak to rád udělám.
Zdenek Valter

Příspěvekod mlha » sob 04 črc, 2009 9:23 am

ty má irudzi,domluv se s ním
mlha

Příspěvekod Irudzi » sob 04 črc, 2009 10:02 am

Zdenek Valter píše:
cipisekmp píše:Ahoj, diky za odpovedi. Jsem rad ze nami zvolene vyhybky maji jen "modelove" problemy. Ale zmena typu vyhybek asi pravda nebude, protoze je mame uz nektere nakoupene. Muzu se jeste zeptat na financni rozdil? Daji se koupit i ty 12st jako stavebnice?.
Diky Cipisek

Hele já od vás ty ostré klidně odkoupím !!
Má-li to pro společnou věc být přínosem tak to rád udělám.

Dopoledne jsem byl v modeláři a pan Novotný mi ty moje veksle vymění za stavebnice EW3 R1350/12°. Teď ale musím poprosit Milana Ferdiána o přepracování té odbočky, nádraží zřejme zůstane stejné, jen bude o 1m delší. Zdeňku děkuji za ochotu!!!
Irudzi

Příspěvekod JBr » ned 02 srp, 2009 8:37 am

Mohl by prosim nekdo z povolanejsich napsat neco vic o flexi modulech? Byly tu zmineny dve stranky zpet, kdy bylo celkem srozumitelne popsano jak jsou reseny po stavebni strance, ale me by zajimalo napriklad to, jak se resi rozdilna delka kolejnice pri ruznem polomeru oblouku - pripadne zmene smeru oblouku (levy na pravy a obracene). Je tam nejaky vyrovnavaci vysunovaci kus nebo jine udelatko?
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod cipisekmp » sob 21 lis, 2009 9:34 am

Ahoj, tak resime problem u nasi slovacke modulovky a tim je smycka. Sice zaryti modulari skripou zuby, ale na jezdeni doma nam pomalu nic jineho nezbyva. Takze chtel jsem se zeptat na rekneme MINIMALNI prumer smycky. Kdyz sem se dival na netu tak u nekterych par je minimalni radius 600mm. Neocekavam teda ze bych si zrovna takovou masinu porizoval, ale kdyz jsem si skousel nakrestlit na papir smycku s R=500 tak s presahy to je na plose cca 1200*1800. Coz je teda hodne. Tak se ptam, jaky radius by jste rekneme doporucili. Smycka bude zrejme skryta v tunelu, takze lamani vagonu v oblouku nebude videt.
Mejte se Cipisekmp
cipisekmp

Příspěvekod Zdenek Valter » sob 21 lis, 2009 12:26 pm

cipisekmp píše:Ahoj, tak resime problem u nasi slovacke modulovky a tim je smycka. Sice zaryti modulari skripou zuby, ale na jezdeni doma nam pomalu nic jineho nezbyva. Takze chtel jsem se zeptat na rekneme MINIMALNI prumer smycky. Kdyz sem se dival na netu tak u nekterych par je minimalni radius 600mm. Neocekavam teda ze bych si zrovna takovou masinu porizoval, ale kdyz jsem si skousel nakrestlit na papir smycku s R=500 tak s presahy to je na plose cca 1200*1800. Coz je teda hodne. Tak se ptam, jaky radius by jste rekneme doporucili. Smycka bude zrejme skryta v tunelu, takze lamani vagonu v oblouku nebude videt.
Mejte se Cipisekmp

Teda nechci štourat ;-) ale není lepší si postavit malý skryták ?
Ten zabere mnohem méně místa. ;-) ;-)
Pokud ho zakončíte segmentovkou tak nepotřebujete ani vexle ;-)
Pokud smyčku pak bych se přimlouval za poloměr 1m.
Zdenek Valter

Příspěvekod Irudzi » sob 21 lis, 2009 5:58 pm

Cipisku uz jsme o tom spolu mluvili, souhlasim se Zdenkem a jsem pro radeji postavit skrytak!
Irudzi

PředchozíDalší

Zpět na Moduly