Zase jedno kolejiště TT..

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod VoVo » čtv 02 črc, 2009 2:54 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:37 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 02 črc, 2009 3:14 pm

radekkrupka píše:Mě se otevře, musíte asi počkat....pokud vidíte jen textový řádek s názvem odkazu, počkejte ;-)

Čekám, ale pořád mám jen čtvereček s křížkem.

To VoVo, nevím na kolik je tvar MPR daný. Sám jsem kdysi slepil jen první kus hradeb a šest domu coo vycházelo v ABC. Celou MPR jsem viděl celou jen na fotkách, ale myslím, že drží pohromadě včetně řeky (mostu), takže odsun města na skálu jde ztuha.
Radši bych se centru se železnicí úplně vyhnul.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod VoVo » čtv 02 črc, 2009 3:18 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:37 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 02 črc, 2009 3:27 pm

Zkoušel jsem si něco načrtnout a zatím jsem taky skončil na "nedělitelnosti"
Předpokládám, že břehy mají určitou výšku - podle prvního onávrhu bych tipoval cca 6cm, ale stejně je top oříšek.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod Radek » čtv 02 črc, 2009 3:46 pm

Přiznám se, že mám z kombinace kolejiště a vystřihovánek troška smíšené pocity. Dřív to byla pecka, ale dnes když jsou k dispozici jiné materiáli.... Rozhodně nechci nijak srážet vystřihovánky, vždyť sem se jich něco nalepil a každý kdo dotáhne MPR do konce se vším všudy je frajer. Jde jen o to, že vystřihovánky mají jinak ztvárněný detail. Je to trochu jako klobása s koláčem, obojí dobrý - ale spolu...? 8)
Ale je to jen osobní pocit se kterým leckdo nemusí souhlasit, třeba tyto fotky by mě mohli usvědčit, že kecám: http://www.litomysky.cz/kolejiste/TTbacovsky01.htm
Naposledy upravil Radek dne čtv 02 črc, 2009 4:42 pm, celkově upraveno 1
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod Franta Večerník » čtv 02 črc, 2009 4:27 pm

Mpr - tak jak je postavená už moc dělit nejde včetně délky mostu. jsou to ty 2 kusy. Jinak kolejiště je od počátku navrhované dělené na půlky - to jsem technicky už vyřešil, celkem. Samozřejmě, je to návrh, nejsou tam skály, různé terénní vychytávky, bude se to vlnit, jak se dá.
Taky mě zajímá názor na nové nádraží. Chci tam mít dost místa na různé drezíny, pluhy a podobné věci (to se mi vždycky na nádraží líbilo nejvíc)
TT, analog, ČSD a okolí III a IV epocha.
Franta Večerník

Příspěvekod milan ferdián » čtv 02 črc, 2009 4:36 pm

Stejně by musel použit ke stavbě drážních staveb ze stejných vystřihovánek od původního autora R.Vyškovského ,aby zachoval jednolitý ráz všech staveb.Před sebou mám jeho vystřihovánky s názvem "Stavby do kolejiště-Železniční budovy" ,rok vydání 1990,vydalo ALBATROS,které jsou v měřítku 1:140 (měřítko jsem napsal správně).Hodně z vás je zná.Další drážní stavby vycházely průběžně v ABC.
Ke kolejišti neboli ke stanici.Chybně napojeno depo.Vedlejší trať,dejme tomu ,že je napojeno úvrati ,ale potřebuješ přistavováni a odstavování vozů z vedlejší tratě na hlavní.Říční přístav bych ponechal samostatně,napojené jen na hlavní stanici,ale jiným způsobem zaústěné do zhlaví.Vedení vedlejší tratě jsi vystoupal spirálou ,né serpentinou :wink: ,beru alá most (třeba Žampach) a píšeš že končí tato trať smyčkou, ale v jaké výšce :?: To by muselo by být MPR položena ještě výše než ten most (Žampach) ,aby se ta smyčka vedlejší tratě mohla ukrýt pod MPR.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » čtv 02 črc, 2009 6:31 pm

Tak to proberte, vy co na to vidíte :lol: :!: Mně se to prostě neotevře. Ale naštěstí lidí ochotných poradit a podiskutovat nad plánkem je tu stále dost !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod chameleon » čtv 02 črc, 2009 6:38 pm

Jarda H. píše:Tak to proberte, vy co na to vidíte :lol: :!: Mně se to prostě neotevře. Ale naštěstí lidí ochotných poradit a podiskutovat nad plánkem je tu stále dost !

Mě taky ne...škoda...po delší době zajímavé téma a prostor, které se může za pomoci ostatních vyvinout v supr kolejiště...a my u toho nebudem :?
j. :wink:
chameleon

MPR

Příspěvekod milan ferdián » čtv 02 črc, 2009 6:45 pm

Pro ty, co to nemůžou otevřít. :wink:

Obrázek
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Re: MPR

Příspěvekod Jarda H. » čtv 02 črc, 2009 7:01 pm

milan ferdián píše: .....Obrázek

Milane, dík za snahu "otevřít nám oči" :lol: , ale ani tohle mi nejde otevřít :wink: Zůstane bílá stránka (prostor obrázku), dole napsáno HOTOVO a v rohu malý červený křížek ?! Zkrátka NIC, i když první odkaz od Františka hned na úvod, v jeho prvním příspěvku se otevírá bez problémů od začátku ?! A zase až tolik si s PC nerozumím, abych zjistil, čím to je ! Neotevře to ani Mozilla, která navíc ještě něco blokuje, jak mi to píše ?! Holt to nechám na ostatních.

DODATEK : myslím, že tady bude největší potíž vhodně zkombinovat prostor MPR, omezený a tvrdě ohraničený městskými hradbami (alespoň tak je celá vystřihovánka myslím :wink: provedena ?!) a vlastní trať a nádraží ?! V realitě je to vlastně nemožné, neznám v ČR žádné město se 100% hradeb kolem celého města. Vlastně z pohledu historie v době, kdy města byla "uzamčena" v hradbách, tak ani železnice nebyla.

Přesto věřím, že se nějaký kompromis najde :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » čtv 02 črc, 2009 7:09 pm

To fakt už divný,já zde kolejiště normálně otevřu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Franta Večerník » čtv 02 črc, 2009 7:38 pm

A jak by tedy mělo být depo napojeno?
TT, analog, ČSD a okolí III a IV epocha.
Franta Večerník

Příspěvekod MirekTT » čtv 02 črc, 2009 7:43 pm

Franto měl bys nějaké fotky té tvojí MPR? Hoď je třeba na rajče, jestli je to možné. Bylo toho pořád plné ábíčko, tak bych to aspoň jednou rád viděl trochu vcelku. A věřím, že nejen já :D
MirekTT

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 03 črc, 2009 6:59 am

Taky i přes Milanovu snahu zůstávám u čtverečku s křížkem... Škoda.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště