potřeboval bych váš odborný názor a radu. Jsem začínající modelář. Od malička jsem si hrál s kolejištěm, který před hooodně dlouhou dobou vytvořil děda. Jak čas plynul a já si přestal hrát, šlo kolejiště na půdu kde zapadlo v zapomnění pod nánosem beden na ovoce a podobného bordelu. Mě ale před nějakým časem chytlo modelaření, navíc děda tvoří modely mašinek a já chci mít místo na jejich prohánění. A tak sem vyhrabal to staré kolejiště, našel mu sice ne moc kulturní místo na půdě na chalupě(ale za to jediný kde nikomu nebude vadit) a chtěl bych se o prázdninách pustit do práce.
Je v katastrofálním stavu.Naposled na něho někdo sáhnul asi před pěti lety a to jakýmsi pokusem o naznačení silnice.
Teď mi jde o dvě věci, se kterými bych prosil poradit. Zaprvé, jestli nějakým způsobem měnit stávající kolejiště. Neberu teď v úvahu, že musím kompletně opravit krajinu, udělat silnice a podobně. Jde mě teď čistě o ,,plán" kolejiště. Příjde mě takový moc ,,chudý" a jednoduchý. Upřímně, moc se mi nechce všechno bourat a dělat komplet nový, ale i takový rady přijímám..Plechový koleje budou muset bohužel zatím zůstat, mám krabici náhradních, studentský rozpočet mě ale nedovoluje kupovat nové profi koleje.
A za druhé chtěl bych kus, co mě prostor dovoluje přidělat. Na plánku je naznačeno jen co by tam zhruba mělo být. Plánuji udělat jakousi vlečku do továrny a depo. To by mělo vypadat podobně jako depo v Trutnově, to znamená bez rotundy a točny. Rád bych ale nějakým způsobem rozšířil trať z první části. Jenomže vůbec nemám inspiraci jak. Jen mě napadá protáhnout koleje z horní koncový stanice klesáním dolů zpět na hlavní nádraží. Ale nevím jestli je to nejlepší nápad. Pro představu jak v současnosti vypadá kolejiště přikládám fotky.
Takže Vás moc žádám, o každou radu, nápad či kritiku.
Díky moc