Novinky 2009

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod Jarda H. » úte 24 úno, 2009 4:10 pm

Pivrnec78 píše: ..... Cena na netu se lišila oproti zkutečnosti cca o 200-300,- bez poštovného. To mám radši prodejce, který má model dražší, ale cenu dodrží, než cenu levnější, aby nalákal lidi a pak být překvapen, za kolik mi to přijde ...
Osobně si na p. Krestu nemohu stěžovat a mohu ho jen doporučit :!:

Všeobecně - pokud by zboží došlo na dobírku a při rozdílu ceny řádově ve stokorunách, nejdřív bych si zavolal do e-shopu a žádal vysvětlení ! Případně bych po nedůvěryhodném vysvětlení (já osobně) zboží nevyzvedl - dodat zboží za vyšší cenu bez pčedchozího vysvětlení není slušné :!:

Co se týká p.Kresty (hobby-shop) mám stejné zkušenosti - vstřícnost, ochota domluvit se na nestandartním řešení, ... takže i já bych dal známku + a tento obchod doporučil !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod ondras » úte 24 úno, 2009 4:33 pm

Já mám s BENem taky dobré zkušenosti.

Na obchod p.Kresty si nemám jak stěžovat.Ochota k zákazníkům je velice dobrá.Sortimen nabízeného zboží je slušný.Po burze se tam dá zajet tramvají,což mě hlavně těší,když na burze neseženu co potřebuju.
Taky doporučuju tento obchod :!:
H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

Re: A.C.M.E.

Příspěvekod JOHNZ » úte 24 úno, 2009 5:58 pm

michal_n_cz píše:pirátské? Nedá se tvrdit, že A.C.M.E., RailTop, Heris a ještě další značky jsou jedno a to samé, ale rozhodně některé modely těchto výrobců jsou asi stejné nebo ze stejných forem vyrobeny v čínské továrně. Mám lokomotivu o RailTopu a uvnitř je návod od A.C.M.E.

A.C.M.E takové podobné vozy dělá v mnoha provedeních a možná je teď potisknou jako ČD. Záleží taky na tom, do jaké míry to bude sedět, těch vagonů jezdí po Evropě spousta, ale mají různé drobné odlišnosti.
Michal N.

Otázka znie, či aj to ACME je tam po pravde. Riešilo sa to aj na stránke RailTopu, len príslušný článok je už zmazaný.
JOHNZ

Příspěvekod Pivrnec78 » úte 24 úno, 2009 7:03 pm

Petr Zatrepalek píše:S BENem naprostá spokojenost - vždy dodrží co slíbí, ceny sedí tak jak mají, navíc seženou i to co na netu nemají, takže nemám žádný důvod ke stížnostem!

Každý máme své zkušenosti. Já nikomu jeho názory neberu. Pravdou je, že co bylo dříve, dnes již platit nemusí. Nic méně můj názor to již asi nezmění.
H0, analog - konec IV.ep., V.ep. a začátek VI.ep. ... to, co jezdí (jezdilo) a to, co se mi líbí ...
Pivrnec78

Příspěvekod Pivrnec78 » úte 24 úno, 2009 7:10 pm

JOHNZ píše:Otázka znie, či aj to ACME je tam po pravde. Riešilo sa
to aj na stránke RailTopu, len príslušný článok je už zmazaný.

Německy dobře neumím, ale myslíte tento text?

Erneuter Fall von Produkt-Piraterie bei Modern Gala in China ??
Die Muster der CD-Wagen des chinesischen Herstellers Modern Gala von Mitte Januar 2008 beweisen: Obwohl die Produktion von RailTop-Modellen angeblich eingestellt ist, wurden die CD-Modelle mit unseren Formen heimlich fertiggestellt, werden aber nicht ausgeliefert. Warum wohl ??
Offenbar versucht Modern Gala wieder das selbe Spielchen, wie bereits mit Heris Modelleisenbahnen im Jahre 2003. Ein Teil der damaligen Partner von Heris hatten mit Hilfe von Modern Gala - sehr geschickt aber illegal - Plagiate hergestellt. Wichtig: Die Firma RailTop hat sich damals nicht an den Werkzeugen der Firma Heris bereichert, weil wir uns nicht an illegalen Aktionen beteiligen wollten!
Nach Angaben der Firma Alphatrains vom Januar 2008 wurden nun auch die Werkzeuge von Alphatrains bei Modern Gala ohne Einwilligung verschachert.
Der Verdacht liegt nahe, dass Modern Gala dies mit den Werkzeugen der Firma RailTop auch versuchen wird. Der Trick ist sehr simpel und uns schon längst bekannt, aber schwierig zu bekämpfen. So wissen wir von einem der Beteiligten, dass unsere Formen bereits anfangs Januar 2008 einer Firma in Europa zum Kauf angeboten worden sein sollen.
Dies wäre ein Verstoss gegen das Wettbewerbsrecht und würde von unserer Firma mit allen Mitteln bekämpft.
Wir bitten Sie deshalb um Informationen, falls diese Modelle irgendwo ausgestellt oder angeboten werden sollten.
Oberriet, 15.06.2008 / Robert Doll
H0, analog - konec IV.ep., V.ep. a začátek VI.ep. ... to, co jezdí (jezdilo) a to, co se mi líbí ...
Pivrnec78

Příspěvekod George V. » stř 25 úno, 2009 9:24 am

ad Petr Zatrepalek:

Tak, tak. S BENem dobrá zkušenost. Co se týká ceny, tak mám zkušenosti spíše "opačné". Začátkem roku jsem objednával u nich vagónek od Roca, který měli skladem ještě za starou cenu. Napsali mi, že mi jej nemůžou obratem poslat, že je poškozen, ale že mají objednanou další várku (už za nové ceny), tak jestli si počkám, tak mi pošlou nový ještě za původní cenu... Takže asi tak. Jinak od p. Kresty jsem kdysi obdržel dva dosti poškozené modely od Kleinmodelbahn (utržené podvozky, jeden dost fatálně!). Reklamace sice úspěšná, ale tohle by se seriózním prodejcům stávat přeci nemělo... Navíc ty jejich ceny PIKO... :cry:
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 25 úno, 2009 10:52 am

No od nového roku jsem od nich neobjednával - takže díky pohybu kurzu se to s těma cenama určitě hýbalo! Sám jsem zvědavej jak si s tím poradí Michal u Němky a jiných mašin z loňských předobjednávek - jestli má obchodník kalkulované ceny na kurz EUR/CZK z minulého léta, dost na tom prodělá! Už aby ti naši bl... zavedli EUR - všem to jedině prospěje!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod George V. » stř 25 úno, 2009 10:54 am

Michal to nějak zvládnout musí, když ještě někdy k 5. lednu vyhlašoval akci, že kdo si do 11.00 hod. toho dne objedná Roco, bude ho mít ještě za loňský ceny...
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 25 úno, 2009 4:19 pm

Nemky vsichni dostanou za stare ceny. Alespon u me to tak je a dodavam za ceny, ktere jsou platne v dobe objednavky (to plati vseobecne). To ze ROCO vyhlasilo nove ceny v polovine prosince a objednavky z roku 08 prodava na nove ceny je druha vec a bohuzel moje smula. Uz me to netrapi, chce to sportovni pristup :lol:
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod JOHNZ » stř 25 úno, 2009 6:39 pm

Pivrnec78 píše:Německy dobře neumím, ale myslíte tento text?

Presne ten ...
JOHNZ

Příspěvekod MAREKHO » pon 02 bře, 2009 9:18 pm

Od února 09 mají být v prodeji nové dekodéry Lenz s označením + ,fungující s RAILCOM- zobrazení adresy. Ví někdo zasvěcenější něco bližšího ? Pokud jsem napsal něco špatně, tak mě opravte.
Díky všem.
http://www.lenz-elektronik.com/digitalp ... rsicht.php
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod vorisekml » pát 29 kvě, 2009 7:06 pm

VÁŽENÍ BOMBA JE ODJIŠTĚNA ROCO PŘEDSTAVILO PROTOTYP BREJLOVCE, FORMA JE HOTOVÁ. TAKŽE BREJLOVEC BUDE !!!!!
ODKAZ http://www.roco.cc/index.php?id=463
ROLUJTE AŽ NA KONEC- JE TAM !!!!!!!!!
JÁ TOMU POŘÁD NECHTĚL UVĚŘIT, ALE TEĎ UŽ JE TO ASI NA TUTY ŽE BUDE ROCO BREJLOVEC.ŠKODA ŽE JE TEN OBRÁZEK TAK MRŇAVEJ.
H0
vorisekml

Příspěvekod George V. » sob 30 kvě, 2009 4:58 am

Bohužel, jak se zdá, dochází na mé neblahé tušení. To co je na fotce je spíše 753 a ne 754...
George V.

Příspěvekod vorisekml » sob 30 kvě, 2009 5:54 pm

Je to špatně vidět ale mě se zdá že jsou písečníky na rámu před vzduchojem, ale zase je vidět hladké čelo pod okny. Jaksi není vidět ta charakteristická mřížka. Tak nevím.
Já jsem rád že je forma se závěskami. Alspoň jsou otevřené dveře k plnohodnotné verzi ČSD. Ať už to bude 4kovej nebo 3kovej. Hlavně že to bude jezdit v ROCO kvalitě. Nikdy se nezavděčí všem. Vždy bude prostor pro předělávky. A to mě baví.
A DÁM SEM ODKAZ NA HEZKÝ FOTKY MAŠIN CO PROŠLY CHOMUTOVEM.
ODKAZ ZDE- http://www.cykloplaz.wbs.cz/Depo_Chomut ... a_era.html
H0
vorisekml

Příspěvekod Michal Dalecký » sob 30 kvě, 2009 7:05 pm

vorisekml píše:VÁŽENÍ BOMBA JE ODJIŠTĚNA ROCO PŘEDSTAVILO PROTOTYP BREJLOVCE, FORMA JE HOTOVÁ. TAKŽE BREJLOVEC BUDE !!!!!
ODKAZ http://www.roco.cc/index.php?id=463
ROLUJTE AŽ NA KONEC- JE TAM !!!!!!!!!
JÁ TOMU POŘÁD NECHTĚL UVĚŘIT, ALE TEĎ UŽ JE TO ASI NA TUTY ŽE BUDE ROCO BREJLOVEC.ŠKODA ŽE JE TEN OBRÁZEK TAK MRŇAVEJ.
Kdyz uz je model v tomto stavu, tak se pokusim zjistit vic. Pokud tedy bude vule pustit nejake info z jejich strany :wink:
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)