DISKUZE - Novinky TT 2026 (komentáře k novinkovému vláknu at

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DISKUZE - Novinky TT 2026 (komentáře k novinkovému vlákn

Příspěvekod Sarge » pon 28 zář, 2026 3:26 pm

Popravde ac bych byl rad, nejsem si moc jistý jestli je to pro PIKO finančně zajímavé. Nemám žádná tvrdá data, jen osobní pocit ale nejsem si jistý, jak moc se jim to Laminátko Plecháčové dobrodružství vyplatilo. :(
Sarge

Příspěvekod vorech » pon 28 zář, 2026 7:21 pm

Sarge píše:Popravde ac bych byl rad, nejsem si moc jistý jestli je to pro PIKO finančně zajímavé. Nemám žádná tvrdá data, jen osobní pocit ale nejsem si jistý, jak moc se jim to Laminátko Plecháčové dobrodružství vyplatilo. :(

tak jen za mě je to 5 kousků, pokud budou další barevné mutace v VI epoše,zas koupím. Střídavých mašin není nikdy dost.
Takže já jsem v té vaší otázce optimista.
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod Stanin » pon 28 zář, 2026 7:30 pm

Taky mě hned napadlo, že ho vydra teď v Lipsku Piko. Jinak odpověď na otázku, jestli se Piku v TT u českých předloh daří, taky zajímala.
Stanin

Příspěvekod Sarge » pon 28 zář, 2026 7:44 pm

To me z Laminatek chybi jen jedna. Plechace mam jen toho prvniho. Snazim se jen dedukovat z toho jak u Laminatek spadla cena a u plechacu se drzi a skoro zadny prodejce je ani moc nedrzi skladem. Hlavne ty lonske a letosni taky nic moc. Jestli zkousi ruzne cenove politiky, nebo jich vyrobily tak rozdilne mnozstvi... Do konce roku se snad stihnu polepsit a PIKO jeste podporit.
Sarge

Příspěvekod hank » stř 30 zář, 2026 9:59 am

ROCO je s tou 455.2 srandovní: Nejdřív do katalogu napíšou, že insgesamt waren es etwa 26 Lokomotiven a pak klidně přilepí na mašinu tabulku s číslem 455.244. :? :roll:

Edit: Na obrázku v newsletteru od Elriwa je ale 455.224. Tak se doufám ROCO jenom upsalo v textu popisu v novinkovém katalogu. Zdaleka nejsou jediní, kde po automatické (AI?) editaci textů už živý člověk nekontroluje nic... :roll:
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod vorech » stř 30 zář, 2026 4:04 pm

tak můžeme očekávat Railjet v ČD v příštích letech
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod cliftorr » stř 30 zář, 2026 6:48 pm

Sarge píše:To me z Laminatek chybi jen jedna. Plechace mam jen toho prvniho. Snazim se jen dedukovat z toho jak u Laminatek spadla cena a u plechacu se drzi a skoro zadny prodejce je ani moc nedrzi skladem. Hlavne ty lonske a letosni taky nic moc. Jestli zkousi ruzne cenove politiky, nebo jich vyrobily tak rozdilne mnozstvi... Do konce roku se snad stihnu polepsit a PIKO jeste podporit.

náhodou nechybí ti tato Laminátka ? :
https://www.sportsarka.cz/fotky24799/fo ... na--1.webp
cliftorr

Příspěvekod Sarge » stř 30 zář, 2026 7:37 pm

Nn tahle.
https://www.itvlaky.cz/tt-el-lok/tt-tt- ... iko-47548/
Abych ale tema zase trochu nakolejil, neb tu neni samostatne vlakno k novinkam roku 27.
Co si myslite o "limitce" Bardotky o 555 kusech? Premyslim co tim Roco sleduje ze chteji udelat nejakou novou exkluzivni radu ktera je exkluzivni hlavne tim ze tam bude cislovany certifikat? Jinak mam z popisu prelozenem na webu, neb nemcinou nevladnu, ze se v nicem od klasicke tovarni lisit nebude?
Zaroven mi delaji radost vozy CD ktere jsem u Tilligu propadl. Zaroven cena proti uletum od Tilligu je prijemna a maji odenme palec nahoru ze se pousti do tohoto relativne okrajoveho obdobi.
Na druhou stranu to zacina znamenat potencialni kombinace vozu Roco a Tillig v jedne souprave, pokud teda zeleno bile nebudu pouzivat taky exkluzivne jen Roco... Nastesti dava smysl v jednu chvili jezdit jen jednu epochu. :) Ale na vizual Tilligu uz jsem si vic zvykl. No a sluzebak samozrejme potesi, stejne jako nove 810. Jen teda cena pripojneho vozu mohla byt... Prijemnejai...
Sarge

Příspěvekod Colonel32 » stř 30 zář, 2026 7:43 pm

Jednorázová, přísně limitovaná edice s výrazným nátěrem typu „blesk“
První model v řadě „ROCO COLLECTOR’S EDITION“ v měřítku TT
Vícebarevné provedení zadní stěny kabiny strojvedoucího
Součástí jsou uzavřené kryty pod nárazníky (tzv. pluhy) pro věrný vzhled při vystavení ve vitríně
Přepínatelné přední a zadní světlomety v digitálním režimu

ROCO COLLECTOR’S EDITION – Ikony železniční historie v exkluzivním sběratelském provedení. S novou řadou COLLECTOR’S EDITION vrací společnost ROCO k životu legendární lokomotivy v měřítku TT. Každý model vychází v přísně limitované edici pouhých 555 kusů a vyznačuje se detailním zpracováním, nejmodernější technologií a dokonalou kompatibilitou s rozsáhlým sortimentem kolejových vozidel ROCO. Každý model z edice COLLECTOR’S EDITION je dodáván v prémiovém balení s exkluzivním ochranným pouzdrem a obsahuje číslovaný certifikát pravosti. Výsledkem je jedinečný sběratelský kousek, který působivým způsobem uchovává železniční historii v měřítku TT.
---------------------------------------
Tolik říká automatický překladač.
Colonel32

Příspěvekod Sarge » stř 30 zář, 2026 8:01 pm

Díky. To víceméně říká i popisek v obchodě. Pořád ale platí otázka v čem je model exkluzivní? Zajímavý nátěr, ano. Ale výměnné pluhy nebo záslepka místo spřáhla, to bývá "běžně" ne? Palec nahoru za ten potisk zadní stěny. Spolu s čirým zasklením mi to přijde jako poměrně levný způsob jak posunout model o kus dál a zhlavy si nevybavuju jestli to Rooc v tt udělalo už někde jinde krom 810.
Sarge

Příspěvekod carter88 » stř 30 zář, 2026 8:15 pm

Sarge píše:Díky. To víceméně říká i popisek v obchodě. Pořád ale platí otázka v čem je model exkluzivní? Zajímavý nátěr, ano. Ale výměnné pluhy nebo záslepka místo spřáhla, to bývá "běžně" ne? Palec nahoru za ten potisk zadní stěny. Spolu s čirým zasklením mi to přijde jako poměrně levný způsob jak posunout model o kus dál a zhlavy si nevybavuju jestli to Rooc v tt udělalo už někde jinde krom 810.

Exluzivní je v množství. Prostě 555 kusů a fertig. Víc nebude. Ani v běžném balení. Prostě, limitovaná edice.
carter88

Příspěvekod vorech » stř 30 zář, 2026 8:18 pm

k téhle jsem si nechal udělat potisky čdc a lze ji provozovat v VI epoše
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)