Nějakou dobu už tuto diskusi sleduji a není mi z toho úplně dobře po těle. Jestli si to dobře pamatuju ( nechce se mi znovu číst celé vlákno ), tak někomu se střecha propálila u jednoho z několika stojících vozů při zapnutém osvětlení, aniž by s vozy nějak manipuloval. Tedy ani je zřejmě v danou dobu neprogramoval. Pokud by tedy mohlo vlivem špatného programu dojít k dlouhodobému sepnutí obvodu s výkonovým odporem, který by se rozehřál natolik, aby zdeformoval střechu - hrozí tady reálné nebezpečí, že se tato chyba projeví náhodně u kteréhokoliv vozu, i když momentálně se zdá všechno v pořádku. Takže se může stát, že X zapnutí osvětlení ( nebo jen X přivedení napětí z kolejí na elektroniku desky ) nic nezpůsobí a jednou ( klidně za rok, za dva, za pět let - obzvlášť, pokud vozy nestojí na kolejích pod napětím často ), se špatný SW dostane do stavu, kdy se obvod s odporem trvale sepne a odpor se rozpálí na vysokou teplotu a krásný vůz za nemalé peníze zničí .....

A pokud tomu tak je ( chyba SW, která toto dokáže způsobit ), tak nemusí pomoct ani testování. Možná totiž nepůjde o to, jak dlouho vůz svítí, ale o počet zapnutí a vypnutí elektroniky, než nastane kritická chyba. Pokud by moje teorie byla správná, je nebezpečí, že dříve nebo později může takto skončit
každý dodaný vůz

To není hezká představa.....