PacoMouseCYD

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: PacoMouseCYD

Příspěvekod kpt.Budha » sob 20 čer, 2026 7:49 pm

Třeba by to pomohlo i někomu dalšímu, minimálně stejně hloupému jako jsem já :D Když jsem tu nabíječku poněkolikáté odpájel a připájel, tak jsem znovu usednul ke googlu a první odkaz byl, že nabíjecí modul je tak chytrý, že nefunguje s rychlonabíječkami...teda spíš naopak. Nicméně po použití kabelu USB-A/C najednou vše běží...
kpt.Budha

Příspěvekod BohousP » sob 20 čer, 2026 8:24 pm

Pokud jsi připojoval nabíječku s PD výstupem (power delivery - konektor type C), tak ta potřebuje informací, kolik od ní nabíjený přístroj očekává. Bez toho nepustí nic, aby ochránila zátěž. Jinak může až do 20V (nejnovější do 48V). Na to, aby pustila jen 5V stačí do konektoru přístroje přidat dva odpory 5k1 mezi piny CC1 - GND a CC2 - GND.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod kpt.Budha » sob 20 čer, 2026 8:36 pm

Ano, to už teď vím...ale jak bych měl poznat, že zrovna tento nabíjecí modul tu informaci nedá (když je to na ten konektor, tak bych to tak nějak očekával, že to bude mít ošéfované). Pořád se mi zdá, že minimální nutná šíře vědomostí je v tomto modelářství opravdu hodně velká :D
kpt.Budha

Příspěvekod fulda » sob 27 čer, 2026 5:41 pm

Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod jipol57 » sob 27 čer, 2026 8:17 pm

Móóóóóóc děkuji autorovi -autorům. Vše co jsem si přál je obsaženo.

Chvíli mně trvalo, než jsem se zase dostal do toho programování arduina, ale nakonec se to povedlo. Alzheimer, ještě není v tak pokročilém stavu :D
Byl to jen takový vizuální nedostatek, ta ručička rychloměru, při 28 stupních. Už neskočí hned přes tři stupně, ale pěkně po jednom.
A v tlačítku přibylo "nouzové zastavení" a "rychlobrzda". Vyzkouším to až ráno, abych nebudil sousedy. Ale předpokládám, že nouzové zastavení, je zastavení všech vlaků, bez vypnutí napájení. To jsem si hlavně přál.
Rychlobrzda bude předpokládám okamžité zastavení té, kterou zrovna ovládám.

Při tom programování mě zase vyvedlo z míry hlášení na konci, ale nebylo oranžové, tak to asi nebylo chybové. Vůbec tomu nerozumím.
Sketch uses 1238120 bytes (94%) of program storage space. Maximum is 1310720 bytes.
Global variables use 79968 bytes (24%) of dynamic memory, leaving 247712 bytes for local variables. Maximum is 327680 bytes.

Měl jsem strach, že to nepůjde, ale CYD to přijmul. Naládoval jsem to přes SD.
jipol57

Příspěvekod jipol57 » ned 28 čer, 2026 9:03 am

Odzkoušeno, a jak jsem předpokládal u nouzových zastavení. Nastavení "rychlobrzda" zastaví okamžitě ovládanou loko, já mám nejraději zastavení všeho, když se náhodně blíží ke srážce, nějaké kterou zrovna neovládám. A bez vypnutí napájení.

Dovolím si tvrdit, že je to doposud nejlepší ovladač. Možná mu konkuruje ESU Mobile Control, moc ho neznám, ale na rychlost mně vyhovuje enkoder, který je použitý taky pro jiný výběr. Dost podobný je Zavavův TCS, ale má nějaké chyby, a autora nemůžu dohnat k nápravě.
jipol57

Příspěvekod kpt.Budha » ned 05 črc, 2026 9:46 pm

Zkusím ještě jednou nenápadně nadhodit dotaz ohledně funkcí - tlačítko/vypínač. Stále mi to není jasné, jak bych to měl na ovladači zprovoznit? Má to nějaké řešení? Moc díky.
kpt.Budha

Předchozí

Zpět na DCC v praxi