Po své prvotině v digitalizaci (Tillig TT Arriva) a hned řešení vzniklých problémů, jsem tomu dal další šanci a zkusil jsem zdigitalizovat další model a sice novinku od Tilliga - Vectron Dual mode.
Bohužel, opět se nedaří a zase jsou problémy. Vložil jsem do něj doporučovaný dekodér ZIMO - MN180N18. Po připojení k DCC ihned slabě svítí LED na obou čelech určené pro červená světla (v kroužku). Po zvolení libovolného směru, se standardně rozsvítí bílé LED a červená na patřičném čele se rozsvítí o trochu více, ale rozhodně to není tak jak v Analogu, kdy je opravdu vidět, že červené při jízdě svítí. Červená LED na čele, kde v tu chvíli svítí bílé stále slaboulince svítí dál.
Teda, že s digitálem jsou takovéhle problémy, že zatím u každého modelu po vložení dekodéru něco nefunguje, jsem tedy opravdu nečekal. Prosím tedy znovu o radu, co s tím. Je chyba v modelu, nebo se musí někde něco nastavit, aby ty červené svítili tak jak mají, nebo to je prostě při DCC provozu vlastnost a holt to tak je?