Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
HonzaM píše:... selžou—li veškeré pokusy, přečtěte si návod...
fulda píše:Vzhledem k tomu, že jsem nic takového neviděl a neumím si to představit, tak bych tě asi poprosil o nějaké video.
fulda píše:Něco takového jsem neviděl. Ale první, na co bych se podíval je napájecí zdroj.
Respektive - chová se to stejně v zásuvce LocoNet-T i LocoNet-B?
Zippich píše:fulda píše:Něco takového jsem neviděl. Ale první, na co bych se podíval je napájecí zdroj.
LocoNet-T i LocoNet-B se chovají stejně. Zdroj dává 16,5V, ale v kolejích jsem naměřil jen kolísajících 5,5...
Ivan píše:Honzo, nedělal bych tak unáhlené závěry.
Zkusil bych jednoduché testy:
- jiný kabel?
- jiný ovladač?
- Daisy připojit k jiné centrále?
Tímto lze pravděpodobně identifikovat původce problému a pak řešit dál.
A multimetrem DCC napětí skutečně nelze změřit, jak píše Honza.
HonzaM píše:Zippich píše:fulda píše:Něco takového jsem neviděl. Ale první, na co bych se podíval je napájecí zdroj.
LocoNet-T i LocoNet-B se chovají stejně. Zdroj dává 16,5V, ale v kolejích jsem naměřil jen kolísajících 5,5...
Jak napětí měŕíš? Kolejové napájení má obdélníkový průběh a běžný multimetr při měření střídavého napětí naměří obvykle vyšší hodnotu. Bylo by dobře se podívat na kolejový výstup osciloskopem. Ten problém se objevil náhle, předtím centrála fungovala dobře? U zásuvky LocoNet B je na vodičích 1 a 6 Rail Sync odpovídající průběhu kolejového signálu, u zásuvky LocoNet T je tam napájecí napětí pro ovladače.. V Tvém pŕípadě jde zřejmě o závadu vestavěného boosteru kolejového napájení. Kolejové napájení má být stejné i když není připojen žádný ovladač.
Zdenek Valter píše:Ivan píše:Honzo, nedělal bych tak unáhlené závěry.
- jiný kabel?
- jiný ovladač?
No pokud má multimetr True RMS tak to napětí změříš.
Ivan píše:Honzo, nedělal bych tak unáhlené závěry.
- jiný kabel?
- jiný ovladač?
HonzaM píše:Jak napětí měŕíš? Kolejové napájení má obdélníkový průběh a běžný multimetr při měření střídavého napětí naměří obvykle vyšší hodnotu. Bylo by dobře se podívat na kolejový výstup osciloskopem. Ten problém se objevil náhle, předtím centrála fungovala dobře? U zásuvky LocoNet B je na vodičích 1 a 6 Rail Sync odpovídající průběhu kolejového signálu, u zásuvky LocoNet T je tam napájecí napětí pro ovladače.. V Tvém pŕípadě jde zřejmě o závadu vestavěného boosteru kolejového napájení. Kolejové napájení má být stejné i když není připojen žádný ovladač.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník