od petr2023 » pát 05 čer, 2026 8:15 am
Večer až budu doma, tak pošlu fotku skutečnosti. Každopádně níže přikládám, alespoň obrázek z návodu. Vnitřní osvětlení přestalo normálně svítit v té polovině, kde není motor. Odpory pro horní světlomet se zahřívají v obou sekcích - záleží samozřejmě podle směru jízdy. Nic méně, úplně jsem to zatím neudělal, každopádně až budu doma, tak osahám i ostatní rezistory, jestli se také tak zahřívají, tj. ty pro dolní světla, jak červená, tak žlutá a také pro vnitřní osvětlení na druhé půlce, kde to zatím svítí normálně.
Co se zkratu týká, tak to samozřejmě nemohu vyloučit, ale nepředpokládám, protože jediné co se změnilo, že jsem vyjmul analogovou propojku a vložil ten dekodér. Až po nějaké chvíli jsem si všiml, že to v téhle půlce přestalo svítit. Proto jsem model znovu otevřel (tentokrát komplet celý - pro dekodér stačí jen oddělat šedou část střechy) a začal hledat, kde je problém, proč to přestalo v té půlce svítit. No a při tom jsem přišel na ten další problém s těmi přehřívajícími se odpory.
Ještě si říkám, jestli to přehřívání nemůže být díky tomu Rocu, které je napájené z jejich adaptéru, kde uvádí 18V, tzn. že do kolejí půjde třeba 16V. Tillig a myslím, že i Piko uvádí, že by do lokomotiv nemělo jít víc jak 14V. Ale to by přeci měli mít problém pak úplně všichni, což mi přijde divné a tedy předpokládám, že modely by to měli být schopné zvládnout.
- Přílohy
-

Láska z dětství je silnější než jsem si myslel a tak po 20 letech znovu začínám.