"RYBÁKY" EL-HO/ROCO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: "RYBÁKY" EL-HO/ROCO

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 29 dub, 2026 3:36 pm

Pan Dalecký to má ve svém obchodu ambmodely.cz uvedeno jako sety EL-HO 26xxxx.
Jen pro info, katalogová čísla pětivozových setů 260001 a 260051 jsem si vymyslel při importu Rybáků EL-H0 do eshopu :D Výrobce katalogová čísla setů neměl.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Mcx » čtv 28 kvě, 2026 10:44 am

Za 354.136 vypadají Rybáky EL-HO parádně, byť je to jen na vyzkoušení Dsd III epochy a Be IV epochy.
ryb_06.jpg

ryb_08.jpg

ryb_09.jpg
Naposledy upravil Mcx dne čtv 28 kvě, 2026 11:29 am, celkově upraveno 2
Mcx

Příspěvekod Mcx » čtv 28 kvě, 2026 10:58 am

Ale sluší jim to i s Pielstickem, samozřejmě Dsd by měl být IV epochy, ale pro představu paráda, za nimi předchůdce Rybáků - Be s dřevěnou skříní opět III epochy..... zkoušky tu směs snesou.
Jízdní vlastnosti Rybáků EL-HO parádní, uložení náprav v kovu - jezdí lehce. Nýtování plechů střechy ke kružinám znázorněno decentně, působí přirozeně.
ryb_07.jpg

přelom 70. a 80. let minulého století, běžný osobní vlak Opava - Hlučín u vjezdu do Hlučína 8x Rybák + služební samozřejmě taky Rybák (foto J.Bek), v čele už poněkud jetá T466.0198
ryb_10.jpg
Mcx

Příspěvekod jirie123 » čtv 28 kvě, 2026 12:38 pm

Takže termín prodeje v červnu by měl být O.K. ???
jirie123

Příspěvekod jipol57 » čtv 28 kvě, 2026 6:39 pm

Rybáky jezdily taky s Bardotkama, Brno - Jihlava.
Taky s Karkulema, Brno - Znojmo. Karkule - Rybáci a postrková Karkule. V Hrušovanech n/J, se nemuselo přepřahat.
jipol57

Příspěvekod Jindřich Bek » pon 01 čer, 2026 8:00 pm

Mcx píše:Ale sluší jim to i s Pielstickem, samozřejmě Dsd by měl být IV epochy, ale pro představu paráda, za nimi předchůdce Rybáků - Be s dřevěnou skříní opět III epochy..... zkoušky tu směs snesou.
Jízdní vlastnosti Rybáků EL-HO parádní, uložení náprav v kovu - jezdí lehce. Nýtování plechů střechy ke kružinám znázorněno decentně, působí přirozeně.
ryb_07.jpg

přelom 70. a 80. let minulého století, běžný osobní vlak Opava - Hlučín u vjezdu do Hlučína 8x Rybák + služební samozřejmě taky Rybák (foto J.Bek), v čele už poněkud jetá T466.0198
ryb_10.jpg

K fotografiji skutečného vlaku s "Rybáky" u dnes již dávno neexistujícího vjezdového návěstidla do žst. Hlučín a jako autor snímku dodávám, že služební vůz je z druhé série vozů Dsd , s úzkou skříní a s vyhlídkovými okny. V úseku Opava v.n. - Kravaře ve Slezsku u Os s odjezdem z Opavy cca 15.02 byl ještě přivěšený M152.0 + 2 x Blm jako posila pro MOs Kravaře - Chuchelná. Rybáky u Vozového depa Ostrava skončily s odchodem Pielsticků na jižní Moravu a příchodem T466.2 které neměly parní topení. Nastala doba krátkých vozů řady Balm.
Jindřich Bek

Příspěvekod Mcx » stř 05 srp, 2026 11:37 am

rybaky.jpg
Mcx

Příspěvekod Matěj » pát 07 srp, 2026 5:07 am

Už se nemůžu dočkat.
Matěj

Příspěvekod Matěj » stř 12 srp, 2026 5:07 am

Modely jsou doma k mé maximální spokojenosti. Konečně jsme se dočkali perfektně provedených Rybáků . EL-H0 Bravo!
Matěj

Příspěvekod Kerberos » čtv 13 srp, 2026 7:51 pm

Úžasný....

Dopřál jsem si digitální

Tvarově sedí, odstíny barev OK, krásný detaily, nízký jízdní odpor, dobře zvládají výhybky...
Krapet mezera mezi vozy, ale jen dobře. Ve výhybkách je to na těsno, dobře vědí proč tam ta mezírka je....
Osvětlení krásné, žluté. Ne ty modrý LEDky.... Neblikají....

Dobře utracené peníze....
Kerberos

Příspěvekod Rudolf » pát 14 srp, 2026 9:20 am

Je k nim nějaký popis dekodéru ?
Ruda
Rudolf

Příspěvekod Jan Ryvola » pát 14 srp, 2026 6:20 pm

Zdravím všechny majitele vozu Rybák.
I já jsem se stal majitelem digitální verze. U jednoho vozu je na PCB výrobní chyba, jejichž výsledkem je zkrat a zdeformovaná střecha modelu. Již řeším reklamaci s p.Daleckým. Nicméně po této zkušenosti jsem vyzkoušel osvětlení i u všech ostatních DCC vozů. Po cca hodině svícení jsem si všimnul, že střechy všech vozů jsou trošku teplé. K deformaci střechy nedochází a všechny DCC funkce pro osvětlení jsou funkční. Jen pro úplnost uvádím, že v kolejích je 16V, takže žádné nadměrné napětí vozy nenapájí.
Jan Ryvola

Příspěvekod jipol57 » pát 14 srp, 2026 7:10 pm

Popis, včetně nastavení dekodéru samozřejmě je. Je docela jednoduchý, teda jestli nemá nějaké skryté funkce. Ale nenapadá mě, co by ještě mohlo být k nastavování.
Snížil jsem intenzitu svícení na CV50,10 a CV107,1. Ty malé žárovky na skutečných Rybácích, byly jak bludičky.
Ryb EL-HO.jpg

Toho zahřívání, jsem si ani nevšimnul, ale možtá taky proto, že jsem snížil intenzitu svícení.
Jsou to perfektní modely, hned jsem si vyměnil nárazníky za hranaté, které jsou v příbalu. Kromě přechodových můstků a spřáhel, tam jsou 2 náhradní kulaté. Hranaté jsou přesně, a trochu jsem měl obavy, aby se Číňan nespletl v počítání. Byly všechny.
Líbí se mně, že mají pevné nápravy. S otočnými mívám prolémy na angličácích, když při jízdě přímo, se na středním křížení, náprava otočí a jede bokem. Všechny dlouhé 2osé vagony s otočnými nápravami, jsem znehybnil. je tak trochu odpor v obloucích, ale na angličáku jedou kam mají.
Jízdní vlastnosti jsou nadmíru bezvadné. Projel jsem sunutím i ty moje nejsložitější výhybky na zhlavích, a bez jediné kolize.

Teď je mně líto mých LUTO a Pečky Rybáků, kterým jsem zlepšil jízdní vlatnosti, a vyměnil kinematiky. Docela jsem s nimi byl spokojený. Ale když je spojím dohromady s těmihle, tak působí dost humpolácky. A jsou i širší, než by měly být, a mají dost výrazné okapy nad dveřmi. Nikdy mně to nepřipadalo špatně, až teď v porovnání s lepšími. Ale zbavovat se jich nebudu.
jipol57

Příspěvekod jipol57 » pát 14 srp, 2026 7:23 pm

Ještě doplním. Jak píše kolega Kerberos, o mezerách mezi nárazníky, tak mně to nepřipadá. Aspoň s krátkými FLM, které používám. Něco přes 1mm, stejně jako u ostatních.
A přestože nemají žádný kondík, při odebrání z kolejí okamžitě zhasnou, tak při jízdě jsem nezpozoroval sebemenší bliknutí.
Jsou trochu dražší, ale kvalita se musí zaplatit. A taky žádné dolepování doplňků, vše tam je.
Jen je možnost výměny nárazníků a přechodových můstků.
jipol57

Příspěvekod horak » pát 14 srp, 2026 9:29 pm

Rudolf píše:Je k nim nějaký popis dekodéru ?
Ruda

Existuje oficiálne PDF od ROCO k pripravovanému 4-setu. Je tam aj tabuľka CV.
Viac informácií o CV tam však nie je. Škoda...
Tu je: https://www.roco.cc/static/frontend/Cas ... 282920.pdf
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)