PacoMouseCYD

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: PacoMouseCYD

Příspěvekod fulda » pát 01 kvě, 2026 5:53 pm

Tento způsob editování je v licenci vyloučen, takže moc odpovědí nečekej.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Hýta » sob 02 kvě, 2026 8:20 am

fulda píše:Tento způsob editování je v licenci vyloučen, takže moc odpovědí nečekej.

Aha, evidentně nejsem zvyklý číst licence, což je moje blbost. V tom případě jsem spokojený a nebudu do toho vrtat. Přání autora respektuju.
Hýta

Příspěvekod jipol57 » sob 02 kvě, 2026 9:54 am

Když už to Hýta nakousnul, ikonky pro funkce jsou omezeny jen žlutou a černou? Červená světýlka konců by se hodila. Ale není to tak důležité.
jipol57

Příspěvekod fulda » sob 02 kvě, 2026 2:42 pm

Ikony funkcí jsou popsané v manuálu. Hlavně je tam napsáno, proč jsou takové jaké jsou. Je to ta kompatibilita s EcOSem.
fulda

Příspěvekod kpt.Budha » úte 05 kvě, 2026 6:37 pm

Pánové, prosím, opět jedna hloupá otázka - dá se u tohoto ovladače někde nastavit u funkcí, zda mají být jako tlačítko nebo jako vypínač? Nebo jsem zblblý z počítačového ovládání a u ovladačů toto na výběr není? Moc díky
kpt.Budha

Příspěvekod jipol57 » stř 06 kvě, 2026 11:33 am

Taky jsem tohle zkoušel, ale asi to (zatím), nastavit nejde. Třeba Fulda naznačí, že by při nějakém update, mohlo být. Ale byl by to taky zásah do souboru .cvs, kde jsou funkce pro loko uloženy. Ale třeba by stačilo jen u čísla ikonky nastavit 7 bít, který by určoval nastavení funkce spínač/tlačítko.

A ještě k tomu skoku 1. stupně, přes 3. Při 28 rychlostních stupních. Jak už jsem psal minule.
Zkusil jsem nastavit maximální rychlost loko 28km/h. Což by mělo být, krok enkodéru = stupeň = km/h (s polohou ručky).
A skáče to trochu divně.
Krok enkoderu - stupeň - km/h.
0 - 0 - 0km
1 - 1 - 3km rozdíl 2
...
7 - 7 - 9km
8 - 8 - 9km rozdíl 1
...
17 - 17 - 18km
18 - 18 - 18km vyrovnáno
---
28 - 28 - 28km

Je tam v programu určitě nějaké přepočítávání stupňů na km, ale nechápu proč. Jen mě napadá, že je to psáno na nějaké pseudo z21, pro centrály, které simulují z21. Já mám čistokrevnou z21 ROCO, a takhle mně to zprvu přidává km.
Má k tom u někdo z odborníků nějaké vysvětlení, proč je to takhle přepočítáváno?
jipol57

Příspěvekod fulda » stř 06 kvě, 2026 11:58 am

Ahoj,

jsme trochu daleko z rozsahu konference, ale neva.
Když vláčkaři řeknou, že mají 28 jízdních stupňů, tak to znamená, že počítají pouze jízdní. K tomu ještě 4 stojící, celkem tedy z pohledu programu je tu 32 rychlostních kroků, ze kterých je 28 jízdních.
Takže lineární mapu by jsi dostal. pokud by jsi si nastavil 32km/h.

A aby jsi to měl ještě jednodušší, tak v programu se velmi často používá funkce map(), která je známá svou poťouchlostí.
fulda

Příspěvekod Hýta » stř 06 kvě, 2026 3:36 pm

kpt.Budha píše:Pánové, prosím, opět jedna hloupá otázka - dá se u tohoto ovladače někde nastavit u funkcí, zda mají být jako tlačítko nebo jako vypínač? Nebo jsem zblblý z počítačového ovládání a u ovladačů toto na výběr není? Moc díky

U mě se dá nastavit tlačítko/vypínač pro funkce lokomotivy v aplikaci centrály (TCS-2) a to, potom přebírají ovladače (ROCOmouse, PacoMouseCYD).
Hýta

Předchozí

Zpět na DCC v praxi