Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
jipol57 píše:Nene nic by se změnit nemělo, až na ten symbol baterky.
Nedotýká se ti spoj vedlejšího pinu? Mě se to stalo. Aniž bych to zkoušel, vždy si multimetrem prověřím, že jsem něco nevyzkratoval. Viditelné to nebylo, vodivé ano.
Pro mě to není žádná novota, pájet titěrné věci, samozřejmě s lupou. Troufnu si i na výměnu trazistoru v dekodéru. Ale vždycky proměřuji, před použitím.
jipol57 píše:Hýta: Hlavně jde o to aby PacoMouse viděl centrálu. Po zapnutí vyhledat WIFI v okně SSID, tam zvolit její název, pak heslo.
Já TCS mám, ale vůbec ji nepoužívám. Je to nějaký prototyp, který mi Zavovi nechal jen tak. Musel byh ji oživit, ale ke kolejišti bych ji nechtěl připojovat.
Hýta píše:Ale na displeji svítí ON/OFF symbol fialově a nelze vybrat lokomotivu ani příslušenství.
fulda píše:Hýta píše:Ale na displeji svítí ON/OFF symbol fialově a nelze vybrat lokomotivu ani příslušenství.
Najdi si v návodu slovo "zámek".
Máš ovladač zamčený v režimu host a hosti nemají co vybírat lokomotivy a vypínat napájení.
// If colours are inverted (white shows as black) then uncomment one of the next
// 2 lines try both options, one of the options should correct the inversion.#define TFT_INVERSION_ON
// #define TFT_INVERSION_OFF//#define TFT_INVERSION_ON
#define TFT_INVERSION_OFFfulda píše:S trochou úprav na ovladači displeje se nám nečekaně zlepšil obraz.
Pater píše:fulda píše:S trochou úprav na ovladači displeje se nám nečekaně zlepšil obraz.
To se mi líbí. Mohli bychom vědět o jaké úpravy se jednalo?
Pater píše:To se mění v nastavení v souboru User_Setup.h v adresáři C:\Users\User\Documents\Arduino\libraries\TFT_eSPI
najdi popis :
- Kód: Vybrat vše
// If colours are inverted (white shows as black) then uncomment one of the next
// 2 lines try both options, one of the options should correct the inversion.
pak najdi:
#define TFT_INVERSION_ON
// #define TFT_INVERSION_OFF
a změň na :
//#define TFT_INVERSION_ON
#define TFT_INVERSION_OFF
nebo naopak. Po kompilaci a nahrání programu, budou barvy správně.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník