Moderátor: Michal Dalecký
Ivan píše:Záleží na centrále, některé umí jízdu typu postrk, takže ovládáš jedním ovladačem dvě loko a různými CV. Zde mi to však připadá zbytečně komplikované a myslím si, že budou obě loko z výroby pod jedním CV, ať s jedním ( můj tip), nebo dvěma dekodéry.
Ad ladí neladí, i skutečné loko k sobě někdy ladí více a někdy méně
Ivan píše:Martin70 píše: Záleží na centrále, některé umí jízdu typu postrk, takže ovládáš jedním ovladačem dvě loko a různými CV. Zde mi to však připadá zbytečně komplikované a myslím si, že budou obě loko z výroby pod jedním CV, ať s jedním ( můj tip), nebo dvěma dekodéry.
Jindra Charvat píše:Ivan píše:Záleží na centrále, některé umí jízdu typu postrk, takže ovládáš jedním ovladačem dvě loko a různými CV. Zde mi to však připadá zbytečně komplikované a myslím si, že budou obě loko z výroby pod jedním CV, ať s jedním ( můj tip), nebo dvěma dekodéry.
Pod jedním CV na dvou dekoderech to asi nepůjde. Napadá mne (krom případné samostatné jízdy) například přepínání čelních světel. A když by vnitřní světla byla nezapojená, tak napříkla při rozpojení by nesvítila atd. Ze skušenosti z dvojice Zimo (zvuk) a Zimo (na výše uvedeném připadě CV 3 a 4) konstatuji bezproblémový provoz (samozřejmě pokud centrála umí ovladat dvě (či více) CV najednou). Například u mnou provozované centrály Marklin/Trix se jedná o standartní funkci (a silně pochybuji, že by jí nějaká centrála neměla). Vždyť jde o hromadné ovládání dekodérů (nejen motorů ale i světel, výměn, relátek atd.) Takže závěrem dva dekodery a dva motory jsou naprosto bezproblémové vzhledem k provozu (odzkoušeno a provozováno).
p.s.teď mě napadlo, že mám i mašinu s jedním dekodérem a dvěma motory (krokodýl) a také se nehádají
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Deathlosopher, Eury, fousek, Kerberos, kupla, Marian, Myšpulín, zderem a 1 návštěvník