Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
TTmili píše:Je mi jasné, že má jít o samo-domo napodobeninu, a tak k tomu asi mám tendenci přistupovat. Kolikrát je v jednoduchosti síla, a pokud by byla možnost si to třeba v roce 2028 postavit, tak proč ne. ESU jsem chvilku na zkoušku měl půjčený a pár věcí mi na něm nepřišlo úplně ideálních, ale obecně koncepce ovladače z dotykového displeje a nějakého otočného knoflíku pro jízdu (za mě ideálně enkodér) mi přijde jako správná cesta.
Pavel-HP píše:A tohle se zrovna nepoužívá na setkáních. Důvod, můžu si vybrat jakoukoliv že čtyř předprogramovaných adres. Na velkém setkání právě tohle není žádoucí.
TTmili píše:Je mi jasné, že má jít o samo-domo napodobeninu, a tak k tomu asi mám tendenci přistupovat. Kolikrát je v jednoduchosti síla, a pokud by byla možnost si to třeba v roce 2028 postavit, tak proč ne. ESU jsem chvilku na zkoušku měl půjčený a pár věcí mi na něm nepřišlo úplně ideálních, ale obecně koncepce ovladače z dotykového displeje a nějakého otočného knoflíku pro jízdu (za mě ideálně enkodér) mi přijde jako správná cesta.
Pavel-HP píše:A tohle se zrovna nepoužívá na setkáních. Důvod, můžu si vybrat jakoukoliv že čtyř předprogramovaných adres. Na velkém setkání právě tohle není žádoucí.
stummiforum píše:(strojový překlad)
Ahoj všichni;
Rád bych se s vámi podělil o své zkušenosti s používáním PacoMouseCDY na našem setkání modulárních vozů v měřítku 0.
Pro vysvětlení, setkání jsme uspořádali od čtvrtka do neděle ve sportovní hale s 16 účastníky.
Bylo tam 6 operačních stanic a jezdilo 5 až 6 párů vlaků. Vše bylo řízeno Roco Z21 a 4 posilovacími obvody s 18V/4A, připojenými k Wi-Fi routeru Fritzbox.
Délka trati byla přibližně 120 metrů. Kromě 5 ručních ovladačů PacoMouseCDY s nejnovějším softwarem byly současně používány ruční Wi-Fi ovladače Roco a mobilní telefony s aplikací Roco.
Vždy bylo přihlášeno asi 12-14 ovladačů.
A teď k PacoMouse: fungovala velmi dobře a všichni, kdo ji testovali, byli nadšeni; téměř všichni ji shledali lepší než Wi-Fi myš Roco.
S PacoMouse v hale nikdy nedošlo k žádné ztrátě Wi-Fi signálu a lokomotivy se velmi snadno ovládaly a obsluhovaly.
Jako zdroj napájení používám 3,7V LiPo baterii s kapacitou 2000mA a regulátor nabíjení s převodníkem na 4,5V.
...
Tato baterie vydržela při plném nabití 7–8 hodin provozu a poté se dala snadno přes noc dobít.
Celkově byli všichni testeři (16 osob) spokojeni a také si postaví (nebo si nechají postavit) své vlastní ruční ovladače!
Ve jménu všech účastníků SNFRH mnohokrát děkujeme společnosti PACO a všem, kteří pomohli vyvinout tento fantastický ruční ovladač.
Na závěr pár fotografií ze setkání.
Zdravím všechny, Uwe
HonzaM píše:Ovladač vypadá zajímavě. Asi nejvíc informací je na https://usuaris.tinet.cat/fmco/pacomousecyd_en.html
Jedná se o projekt předpokládající vlastní výrobu (DIY), výslovně se uvádí, že není určen pro komerční využití. Komerční využití je zakázáno. Je k dispozici návod pro stavbu a naprogramování. Do aktuální verze je doplněna čeština.
Předpokládám, že si Jindra (fulda) ovladač postaví a blíže nás s ním seznámí.
fulda píše:HonzaM píše:Ovladač vypadá zajímavě. Asi nejvíc informací je na https://usuaris.tinet.cat/fmco/pacomousecyd_en.html
Jedná se o projekt předpokládající vlastní výrobu (DIY), výslovně se uvádí, že není určen pro komerční využití. Komerční využití je zakázáno. Je k dispozici návod pro stavbu a naprogramování. Do aktuální verze je doplněna čeština.
Předpokládám, že si Jindra (fulda) ovladač postaví a blíže nás s ním seznámí.
Honzo, asi jsi nedával pozor, ale náš sekční používá první prototypy od tohoto postu. Už ho provětral i na jednom komorním setkáníčku.
Taky ten fakt, že jsou dostupné zrovna jazyky španělština, čeština a angličtina je pozoruhodný.
Je to jak se píše na tom stummiforu. Nejlepší ovladač současné doby.
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník