Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Ivan píše:Honzo, proč zas píšeš, že je Multimouse na setkání nevhodná? Už 2x jsem byl na setkání jednoho modelářského klubu, kde se jezdí Roco myšmi v bezdrátové verzi a je to super. Všichni to znají, lze ovládat spoustu zvuku na loko atd. V čem je to špatné?
poznámka: nevím, kolik FN funkci umí ovládat wiFred, takže možná se zde rozdíl smaže.
Edit' a narozdíl od Fred se dá normálně koupit
Pavel-HP píše:... píšeš, že je Multimouse na setkání nevhodná... protože si můžu vybrat adresu loko, jaká mě zrovna napadne. Nedá se tomu zabránit. ...V čem je to špatné ...
... na rozdíl od Fred se dá normálně koupit ... i Fred se dá koupit
Zdenek Valter píše:Obecně není FRED obchodní artikl, jsou to konstrukce nadšenců do elektroniky, potřebné k provozu na zejména modulových setkáních, ale k jeho verzím je dokumentace a dá se případně postavit i svépomocí.
Ivan píše:Honzo, proč zas píšeš, že je Multimouse na setkání nevhodná? Už 2x jsem byl na setkání jednoho modelářského klubu, kde se jezdí Roco myšmi v bezdrátové verzi a je to super. Všichni to znají, lze ovládat spoustu zvuku na loko atd. V čem je to špatné?
poznámka: nevím, kolik FN funkci umí ovládat wiFred, takže možná se zde rozdíl smaže.
Edit' a narozdíl od Fred se dá normálně koupit
Ivan píše:Kluci, díky za vysvětlení, skutečně mne to zajímalo. Netvrdím že fred je špatný, to rozhodně ne, jen že stejnou službu udělá i WiFi myš.
Kolik bylo strojvůdců? Odhaduji 40 až 50, možná více, lidí se různě střídají.
Problém s ukradením cizí lokomotivy je řešen jednoduše, myši jsou zamčené, takže to bez znalosti hesla nelze. A to ví jen velmi málo lidí.
Ivan píše:Honzo, sám bezdrátovou myš nemám, ale díval jsem se do návodu a je tam kapitola 3.2.4 dětská pojistka, což bude ono. Takže když se v myši nechá jen jedna lokomotiva a zamkne se, tak se zakážou vyšší funkce. Možná to jde nějak obejít, ale myslím si, že proti nechtěnému přepnutí je to dostatečné.
Kolik bylo připojeno ovladačů najednou netuším. 50 asi ne, ale taková půlka to mohla být. Loko všechny zvukové.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník