eNkové VÝPRODEJE a SLEVY

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti N (1:160).

Moderátor: Michal Dalecký

eNkové VÝPRODEJE a SLEVY

Příspěvekod Dovi » pon 23 úno, 2026 2:59 pm

Vedle v hánule existuje už řadu let vlákno "H0 Výprodeje, slevy".
Zde ve velikosti N jsem jeho obdobu nenašel, tak si ji dovolím založit.
__

Aktuální slevová akce na ozvučeného TurboBastarda Českých drah od Fleischmanna u itvlaky.

Odkaz: https://www.itvlaky.cz/n-el-lok/7570031fl/
(ve středu měli skladem 9 kusů, dnes v pondělí 3)

N_DCCs_El.lok_371.002-7_ČD_Fleischmann.png

Pár poznámek pro případné zájemce:
(koukám, že je z toho nakonec minirecenze)

Sice mám ten model odjinud, ale jsem s ním zatím hodně spokojený a koupě nelituji. Zpracování, povrchovou úpravu a množství detailů lze najít na nejrůznějších dostupných fotkách, přičemž všemi doplňky a drobnými díly je model osazen již přímo z výroby. Celkově má solidní přiměřenou hmotnost, pojezd s 5pólovým elektromotorkem a tichým mechanickým chodem, 16bitový dekodér ZIMO MS590N18, a samotné provedení ozvučení modelu je i po technické stránce také poměrně kvalitní.

Proti jízdním vlastnostem nemohu prozatím říci ani ň; sběr proudu ze všech náprav, rovněž tak jejich pohon, přes výhybky jezdí model plavně bez propadu na srdcovce, zvládá malé poloměry oblouků a krom jiného je schopen i klidné plynulé neucukané pomalé jízdy odpovídající jen malému zlomku (asi osmině) rychlosti chůze. Zjištěný <= 1 mm/s u ještě nezajetého modelu dělá v přepočtu na skutečnou velikost 0,5 - 0,6 km/h.

Pokud by se vám někomu hodil daný stroj do epochy, železniční správy a trakce, tak za ty peníze je to ne až tak běžná příležitost. Dobře fungující model známé československé lokomotivy ve správě čD by snad měl (doufejme) dělat radost i po letech.
- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Zpět na Velikost N (komunita N)