Obecné tlachání mimo témata (tady si pište co chcete)

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Obecné tlachání mimo témata (tady si pište co chcete)

Příspěvekod kpt.Budha » úte 17 úno, 2026 4:13 pm

Ony ty poplatky na aukru jsou na můj vkus docela vysoké...ale je tedy pravda, že se člověk nemusí o nic bát...z mých posledních šesti prodejů na aukru dva nezaplatili, to by přes modelbazar nebyl úplně levný špás.
kpt.Budha

Příspěvekod Ivan » stř 18 úno, 2026 4:16 pm

Hanku, nepřeháníš to? Dobytci? Modelbazar nechce provizi, která je na Aukru poměrně vysoká.
Za své služby chce provozovatel jen zobrazení pár reklam, které mi tolik nevadí.
Nikdo tě nenutí tam chodit :wink:
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Jirka Černý » stř 18 úno, 2026 8:00 pm

Mně Modelbazar vyhovuje jak je, občas tam něco koupím, občas prodám. Na Aukro ani moc nechodím, obecně mi připadá že modely z druhé ruky se často prodávají za nesmysl a Aukro je kolikrát naprosto mimo, tím to samozřejmě nikomu neberu, každý ať si s penězi nakládá jak uzná za vhodné. Možná je to jen můj dojem že na Modelbazaru mají prodávající alespoň trochu soudnost co za prodávané věci chtít.
Reklamy po pravdě moc neřeším, je to zadarmo a tak jsou tam reklamy, dnes celkem běžná daň za absenci njakého placení.
Jirka Černý

Příspěvekod hank » čtv 19 úno, 2026 11:14 am

Jednu výhodu aukro má: Když prodávající nezná rozumnou tržní cenu, odhalí mu ji - někdy i dost tvrdě - aukce od koruny. Naopak v modelbazaru některé modely leží bez hnutí i několik měsíců, takže nemusí vždycky platit, že tam prodávají lidi, kteří mají o rozumné nabídkové ceně představu. A co mě v modelbazaru spolehlivě vždycky vytočí, to jsou inzeráty prodávajících, kde místo ceny stojí "cenu nabídněte" nebo "cena dohodou". Po celou dobu, kdy si lidi něco prodávají, platí, že prodejní cenu navrhuje prodávající.

V TT mi chybí to, co mají eNkaři: Databáze tržních cen nových i použitých modelů. Viz https://www.spurweite-n.de/.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)