DISKUZE - Novinky TT 2026 (komentáře k novinkovému vláknu at

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DISKUZE - Novinky TT 2026 (komentáře k novinkovému vlákn

Příspěvekod Davca » ned 01 úno, 2026 1:31 pm

playback píše:To je všechno moc hezký, ale kdo se má tahat s těma drátama :roll:. A bez nich se to dá provozovat jenom takto:
https://www.lokomotivy.net/zobraz2.php?rada=r754sk&loko=1403

Zdravím,
jestli je to reakce na Vectrony Dual-y, tak jsou to jediné stroje se sběrači, které mi mohou do baráku. :) Jak jsem se již zmínil, také nevlastním moduly s trolejovým vedením (TV), takže když už Vectron, tak jedině ve variantě s dieselem. Ono to sice pro laiky na výstavách vypadá divně (mašina jede se staženým sběračem a vyluzuje zvuky dieselu), ale když se jim problematika provozu duálních strojů vystvětlí, příjde jim pak spíše divná absence TV na trati a provoz modelů vyloženě elektrických lokomotiv bez něj. Vectron Dual třeba zde ... https://www.youtube.com/watch?v=AK9URuG2_ks (od času cca. 1:39 min.).

David
Davca

Příspěvekod Colonel32 » ned 01 úno, 2026 2:42 pm

žena se strojem času: já jsem tvoje pravnučka

muž se strojem času: Pane Křižíku, musíte najít způsob, jak ty dráty dostat pod zem, jinak to přinese nedozírné následky do budoucna.
Colonel32

Příspěvekod Zlámalík » ned 01 úno, 2026 3:17 pm

Davca píše:Ono to sice pro laiky na výstavách vypadá divně (mašina jede se staženým sběračem a vyluzuje zvuky dieselu)

No to je právě bezva. Na popud různých videí (na YT se dají najít) jsem si ještě přidal sílu "bzukotu" měničů, protože při posunu to fakt víc piští, jak vrčí.
A v Malé Pace ideální vozidlo - soukromník si přijel s Dualem pro jeden vagón, klasika dneška.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod UncleFardy » ned 08 úno, 2026 8:33 pm

Omylem jsem dal tento dotaz na dávno zapomenuté vlákno, na které už nikdo nechodí, tak ho dám sem: nevíte prosím někdo, jestli Tillig vyrobí T.334.004? Modrou z Lužné? Měla se vyrábět pokud se sejde dostatek objednávek. Děkuji
UncleFardy

Příspěvekod hank » ned 08 úno, 2026 9:29 pm

UncleFardy píše:Omylem jsem dal tento dotaz na dávno zapomenuté vlákno, na které už nikdo nechodí, tak ho dám sem: nevíte prosím někdo, jestli Tillig vyrobí T.334.004? Modrou z Lužné? Měla se vyrábět pokud se sejde dostatek objednávek. Děkuji

Ty informace u Tilligů a u německých prodejců jsou poněkud zmateční. Uzávěrka objednávek byla 31. 03. 2025, expedovat se měla ve IV./Q 2025. Tillig uvádí unavailable, někteří prodejci bestellbar, jiní the article is sold out at factory a že ti, kdo si předobjednali, budou o expedici uvědoměni. Tak si vyber. :roll:
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod UncleFardy » pon 09 úno, 2026 8:26 am

Chápu. Díky. Vyrábějí rychlostí větší než světlo. Mají už vyprodáno aniž by vyrobili :-)
UncleFardy

Příspěvekod Colonel32 » pon 09 úno, 2026 9:55 am

David vám k této problematice vzkazuje následující:

"Ten model mohli obchodníci objednávat do 31.3.2025, to nemá s faktickym termínem výroby nic co dělat. Pouze, pokud se sejde dostatek objednávek, půjde model do výroby. A teď je na odvaze každého obchodníka, kolik si jich predobjedna. Protože po 31.3. už nešlo modely doobjednat. A vyrobené budou, až budou vyrobene."

Současně ale připomíná, že jako obchodní zástupce f. Tillig je všeobecně známý a též je známý i jeho email (který je uvedeny i na stránkáchTilliga.), a tedy, že s takovýmito dotazy se na něj můžete obracet rovnou.
Colonel32

Příspěvekod UncleFardy » pon 09 úno, 2026 7:11 pm

Děkuji za informaci. Pokud si vybavuji správně, tak někdo po uzávěrce objednávek psal, že se toho dostatečný počet objednal.
UncleFardy

Příspěvekod playback » úte 10 úno, 2026 10:38 am

@UncleFardy
itvlaky inzerují, že je u nich ještě možno objednávat.
playback

Příspěvekod UncleFardy » stř 11 úno, 2026 2:50 pm

Já si je hned objednal, neodbornou manipulací na stránce objednávky dokonce dvě! :?
Proto mě zajímá, jestli se to vyrobí, nebo ne ... Tak uvidíme.
UncleFardy

Příspěvekod Colonel32 » stř 11 úno, 2026 6:43 pm

No já bych to chápal tak, že na konci března se udělá kontrola jednorázových modelů, na co se sešlo dost objednávek a na co ne.
Oznámí se, co se vyrábět nebude.
A následně se z nabídky modelářských obchodů odstraní možnost objednat ty, co vyrobeny nebudou.
A v nabídce modelářkých obchodů zůstane možnost objednat ty, které se vyrábět mají, tak dlouho, dokud počet kusů původně objednaných obchodníkem bude vyšší než počet kusů objednaných jednotlivými zájemci.
A tedy, že pokud to několik obchodů stále ještě má v nabídce -> že se vyrábět bude.
Colonel32

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)